Grilování


Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Jemně ostrá kořenící směs s výrazným medovým aroma. Hodí se na všechny druhy mas, především na pečená žebírka, bůček či nakládání masa na gril. Výborná je do marinád nebo také na zeleninu.

Adžika I.

Cena 114,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Jemně pikantní kořenící směs původně gruzínské a arménské kuchyně, která se používá ke grilování masa a ryb, k dušené zelenině, do mletých mas či luštěnin.

Argentina

Cena 124,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Směs koření vhodná na marinování, grilování a rožnění různých druhů masa. Vynikající je například na grilované koleno. Hodí se i na dušenou zeleninu či k dochucení brambor.

Barbecue

Cena 125,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Jemně ostrá směs koření ke grilování všech druhů mas, vhodná i na ryby a zvěřinu.

Country

Cena 118,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Nepálivá aromatická směs vhodná na grilování, pečení a rožnění mas, zeleniny i ryb. Vynikající je též na přípravu marinád.

Country bez přidaného glutamanu

Cena 114,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Nepálivá aromatická směs vhodná na grilování, pečení a rožnění mas, zeleniny i ryb. Vynikající je též na přípravu marinád.

Country mleté

Cena 129,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Nepálivá mletá aromatická směs vhodná na grilování, pečení a rožnění mas, zeleniny i ryb. Vynikající je též na přípravu marinád.

Garam masala

Cena 140,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Tato slabě ostrá směs pochází z Indie. Hodí se na maso vařené v rajčatové či cibulové šťávě, grilovanou drůbež, rožnění, přípravu minutek, mletá masa a karbanátky, čočkovou nebo fazolovou polévku, rýžových jídel a k ochucení jogurtových dresinků.

Grill Texas

Cena 92,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Směs koření vhodná na grilování, rožnění a přípravu steaků, vhodná také na marinády.

Hořčice bílá celá

Cena 73,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Celá semena hořčice nemají žádné aroma, po rozemletí palčivě a mírně nasládle voní.

 

Využití v kuchyni:

→ Pokrmy s kari kořením, nakládaná zelenina, rybí marinády, hořčice, tučná a špatně stravitelná jídla, barbecue omáčky, pokrmy panch phoron a sambhar.

 

S čím je hořčice dobrá? 

→ Aromatické sýry, grilované hovězí maso, kořenová zelenina, králík, kuřecí maso, mořské plody, párky, ryby, uzeniny, zelí.

 

Koření, s nimiž se hořčice výborně kombinuje:

→ Bobkový listčesnekestragonfenyklhřebíčekchillikmín černýkoprkoriandrkurkumanové kořenípepřpetrželpískavice.

 

• TIP! Hořčici přisypávejte až ke konci vaření, vysoká teplota poměrně rychle oslabuje její sílu.

Hořčice bílá mletá

Cena 78,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Celá semena hořčice nemají žádné aroma, po rozemletí palčivě a mírně nasládle voní.

 

Využití v kuchyni:

→ Pokrmy s kari kořením, nakládaná zelenina, rybí marinády, hořčice, tučná a špatně stravitelná jídla, barbecue omáčky, pokrmy panch phoron a sambhar.

 

S čím je hořčice dobrá?

→ Aromatické sýry, grilované hovězí maso, kořenová zelenina, králík, kuřecí maso, mořské plody, párky, ryby, uzeniny, zelí.

 

Koření, s nimiž se hořčice výborně kombinuje:

→ Bobkový listčesnekestragonfenyklhřebíčekchillikmín černýkoprkoriandrkurkumanové kořenípepřpetrželpískavice.

 

• TIP! Hořčici přisypávejte až ke konci vaření, vysoká teplota poměrně rychle oslabuje její sílu.

Hořčice černá celá

Cena 81,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Celá semena hořčice nemají žádné aroma, po rozžvýkání chutnají ořechově a velmi silně.

 

Využití v kuchyni:

→ Pokrmy s kari kořením, hořčičný olej, hořčičná omáčka k rybám, kečupy, nakládaná zelenina.

 

S čím je hořčice dobrá?

→ Aromatické sýry, grilované hovězí maso, kořenová zelenina, králík, kuřecí maso, mořské plody, párky, ryby, uzeniny, zelí.

 

Koření, s nimiž se hořčice výborně kombinuje:

→ Bobkový listčesnekestragonfenyklhřebíčekchillikmín černýkoprkoriandrkurkumanové kořenípepřpetrželpískavice.

Hořčice černá mletá

Cena 83,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Celá semena hořčice nemají žádné aroma, po rozžvýkání chutnají ořechově a velmi silně.

 

Využití v kuchyni:

→ Pokrmy s kari kořením, hořčičný olej, hořčičná omáčka k rybám, kečupy, nakládaná zelenina.

 

S čím je hořčice dobrá?

→ Aromatické sýry, grilované hovězí maso, kořenová zelenina, králík, kuřecí maso, mořské plody, párky, ryby, uzeniny, zelí.

 

Koření, s nimiž se hořčice výborně kombinuje:

→ Bobkový list, česnekestragonfenyklhřebíčekchillikmín

černýkoprkoriandrkurkumanové kořenípepřpetrželpískavice.

Chilli mleté

Cena 90,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Chuť chilli má velký rozsah - od jemně pálivé až po neuvěřitelně štiplavou. Mleté chilli má zemitou, ovocnou, ostře palčivou vůni.

 

Využití v kuchyni:

→ Chilli con carne, vaječné pokrmy, vydatná masitá jídla, dušené, grilované a pečené pokrmy, marinády, směs koření berbere, tuniská kořenící směs harissa, omáčky romesco a sambals.

 

S čím je chilli dobré?

→ Fazole, různé druhy mas, zelenina.

 

Koření, s nimiž se chilli výborně kombinuje:

→ Bobkový listkoriandr, většina druhů koření. 

Chilli papriky

Cena 190,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Chuť chilli má velký rozsah - od jemně pálivé až po neuvěřitelně štiplavou.

 

Využití v kuchyni:

→ Chilli con carne, vaječné pokrmy, vydatná masitá jídla, dušené, grilované a pečené pokrmy, marinády, směs koření berbere, tuniská kořenící směs harissa, omáčky romesco a sambals.

 

S čím je chilli dobré?

→ Fazole, různé druhy mas, zelenina.

 

Koření, s nimiž se chilli výborně kombinuje:

→ Bobkový listkoriandr, většina druhů koření.

Chilli plátky

Cena 112,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Chuť chilli má velký rozsah - od jemně pálivé až po neuvěřitelně štiplavou.

Využití v kuchyni:

→ Chilli con carne, vaječné pokrmy, vydatná masitá jídla, dušené, grilované a pečené pokrmy, marinády, směs koření berbere, tuniská kořenící směs harissa, omáčky romesco a sambals.

 

S čím je chilli dobré?

→ Fazole, různé druhy mas, zelenina.

 

Koření, s nimiž se chilli výborně kombinuje:

→ Bobkový listkoriandr, většina druhů koření.

Klobásová směs

Cena 118,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Směs koření určená k dochucení při výrobě klobás a jejich grilování.

Kohoutí směs

Cena 103,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Jemně pikantní směs koření určená ke grilování a pečení kuřat, ale i jiné drůbeže.

Kovbojské koření

Cena 140,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Směs koření vhodná k použití na steaky na pánvi či grilu. Výborně ochutí také vaječné omelety nebo nádivky.

Kuře extra

Cena 107,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Směs koření vhodná na grilované a pečené drůbeží maso.

Kuře pečené

Cena 123,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Jemná kořenící směs s medovým aroma, která se používá na kuře, pečená žebírka, bůček či nakládání masa na gril.

Kuřecí směs

Cena 120,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Jemně pikantní směs koření, kterou používáme nejen na grilované či pečené kuře, ale i na různé další druhy masa. Při pečení vytvoří křupavou zlatavou kůrku.

Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Jemně pikantní směs koření, kterou používáme nejen na grilované či pečené kuře, ale i na různé další druhy masa. Při pečení vytvoří křupavou zlatavou kůrku.

Kuřecí směs bez soli

Cena 135,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Jemně pikantní směs koření, kterou používáme nejen na grilované či pečené kuře, ale i na různé další druhy masa. Při pečení vytvoří křupavou zlatavou kůrku.

Medvědí grill

Cena 118,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Směs koření určená k marinování, grilování, rožnění a pečení všech druhů masa a zeleniny.

Na kuře

Cena 80,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Směs koření na grilované a pečené drůbeží maso, které bude po upečení krásně křupavé.

Na rožnění

Cena 114,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Směs na marinování, grilování, rožnění a pečení všech druhů mas.

Na ryby červené

Cena 120,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Směs koření vhodná k přípravě sladkovodních i mořských ryb, na marinády nebo grilování.

Kuře orientální

Cena 101,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Mírně ostrá směs koření vhodná na grilování, pečení a rožnění nejen kuřecího masa.

Pepř barevný celý

Cena 280,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením. Na pepř černý se bobule sklízejí krátce před zralostí a po několik dní se suší, dokud nedostanou svůj černohnědý svrasklý vzhled. Bílý pepř se sklízí později a získává se z plně zralých oranžovočervených plodů. Ty se máčí ve vodě, začnou kvasit a slupka plodu se následně oddělí od světlého jádra, které se suší na slunci a známe jej jako bílý pepř. Zelený pepř se vyrábí z nezralých čerstvých a neloupaných plodů a ty se nakládají do slaného a kyselého nálevu.

 

Pepř je univerzální koření a hodí se téměř ke všemu - ke všem druhům mas, zelenině nebo přílohám. 

Drceným pepřem se obalují plátky masa určené ke grilování. Drcený uvolňuje také lépe vůni a chuť do marinád.

Pepř barevný drcený

Cena 287,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením. Na pepř černý se bobule sklízejí krátce před zralostí a po několik dní se suší, dokud nedostanou svůj černohnědý svrasklý vzhled. Bílý pepř se sklízí později a získává se z plně zralých oranžovočervených plodů. Ty se máčí ve vodě, začnou kvasit a slupka plodu se následně oddělí od světlého jádra, které se suší na slunci a známe jej jako bílý pepř. Zelený pepř se vyrábí z nezralých čerstvých a neloupaných plodů a ty se nakládají do slaného a kyselého nálevu. 

 

Pepř je univerzální koření a hodí se téměř ke všemu - ke všem druhům mas, zelenině nebo přílohám.

Drceným pepřem se obalují plátky masa určené ke grilování. Drcený uvolňuje také lépe vůni a chuť do marinád.

Pepř bílý celý

Cena 280,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením.

 

Bílý pepř bývá méně aromatický než černý, je však ostře palčivý, s nasládlou vůní. Obsahuje také méně silic, protože ty se nachází ve slupce, která se při čištění odstraní.

Využití v kuchyni:

→ Světlé omáčky, smetanové polévky, pikantní chuťovky, maso a ryby na grilu, salátové dresinky, zelenina na másle, pepř mignonette.

S čím je bílý pepř dobrý?

→ Většina pokrmů, všechny druhy masa, zelenina, dijonská hořčice.

Koření, s nimiž se bílý pepř výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekhřebíčekkardamomkoriandrkurkumamuškátový oříšekpetrželrozmarýnřímský kmínskořicetymiánzázvor.

• TIP! Bílý pepř se má zvolit vždy, kdy se žádá pálivost, aniž by se příliš měnila vlastní chuť pokrmu - přidává se teprve před koncem tepelné úpravy.

Pepř bílý mletý

Cena 287,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením.

 

Bílý pepř bývá méně aromatický než černý, je však ostře palčivý, s nasládlou vůní. Obsahuje také méně silic, protože ty se nachází ve slupce, která se při čištění odstraní.

 

Využití v kuchyni:

→ Světlé omáčky, smetanové polévky, pikantní chuťovky, maso a ryby na grilu, salátové dresinky, zelenina na másle, pepř mignonette.

 

S čím je bílý pepř dobrý?

→ Většina pokrmů, všechny druhy masa, zelenina, dijonská hořčice.

Koření, s nimiž se bílý pepř výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekhřebíčekkardamomkoriandrkurkumamuškátový oříšekpetrželrozmarýnřímský kmínskořicetymiánzázvor.

 

• TIP! Bílý pepř se má zvolit vždy, kdy se žádá pálivost, aniž by se příliš měnila vlastní chuť pokrmu - přidává se teprve před koncem tepelné úpravy.

Pepř cayenne mletý

Cena 100,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Kajenský pepř vlastně ani není pravým pepřem - jedná se o sušené mleté plody chilli, pojmenovaného podle města Cayenne ve Francouzské Guyaně. Používá se především do pálivých jídel.

 

Chuť kajenského pepře je pálivá až štiplavá, vůně ovocná a ostře palčivá.

 

Využití v kuchyni:

→ Chilli con carne, vaječné pokrmy, vydatná masitá jídla, dušené, grilované a pečené pokrmy, marinády, směs koření berbere, tuniská kořenící směs harissa, omáčky romesco a sambals.

 

S čím je kajenský pepř dobrý?

→ Fazole, různé druhy mas, zelenina.

 

Koření, s nimiž se kajenský pepř výborně kombinuje:

→ Bobkový listkoriandr, většina druhů koření.

Pepř černý celý

Cena 280,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením. Chuť i vůně černého pepře je aromatická a ostře palčivá.

 

Využití v kuchyni:

→ Maso a ryby na grilu, pikantní chuťovky, tmavé omáčky a polévky.

S čím je černý pepř dobrý?

→ Většina pokrmů, všechny druhy masa, zelenina, dijonská hořčice.

 

Koření, s nimiž se černý pepř výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekhřebíčekkardamomkoriandrkurkuma

muškátový oříšekpetrželrozmarýnřímský kmín, 

skořicetymiánzázvor.

Pepř černý mletý

Cena 168,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením. Chuť i vůně černého pepře je aromatická a ostře palčivá.

Využití v kuchyni:

→ Maso a ryby na grilu, pikantní chuťovky, tmavé omáčky a polévky.

S čím je černý pepř dobrý?

→ Většina pokrmů, všechny druhy masa, zelenina, dijonská hořčice.

Koření, s nimiž se černý pepř výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekhřebíčekkardamomkoriandrkurkuma

muškátový oříšekpetrželrozmarýnřímský kmín

skořicetymiánzázvor.

Pepř červený celý

Cena 336,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Bobulky červeného, respektive růžového pepře, mají měkkou vnější slupku s jemnou ovocnou chutí. Vnitřní část plodu má jemně pálivou chuť, která po jídle dlouho přetrvává.

 

Využití v kuchyni:

→ Omáčky, polévky, pikantní chuťovky, maso a ryby na grilu, salátové dresinky, zelenina na másle.

S čím je růžový pepř dobrý?

→ Většina pokrmů, všechny druhy masa, zelenina, dijonská hořčice.

Koření, s nimiž se růžový pepř výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekhřebíčekkardamomkoriandrkurkuma

muškátový oříšekpetrželrozmarýnřímský kmín

skořicetymiánzázvor.

Pepř čtyřbarevný celý

Cena 325,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením. Na pepř černý se bobule sklízejí krátce před zralostí a po několik dní se suší, dokud nedostanou svůj černohnědý svrasklý vzhled. Bílý pepř se sklízí později a získává se z plně zralých oranžovo červených plodů. Ty se máčí ve vodě, začnou kvasit a slupka plodu se následně oddělí od světlého jádra, které se suší na slunci a známe jej jako bílý pepř. Zelený pepř se vyrábí z nezralých čerstvých a neloupaných plodů a ty se nakládají do slaného a kyselého nálevu. Pokud stejným způsobem nakládáme zralé plody, vznikne pepř červený.

 

Pepř je univerzální koření a hodí se téměř ke všemu - ke všem druhům mas, zelenině nebo přílohám. 

Drceným pepřem se obalují plátky masa určené ke grilování. Drcený uvolňuje také lépe vůni a chuť do marinád.

Pepř čtyřbarevný drcený

Cena 332,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením. Na pepř černý se bobule sklízejí krátce před zralostí a po několik dní se suší, dokud nedostanou svůj černohnědý svrasklý vzhled. Bílý pepř se sklízí později a získává se z plně zralých oranžovočervených plodů. Ty se máčí ve vodě, začnou kvasit a slupka plodu se následně oddělí od světlého jádra, které se suší na slunci a známe jej jako bílý pepř. Zelený pepř se vyrábí z nezralých čerstvých a neloupaných plodů a ty se nakládají do slaného a kyselého nálevu. Pokud stejným způsobem nakládáme zralé plody, vznikne pepř červený.

 

Pepř je univerzální koření a hodí se téměř ke všemu - ke všem druhům mas, zelenině nebo přílohám. 

Drceným pepřem se obalují plátky masa určené ke grilování. Drcený uvolňuje také lépe vůni a chuť do marinád.

Pepř čtyřbarevný mletý

Cena 332,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením. Na pepř černý se bobule sklízejí krátce před zralostí a po několik dní se suší, dokud nedostanou svůj černohnědý svrasklý vzhled. Bílý pepř se sklízí později a získává se z plně zralých oranžovočervených plodů. Ty se máčí ve vodě, začnou kvasit a slupka plodu se následně oddělí od světlého jádra, které se suší na slunci a známe jej jako bílý pepř. Zelený pepř se vyrábí z nezralých čerstvých a neloupaných plodů a ty se nakládají do slaného a kyselého nálevu. Pokud stejným způsobem nakládáme zralé plody, vznikne pepř červený.

 

Pepř je univerzální koření a hodí se téměř ke všemu - ke všem druhům mas, zelenině nebo přílohám.

Pepř zelený celý

Cena 403,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Zelený pepř se vyrábí z ještě nezralých čerstvých a neloupaných plodů, které se nakládají do slaného a kyselého nálevu. Pálivost zeleného pepře je velmi mírná, jeho chuť je svěží a bylinná, nepotlačuje chuť ostatních přísad v jídle.

Využití v kuchyni:

→ Maso a ryby na grilu, pikantní chuťovky, omáčky, polévky.

S čím je zelený pepř dobrý?

→ Humr, krab, kuřecí maso, losos, vepřové maso.

Koření, s nimiž se zelený pepř výborně kombinuje:

→ Bobkový listskořicezázvor.

Rozmarýn celý

Cena 90,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Rozmarýn má silně kořenné aroma, jeho vůně je teplá, peprná s náznakem borovice. V chuti je cítit muškátový oříšek, lehká hořkost a pikantnost.

 

Využití v kuchyni:

→ Ovocné nápoje, sladké nebo pikantní sušenky, zelenina smažená na olivovém oleji, chléb, grilovaná a pečená masa, polévky, jídla z jednoho hrnce, ratatouille, saláty, rozmarýnové brambory.

 

S čím je rozmarýn dobrý?

→ Brambory, cibule, čočka, drůbež, houby, jehněčí maso, králík, lilek, meruňky, pastinák, pomeranč, rajčata, ryby, smetanové sýry, telecí maso, vejce, vepřové maso, zelí.

 

Koření, s nimiž se rozmarýn výborně kombinuje:

→ Bobkový listčesneklibečekoreganopažitkapetržel

saturejkašalvějtymián.

 

• TIP! Rozmarýn se hodí pro dlouhé pomalé vaření, protože jeho chuť jen tak nevyprchá.

Směs na makrely

Cena 157,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Směs koření určená k přípravě makrel, ale i jiných druhů ryb.

Směs na ryby

Cena 110,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Směs koření na všechny druhy ryb. Vhodná na grilování i marinády. Skvěle dochutí i rybí polévky a omáčky.

Texas

Cena 101,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Nepálivá směs koření na steaky, grilované či rožněné maso.

Thajský grill

Cena 131,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Směs koření vhodná na grilované a rožněné drůbeží nebo vepřové maso.

Trampské koření

Cena 106,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Směs koření vhodná na marinování, grilování, rožnění a pečení všech druhů mas.

Rozmarýn mletý

Cena 96,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Rozmarýn má silně kořenné aroma, jeho vůně je teplá, peprná s náznakem borovice. V chuti je cítit muškátový oříšek, lehká hořkost a pikantnost.

 

Využití v kuchyni:

→ Ovocné nápoje, sladké nebo pikantní sušenky, zelenina smažená na olivovém oleji, chléb, grilovaná a pečená masa, polévky, jídla z jednoho hrnce, ratatouille, saláty, rozmarýnové brambory.

 

S čím je rozmarýn dobrý?

→ Brambory, cibule, čočka, drůbež, houby, jehněčí maso, králík, lilek, meruňky, pastinák, pomeranč, rajčata, ryby, smetanové sýry, telecí maso, vejce, vepřové maso, zelí.

 

Koření, s nimiž se rozmarýn výborně kombinuje:

→ Bobkový listčesneklibečekoreganopažitkapetržel

saturejkašalvějtymián.

 

• TIP! Rozmarýn se hodí pro dlouhé pomalé vaření, protože jeho chuť jen tak nevyprchá.