Dochucovadlo polévek a omáček s hovězí příchutí.

VÁŽENÍ ZÁKAZNÍCÍ V PÁTEK 9.5.2025 MÁME ZAVŘENO!
Bramborový škrob
Bramborový škrob je známý také pod názvem solamyl. Používáme jej nejen při přípravě moučníků a pečiva, ale také k zahušťování jídla.
Cena bez DPH: 36,61 Kč
ZEMĚ PŮVODU: ČR, EU, Francie, Německo, Polsko
SKLADOVÁNÍ: Teplota max. 24°C a vlhkost max. 75%.
ALERGENY: Může obsahovat stopy alergenu lepku, sóji, hořčice, celeru, sezamu, vejce a mléka.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE VE 100G:
Energetická hodnota: 1 355 kJ/319 kcal
Tuky: 0,5g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1g
Sacharidy: 79g
z toho cukry: 0,5g
Bílkoviny: 0,5g
Sůl: 0g
MĚRNÁ CENA: 100g - 18 Kč/100g
500g - 8,20 Kč/100g

Bramborový škrob je známý také pod názvem solamyl. Používáme jej nejen při přípravě moučníků a pečiva, ale také k zahušťování jídla.
16 dalších produktů ve stejné kategorii:
Směs koření vhodná na dušená masa, dochucení omáček, polévek a klasických českých jídel.
Vůně papriky bývá spíše potlačená a jemná. Některé typy se vyznačují karamelovou, ovocnou nebo uzenou příchutí, zatímco jiné lehce dráždí a pálí v nose. Chuť kolísá od nasládle uzené po vyzrálou a plnou nebo jemně palčivou s náznakem hořkosti.
Využití v kuchyni:
→ Guláše, pečeně, perkelt, opékané brambory, polévky, saláty, tvarohové pomazánky, vaječné pokrmy, omáčky romesco a sofrito, marocký pokrm tajine (tagine) a marináda chermoula, turecký masový pokrm offal.
S čím je paprika dobrá?
→ Bílé sýry, hovězí maso, kachní maso, kuřecí maso, luštěniny, telecí maso, rýže, vepřové maso, zelenina.
Koření, s nimiž se paprika výborně kombinuje:
→ Česnek, kmín, kardamom, kurkuma, nové koření, oregano, pepř, petržel, rozmarýn, šafrán, tymián.
• TIP! Paprika se nikdy nesmí zahřívat na příliš vysokou teplotu, jinak zhořkne.
Bylinková směs vhodná pro teplou i studenou kuchyni. Výborně dochutí pomazánky, nádivky, omáčky, ale také vařené brambory či rýži.
Kmín je znám svou pronikavou vůní, jež je stejně jako chuť teplá, nahořkle sladká a ostře kořenná, s příchutí sušené pomerančové kůry a slabým nádechem anýzu.
Využití v kuchyni:
→ Tučná a špatně stravitelná jídla, jídla z jednoho hrnce, masa, brambory, červená řepa, domácí chléb, sušenky, kořeněné pečivo, uzeniny, polévky, dušené pokrmy kmínová polévka.
S čím je kmín dobrý?
→ Brambory, cibule, červená řepa, husa, chléb, kachna, kořenová zelenina, kysané zelí, nudle, rajčata, vepřové maso, zelí.
Koření, s nimiž se kmín výborně kombinuje:
Sušený rajčatový prášek využijeme při přípravě polévek, omáček, pomazánek, na pizzu a do těstovin.
Směs koření použijeme všude tam, kde chceme vykouzlit hřibovou chuť a aroma. Je vhodná do polévek, omáček či pod maso.
Aroma muškátového oříšku je kořenité a mírně hořké. Voní sladce a po hřebíčku. Chuť je teplá, sytá, nahořkle sladká a dřevitá.
Využití v kuchyni:
→ Dýňový koláč, mléčné pokrmy, sýrové a vaječné pokrmy, sladká a pikantní jídla, medové koláčky, ovocné koláče, ovocné dezerty a punče, bešamelová omáčka, dušené pokrmy, zeleninové pyré, pudinky, směsi do pečiva, nádivky, omáčky k těstovinám.
S čím je muškátový oříšek dobrý?
→ Brambory, cibule, jehněčí a kuřecí maso, mrkev, sladké brambory, sýr, špenát, telecí maso, vejce, zelí.
Koření, s nimiž se muškátový ořech výborně kombinuje:
→ Hřebíček, kardamom, koriandr, muškátový květ, pepř, římský kmín, skořice, tymián, zázvor.
Sušená zelenina a koření na dochucení polévek, omáček, ryb, pomazánek, rýže či jídel z vajec.
Nemáme-li po ruce čerstvou cibuli a chceme přesto něco dobrého uvařit, stejně dobře nám poslouží varianta mleté cibule. Používáme ji všude tam, kam se dává cibule běžně – do různých gulášů, pod maso, zeleninu, do pomazánek, omáček či polévek. Výborně se také hodí na pizzu.
Aroma bobkového listu, též nazývaného "vavřín", je silně kořenné a mírně trpké.
Využití v kuchyni:
→ Vývary, polévky, dušená masa, marinády, nakládaná zelenina, bešamelová omáčka, fazole, čočka, rajčata, rajská omáčka, vaječný krém, rýžový nákyp, vařené ovoce, kebab, pilaf, bouquet garni.
S čím je bobkový list dobrý?
→ Citrusové plody, čočka, hovězí maso, jehněčí maso, kaštany, kuřecí maso, rajčata, ryby, rýže, zelené fazolky, zvěřina.
Koření, s nimiž se bobkový list výborně kombinuje:
→ Česnek, jalovec, majoránka, nové koření, petržel, saturejka, šalvěj, tymián.
Celá semena hořčice nemají žádné aroma, po rozžvýkání chutnají ořechově a velmi silně.
Využití v kuchyni:
→ Pokrmy s kari kořením, hořčičný olej, hořčičná omáčka k rybám, kečupy, nakládaná zelenina.
S čím je hořčice dobrá?
→ Aromatické sýry, grilované hovězí maso, kořenová zelenina, králík, kuřecí maso, mořské plody, párky, ryby, uzeniny, zelí.
Koření, s nimiž se hořčice výborně kombinuje:
→ Bobkový list, česnek, estragon, fenykl, hřebíček, chilli, kmín
černý, kopr, koriandr, kurkuma, nové koření, pepř, petržel, pískavice.
Směs koření vhodná na dochucení kuřete, slepice na paprice nebo gulášové polévky. Hodí se všude tam, kde je potřeba paprikového koření.
Sušená rajčata v podobě malých rajčatových floků se výborně hodí do omáček k těstovinám, na pizzu, pod maso, do polévek, pomazánek, gulášů nebo zapékaných brambor.
Vůně papriky bývá spíše potlačená a jemná. Některé typy se vyznačují karamelovou, ovocnou nebo uzenou příchutí, zatímco jiné lehce dráždí a pálí v nose. Chuť kolísá od nasládle uzené po vyzrálou a plnou nebo jemně palčivou s náznakem hořkosti.
Využití v kuchyni:
→ Guláše, pečeně, perkelt, opékané brambory, polévky, saláty, tvarohové pomazánky, vaječné pokrmy, omáčky romesco a sofrito, marocký pokrm tajine (tagine) a marináda chermoula, turecký masový pokrm offal.
S čím je paprika dobrá?
→ Bílé sýry, hovězí maso, kachní maso, kuřecí maso, luštěniny, telecí maso, rýže, vepřové maso, zelenina.
Koření, s nimiž se paprika výborně kombinuje:
→ Česnek, kmín, kardamom, kurkuma, nové koření, oregano, pepř, petržel, rozmarýn, šafrán, tymián.
• TIP! Paprika se nikdy nesmí zahřívat na příliš vysokou teplotu, jinak zhořkne.
Vůně papriky bývá spíše potlačená a jemná. Některé typy se vyznačují karamelovou, ovocnou nebo uzenou příchutí, zatímco jiné lehce dráždí a pálí v nose. Chuť kolísá od nasládle uzené po vyzrálou a plnou nebo jemně palčivou s náznakem hořkosti.
Využití v kuchyni:
→ Guláše, pečeně, perkelt, opékané brambory, polévky, saláty, tvarohové pomazánky, vaječné pokrmy, omáčky romesco a sofrito, marocký pokrm tajine (tagine) a marináda chermoula, turecký masový pokrm offal.
S čím je paprika dobrá?
→ Bílé sýry, hovězí maso, kachní maso, kuřecí maso, luštěniny, telecí maso, rýže, vepřové maso, zelenina.
Koření, s nimiž se paprika výborně kombinuje:
→ Česnek, kmín, kardamom, kurkuma, nové koření, oregano, pepř, petržel, rozmarýn, šafrán, tymián.
• TIP! Paprika se nikdy nesmí zahřívat na příliš vysokou teplotu, jinak zhořkne.