OSTATNÍ


Bramborový škrob

Cena 38,96 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Bramborový škrob je známý také pod názvem solamyl. Používáme jej nejen při přípravě moučníků a pečiva, ale také k zahušťování jídla. Jelikož bramborový škrob neobsahuje lepek, je vhodný i pro osoby trpící celiakií.

Dýňová semínka

Cena 115,90 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Dýňová jadérka jsou dva v jednom – dobrá chuť a zdravotně pozitivní účinky na organismus. Tato pozitiva se týkají dýňových semínek, které nejsou solené.

 

Dýňová semínka zmírňují potíže například u onemocnění prostaty. Patří do zdravé kuchyně, protože jsou plná dalších cenných látek pro naše tělo. Jsou bohatá především na fosfor, zinek a vitamín E. Obsahují také vitaminy ADvitaminy skupiny B a minerály jako draslíkmangan a měď. Jsou zdrojem cenných nenasycených mastných kyselin, obsahují hodnotné tuky, esenciální mastné kyseliny skupin Omega 3 i Omega 6 a celou škálu aminokyselin.

Himálajská sůl

Cena 38,96 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Himálajská sůl má narůžovělou barvu, kterou jí dodává v ní obsažené železo. Není obohacená jódem a obsahuje spoustu minerálů. Je nejen zdravější alternativou stolní soli, ale hodí se také do koupele, k pročištění nosních dutin nebo dokonce jako přírodní deodorant.

Kukuřičná krupice

Cena 34,09 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Kukuřičná krupice se používá při přípravě knedlíků, nádivek, polenty, tortil, pečiva, halušek, koláčů, k zahuštění pokrmů, do obalovacích směsí a kaší.

Lněné semínko

Cena 53,57 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Lněné semínko je známo především pro své účinky na trávicí systém, kde značně pomáhá při zácpě. V kuchyni jej využíváme do pečiva, různých kaší, salátů, pomazánek nebo pro přípravu čaje a odvarů.


• TIP! Celé semínko není pro lidský organismus stravitelné, je třeba jej před polknutím rozkousat.

Mák

Cena 82,78 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Mák je nabitý vitaminem E, což je silný antioxidant, který zvyšuje detoxikační schopnost jater. Je skvělý zdroj vlákniny, zlepšuje zažívání, navozuje pocit sytosti a především pomáhá snižovat špatný cholesterol. Je prospěšný v mnoha ohledech. Neobsahuje žádný cholesterol, je zdrojem energie, zlepšuje paměť, uvolňuje křeče. Snižuje výskyt infarktu a mozkové mrtvice.

Dá se použít, jak v klasické kuchyni, tak ve zdravé kuchyni. Využíváme jej především do náplní, k pečení koláčů a buchet. Může se dát také do jogurtu.

Sezam loupaný

Cena 79,86 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Aroma sezamových semen není nijak výrazné, chuť je však příjemně nasládlá a ořechová, zesiluje po opražení nebo rozemletí semen na pastu.

 

Využití v kuchyni:

→ Poyspání pečiva, chalva, dresink na maso, nudle, zeleninové saláty, olej, indické sezamové kuličky til ladoos, sezamová pasta.

 

S čím je sezam dobrý?

→ Citron, lilek, listová zelenina, luštěniny, med, nudle, ryby, rýže.


Koření, s nimiž se sezam výborně kombinuje:

→ Hřebíčekchillikardamomkoriandrmuškátový oříšekoreganopepřskořicetymiánzázvor.

Glutaman sodný

Cena 82,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Glutaman sodný je bezbarvý krystalický prášek s výraznou masovou chutí. Zvýrazňuje chuť pokrmů a oblíbený je především v asijských kuchyních.