Chia semínka se tradičně používají do cereálií a pečiva, jogurtu atd. Lze je konzumovat i samotné.
DOPORUČENÉ DÁVKOVÁNÍ
1 - 2 lžíce denně (5 - 10g), max. doporučené množství 15g denně.
Počet produktů: 10
Chia semínka se tradičně používají do cereálií a pečiva, jogurtu atd. Lze je konzumovat i samotné.
DOPORUČENÉ DÁVKOVÁNÍ
1 - 2 lžíce denně (5 - 10g), max. doporučené množství 15g denně.
Quinoa je jednou z nejstarších obilnin pocházející z Jižní Ameriky, kde byla pěstována a vysoce ceněna starými Inky. Quinoa se vyznačuje příjemnou a neutrální chutí a dá se tak zkombinovat téměř se vším. Její příprava je velice snadná a rychlá. V kuchyni se používá pro výrobu sladkých i slaných pokrmů. Je vhodná do ovocných i zeleninových salátů. Výborně také chutná zapečená se zeleninou, masem či sýrem, nebo se může přidat do těsta na lívanečky a sušenky. Lehce z ní vytvoříte i chutný nákyp či kaši.
Tuto směs můžeme použít do tvarohů, sýrů, pomazánek a salátů.
Můžete používat při redukční dietě.
Tuto směs můžeme použít do tvarohů, jogurtů, pudinků.
Můžete používat při redukční dietě.
Jde o směs k přípravě nápoje, který je ideální na zimu.
Směs koření k přípravě čaje. Vhodné pít při bolestech hlavy.
Mák se dá použít, jak v klasické kuchyni, tak ve zdravé kuchyni. Využíváme jej především do náplní, k pečení koláčů a buchet. Může se dát také do jogurtu.
Dýňová jádra mají oříškově nasládlou chuť. Nejsou solené.
Jsou vhodné jen tak na chroupání a také do kuchyně.
Lněné semínko využíváme v kuchyni do pečiva, různých kaší, salátů, pomazánek nebo pro přípravu čaje.
• TIP! Celé semínko není pro lidský organismus stravitelné, je třeba jej před polknutím rozkousat.
Slunečnicová semínka jsou vynikajícím zdrojem celé řady vitaminů, zejména vitamínu E, několika vitaminů B komplexu a řady minerálních prvků, zejména hořčíku, fosforu, manganu, zinku, draslíku či železa.