Omáčky


Bobkový list mletý

Cena 89,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Aroma bobkového listu, též nazývaného "vavřín", je silně kořenné a mírně trpké.

Využití v kuchyni:

→ Vývary, polévky, dušená masa, marinády, nakládaná zelenina, bešamelová omáčka, fazole, čočka, rajčata, rajská omáčka, vaječný krém, rýžový nákyp, vařené ovoce, kebab, pilaf, bouquet garni.

 

S čím je bobkový list dobrý?

→ Citrusové plody, čočka, hovězí maso, jehněčí maso, kaštany, kuřecí maso, rajčata, ryby, rýže, zelené fazolky, zvěřina.

 

Koření, s nimiž se bobkový list výborně kombinuje:

→ Česnekjalovecmajoránkanové kořenípetrželsaturejkašalvějtymián.

Bramborový škrob

Cena 41,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Bramborový škrob je známý také pod názvem solamyl. Používáme jej nejen při přípravě moučníků a pečiva, ale také k zahušťování jídla.

Celer mletý

Cena 108,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Mletý celer je vhodný do polévek, omáček, vařených jídel či pod maso.

Celer nať

Cena 95,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Sušená nať oblíbené kořenové zeleniny se hodí pro přípravu polévek, smetanových a houbových omáček, bylinkového másla, pomazánek, salátů, houskových knedlíků, sekané, k sýrům nebo do vaječných pokrmů.

Cibule granulovaná

Cena 96,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Nemáme-li po ruce čerstvou cibuli a chceme přesto něco dobrého uvařit, stejně dobře nám poslouží varianta granulované cibule. Používáme ji všude tam, kam se dává cibule běžně – do různých gulášů, pod maso, zeleninu, do pomazánek, omáček či polévek. Výborně se také hodí na pizzu.

Cibule mletá

Cena 82,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Nemáme-li po ruce čerstvou cibuli a chceme přesto něco dobrého uvařit, stejně dobře nám poslouží varianta mleté cibule. Používáme ji všude tam, kam se dává cibule běžně – do různých gulášů, pod maso, zeleninu, do pomazánek, omáček či polévek. Výborně se také hodí na pizzu.

Curry mleté

Cena 84,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Curry, někdy též zvané „kari" či „karí", je jak směsí koření, tak názvem pokrmu typického pro Indii. Co by směs může mít mnoho různých obměn a variací, od jemných po ostřejší. Známými jsou především indické, thajské, javánské či anglické kari. Typicky žlutou barvu získává díky kurkumě, která je nedílnou součástí této směsi, někdy se jí také říká japonský šafrán. 

Koření má širokou škálu využití, používá se do pokrmů z drůbeže, vepřového a jehněčího masa, do smetanových omáček, zeleniny, polévek, těstovin či rýže.

Červená řepa mletá

Cena 99,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Červená řepa se hodí do polévek, omáček, pod maso a pro svou barvu se používá také jako přírodní barvivo.

Česnek mletý

Cena 139,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Mletý česnek je všestranným pomocníkem v kuchyni – využijete jej všude tam, kam se hodí i čerstvý česnek. Hodí se do pomazánek, omáček, polévek, luštěnin, karbanátků, salátů, pod maso a na topinky.

Estragon

Cena 175,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Listy estragonu mají sladké aroma s náznaky vůně borovice, anýzu či lékořice. Má silnou, avšak stále jemnou chuť s bazalkovou příchutí a nasládlou pachutí po jídle.

Využití v kuchyni:

→ Saláty, omáčky, polévky, marinády, bylinná vína, bylinkové máslo, sýry, houby, ragú ze zeleniny, ochucení různých druhů mas, kuře na estragonu, bylinkový ocet, směs fines herbes, omáčky béarnaise, ravigote a tartare.

 

S čím je estragon dobrý?

→ Artyčoky, brambory, chřest, drůbež, mořské plody, rajčata, ryby, vejce.

 

Koření, s nimiž se estragon výborně kombinuje:

→ Bazalkabobkový listpažitka.

Gulášové koření

Cena 103,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Směs vhodná na přípravu nejen gulášů, ale i všech gulášových jídel. Hodí se i do paprikových omáček či různých polévek – výborně se s ní koření, jak typická gulášová, tak i třeba frankfurtská, dršťková či fazolová.

Hořčice bílá celá

Cena 73,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Celá semena hořčice nemají žádné aroma, po rozemletí palčivě a mírně nasládle voní.

 

Využití v kuchyni:

→ Pokrmy s kari kořením, nakládaná zelenina, rybí marinády, hořčice, tučná a špatně stravitelná jídla, barbecue omáčky, pokrmy panch phoron a sambhar.

 

S čím je hořčice dobrá? 

→ Aromatické sýry, grilované hovězí maso, kořenová zelenina, králík, kuřecí maso, mořské plody, párky, ryby, uzeniny, zelí.

 

Koření, s nimiž se hořčice výborně kombinuje:

→ Bobkový listčesnekestragonfenyklhřebíčekchillikmín černýkoprkoriandrkurkumanové kořenípepřpetrželpískavice.

 

• TIP! Hořčici přisypávejte až ke konci vaření, vysoká teplota poměrně rychle oslabuje její sílu.

Hořčice bílá mletá

Cena 78,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Celá semena hořčice nemají žádné aroma, po rozemletí palčivě a mírně nasládle voní.

 

Využití v kuchyni:

→ Pokrmy s kari kořením, nakládaná zelenina, rybí marinády, hořčice, tučná a špatně stravitelná jídla, barbecue omáčky, pokrmy panch phoron a sambhar.

 

S čím je hořčice dobrá?

→ Aromatické sýry, grilované hovězí maso, kořenová zelenina, králík, kuřecí maso, mořské plody, párky, ryby, uzeniny, zelí.

 

Koření, s nimiž se hořčice výborně kombinuje:

→ Bobkový listčesnekestragonfenyklhřebíčekchillikmín černýkoprkoriandrkurkumanové kořenípepřpetrželpískavice.

 

• TIP! Hořčici přisypávejte až ke konci vaření, vysoká teplota poměrně rychle oslabuje její sílu.

Hořčice černá celá

Cena 81,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Celá semena hořčice nemají žádné aroma, po rozžvýkání chutnají ořechově a velmi silně.

 

Využití v kuchyni:

→ Pokrmy s kari kořením, hořčičný olej, hořčičná omáčka k rybám, kečupy, nakládaná zelenina.

 

S čím je hořčice dobrá?

→ Aromatické sýry, grilované hovězí maso, kořenová zelenina, králík, kuřecí maso, mořské plody, párky, ryby, uzeniny, zelí.

 

Koření, s nimiž se hořčice výborně kombinuje:

→ Bobkový listčesnekestragonfenyklhřebíčekchillikmín černýkoprkoriandrkurkumanové kořenípepřpetrželpískavice.

Hořčice černá mletá

Cena 83,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Celá semena hořčice nemají žádné aroma, po rozžvýkání chutnají ořechově a velmi silně.

 

Využití v kuchyni:

→ Pokrmy s kari kořením, hořčičný olej, hořčičná omáčka k rybám, kečupy, nakládaná zelenina.

 

S čím je hořčice dobrá?

→ Aromatické sýry, grilované hovězí maso, kořenová zelenina, králík, kuřecí maso, mořské plody, párky, ryby, uzeniny, zelí.

 

Koření, s nimiž se hořčice výborně kombinuje:

→ Bobkový list, česnekestragonfenyklhřebíčekchillikmín

černýkoprkoriandrkurkumanové kořenípepřpetrželpískavice.

Bujón s hovězí příchutí

Cena 123,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Bujón s hovězí příchutí se výborně hodí do vývarů i hustých polévek a do omáček k tmavému masu jako je svíčková, houbová nebo rajská.

Hřibové koření

Cena 269,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Směs koření použijeme všude tam, kde chceme vykouzlit hřibovou chuť a aroma. Je vhodná do polévek, omáček či pod maso.

Chilli mleté

Cena 90,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Chuť chilli má velký rozsah - od jemně pálivé až po neuvěřitelně štiplavou. Mleté chilli má zemitou, ovocnou, ostře palčivou vůni.

 

Využití v kuchyni:

→ Chilli con carne, vaječné pokrmy, vydatná masitá jídla, dušené, grilované a pečené pokrmy, marinády, směs koření berbere, tuniská kořenící směs harissa, omáčky romesco a sambals.

 

S čím je chilli dobré?

→ Fazole, různé druhy mas, zelenina.

 

Koření, s nimiž se chilli výborně kombinuje:

→ Bobkový listkoriandr, většina druhů koření. 

Chilli papriky

Cena 190,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Chuť chilli má velký rozsah - od jemně pálivé až po neuvěřitelně štiplavou.

 

Využití v kuchyni:

→ Chilli con carne, vaječné pokrmy, vydatná masitá jídla, dušené, grilované a pečené pokrmy, marinády, směs koření berbere, tuniská kořenící směs harissa, omáčky romesco a sambals.

 

S čím je chilli dobré?

→ Fazole, různé druhy mas, zelenina.

 

Koření, s nimiž se chilli výborně kombinuje:

→ Bobkový listkoriandr, většina druhů koření.

Chilli plátky

Cena 112,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Chuť chilli má velký rozsah - od jemně pálivé až po neuvěřitelně štiplavou.

Využití v kuchyni:

→ Chilli con carne, vaječné pokrmy, vydatná masitá jídla, dušené, grilované a pečené pokrmy, marinády, směs koření berbere, tuniská kořenící směs harissa, omáčky romesco a sambals.

 

S čím je chilli dobré?

→ Fazole, různé druhy mas, zelenina.

 

Koření, s nimiž se chilli výborně kombinuje:

→ Bobkový listkoriandr, většina druhů koření.

Italia

Cena 147,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Kořenící směs, která se výborně hodí na pizzu, těstovinová jídla, brambory, pod masové směsi, do polévek i omáček, leča nebo guláše.

Jarní bylinková směs

Cena 123,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Bylinková směs vhodná pro teplou i studenou kuchyni. Výborně dochutí pomazánky, nádivky, omáčky, ale také vařené brambory či rýži.

Kopr list

Cena 112,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Sušený list kopru se používá při přípravě koprové omáčky, polévky kulajdy, při zavařování či do různých zelných salátů.

Kmín drcený

Cena 82,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Kmín je znám svou pronikavou vůní, jež je stejně jako chuť teplá, nahořkle sladká a ostře kořenná, s příchutí sušené pomerančové kůry a slabým nádechem anýzu.

 

Využití v kuchyni:

→ Tučná a špatně stravitelná jídla, jídla z jednoho hrnce, masa, brambory, červená řepa, domácí chléb, sušenky, kořeněné pečivo, uzeniny, polévky, dušené pokrmy, kmínová polévka.

 

S čím je kmín dobrý?

→ Brambory, cibule, červená řepa, husa, chléb, kachna, kořenová zelenina, kysané zelí, nudle, rajčata, vepřové maso, zelí.

 

Koření, s nimiž se kmín výborně kombinuje:

→ Česnekjaloveckoriandrpetrželtymián.

Kmín mletý

Cena 82,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Kmín je znám svou pronikavou vůní, jež je stejně jako chuť teplá, nahořkle sladká a ostře kořenná, s příchutí sušené pomerančové kůry a slabým nádechem anýzu.

Využití v kuchyni:

→ Tučná a špatně stravitelná jídla, jídla z jednoho hrnce, masa, brambory, červená řepa, domácí chléb, sušenky, kořeněné pečivo, uzeniny, polévky, dušené pokrmy kmínová polévka.

 

S čím je kmín dobrý?

→ Brambory, cibule, červená řepa, husa, chléb, kachna, kořenová zelenina, kysané zelí, nudle, rajčata, vepřové maso, zelí.

 

Koření, s nimiž se kmín výborně kombinuje:

→ Česnekjaloveckoriandrpetrželtymián.

Kořenová zelenina I.

Cena 108,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Směs sušené zeleniny vhodná do zeleninových polévek, vývarů. Možno použít i do omáček, šťáv, pod pečené nebo dušené maso.

Krakonošova zahrádka

Cena 140,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Směs koření vhodná na dochucení polévek, pomazánek, omáček a mletých mas, zeleninových salátů a na výrobu bylinkového másla.

Křen mletý

Cena 157,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Mletý křen využijeme při přípravě pomazánek, omáček, polévek, salátů, zálivek, dresingů či vařených mas.

Kuchařka

Cena 65,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Sušená zelenina a koření na dochucení polévek, omáček, ryb, pomazánek, rýže či jídel z vajec.

Kuchařka papriková

Cena 73,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Směs koření vhodná na dochucení kuřete, slepice na paprice nebo gulášové polévky. Hodí se všude tam, kde je potřeba paprikového koření.

Maďarský guláš

Cena 123,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Kořenící přípravek výborně dochutí maďarský guláš, ale i dušená masa, paprikové omáčky či polévky, jako je dršťková, fazolová, frankfurtská či gulášová.

Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Kořenící přípravek výborně dochutí maďarský guláš, ale i dušená masa, paprikové omáčky či polévky jako je dršťková, fazolová, frankfurtská či gulášová.

Majoránka

Cena 77,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Majoránka je všeobecně velmi oblíbené koření, protože takřka neztrácí své aroma a proto je sušená téměř stejně aromatická jako čerstvá.

 

Aroma majoránky je sladce kořenité, podobné tymiánu. Chuť je kořenitější, ale stále jemnější, než chuť oregana. Je teplá, lehce ostrá a nahořklá s náznakem kafru, sladká, jemně kořenné příchuti.  

 

Využití v kuchyni:

→ Saláty, vaječná jídla, houbové omáčky, bramboráky, nádivky, játrové paštiky, játrové knedlíčky, bylinkové dresinky, těžko stravitelná tučná jídla.

 

S čím je majoránka dobrá?

→ Ančovičky, artyčoky, baklažán, brambory, cibule, cuketa, dýně, drůbež, fazole, houby, jehněčí maso, kachna, kukuřice, kuřecí maso, květák, luštěniny, mořské plody, mrkev, paprika, pepř, rajčata, ryby, sýrové pokrmy, špenát, telecí maso, tučná masa, vejce, zelí, zvěřina.

 

Koření, s nimiž se majoránka výborně kombinuje:

→ Bazalkabobkový listčesnekčerný pepřchillipaprikapetrželrozmarýnřímský kmínšalvějtymián.

 

• TIP! Majoránka je chutí velmi podobná oreganu, proto není vhodné používat obě koření najednou.

Mrkev mletá

Cena 84,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Mletá mrkev se hodí do polévek, omáček, zavařenin a všech druhů vařených jídel.

Muškátový květ mletý

Cena 784,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Aroma je kořenité, mírně hořké, ale jemnější, než aroma oříšku. Má sytou, svěží a teplou vůni muškátového oříšku, je však silnější a živě květinová s náznakem pepře a hřebíčku. Chuť je teplá a aromatická s náznakem citronové nasládlosti.

 

Využití v kuchyni:

→ Dýňový koláč, sýrové a mléčné pokrmy, bešamelová omáčka, vaječná jídla, cibulová omáčka, čiré polévky, vývar z mořských plodů, soufflé, čokoládové nápoje, nakládáná zelenina.

 

S čím je muškátový květ dobrý?

→ Cibule, jehněčí maso, kuřecí maso, mrkev, sladké brambory, sýr, špenát, telecí maso, zelí.

 

Koření, s nimiž se muškátový květ výborně kombinuje:

→ Hřebíčekkardamomkoriandrmuškátový oříšekpaprikapepřřímský kmínskořicetymiánzázvor.

Muškátový ořech celý

Cena 500,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Aroma muškátového oříšku je kořenité a mírně hořké. Voní sladce a po hřebíčku. Chuť je teplá, sytá, nahořkle sladká a dřevitá.

 

Využití v kuchyni:

→ Dýňový koláč, mléčné pokrmy, sýrové a vaječné pokrmy, sladká a pikantní jídla, medové koláčky, ovocné koláče, ovocné dezerty a punče, bešamelová omáčka, dušené pokrmy, zeleninové pyré, pudinky, směsi do pečiva, nádivky, omáčky k těstovinám.

 

S čím je muškátový oříšek dobrý?

→ Brambory, cibule, jehněčí a kuřecí maso, mrkev, sladké brambory, sýr, špenát, telecí maso, vejce, zelí.

 

Koření, s nimiž se muškátový ořech výborně kombinuje:

→ Hřebíčekkardamomkoriandrmuškátový květpepřřímský kmínskořicetymiánzázvor.

Muškátový ořech mletý

Cena 348,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Aroma muškátového oříšku je kořenité a mírně hořké. Voní sladce a po hřebíčku. Chuť je teplá, sytá, nahořkle sladká a dřevitá.

 

Využití v kuchyni:

→ Dýňový koláč, mléčné pokrmy, sýrové a vaječné pokrmy, sladká a pikantní jídla, medové koláčky, ovocné koláče, ovocné dezerty a punče, bešamelová omáčka, dušené pokrmy, zeleninové pyré, pudinky, směsi do pečiva, nádivky, omáčky k těstovinám.

 

S čím je muškátový oříšek dobrý?

→ Brambory, cibule, jehněčí a kuřecí maso, mrkev, sladké brambory, sýr, špenát, telecí maso, vejce, zelí.

 

Koření, s nimiž se muškátový ořech výborně kombinuje:

→ Hřebíčekkardamomkoriandrmuškátový květpepřřímský kmínskořicetymiánzázvor.

Na špagety

Cena 128,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Směs koření na dochucení karbanátků, masových směsí a omáček vhodných nejen k těstovinám.

Nové koření celé

Cena 235,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Nové koření, známé také jako "pimentovník", voní teple po hřebíčku, skořici a muškátu, chuť má ostře peprnou, kořenně palčivou a mírně nasládlou.

 

Využití v kuchyni:

→ Polévky, dušené pokrmy, konzervace masa, nakládaná zelenina, svařené víno, dorty, pudinky, džemy, ovocné koláče, kečup, omáčky, párky, uzeniny, sekaná, čatní, likéry, pilaf.

 

S čím je nové koření dobré?

→ Červené zelí, dýně, hovězí maso, kořenová zelenina, lilek, ryby, sladké brambory, tykve, vepřové maso, většina druhů ovoce.

 

Koření, s nimiž se nové koření výborně kombinuje:

→ Česnekhořčicehřebíčekchillikoriandrmuškátový květpepřrozmarýntymiánzázvor.

Nové koření mleté

Cena 213,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Nové koření, známé také jako "pimentovník", voní teple po hřebíčku, skořici a muškátu, chuť má ostře peprnou, kořenně palčivou a mírně nasládlou.

Využití v kuchyni:

→ Polévky, dušené pokrmy, konzervace masa, nakládaná zelenina, svařené víno, dorty, pudinky, džemy, ovocné koláče, kečup, omáčky, párky, uzeniny, sekaná, čatní, likéry, pilaf.

S čím je nové koření dobré?

→ Červené zelí, dýně, hovězí maso, kořenová zelenina, lilek, ryby, sladké brambory, tykve, vepřové maso, většina druhů ovoce.

 

Koření, s nimiž se nové koření výborně kombinuje:

→ Česnekhořčicehřebíčekchillikoriandrmuškátový květpepřrozmarýntymiánzázvor.

Paprika mletá pálivá ASTA 80

Cena 81,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Vůně papriky bývá spíše potlačená a jemná. Některé typy se vyznačují karamelovou, ovocnou nebo uzenou příchutí, zatímco jiné lehce dráždí a pálí v nose. Chuť kolísá od nasládle uzené po vyzrálou a plnou nebo jemně palčivou s náznakem hořkosti.

 

Využití v kuchyni:

→ Guláše, pečeně, perkelt, opékané brambory, polévky, saláty, tvarohové pomazánky, vaječné pokrmy, omáčky romesco a sofrito, marocký pokrm tajine (tagine) a marináda chermoula, turecký masový pokrm offal.

 

S čím je paprika dobrá?

→ Bílé sýry, hovězí maso, kachní maso, kuřecí maso, luštěniny, telecí maso, rýže, vepřové maso, zelenina.

 

Koření, s nimiž se paprika výborně kombinuje:

→ Česnekkmínkardamomkurkumanové kořeníoreganopepřpetrželrozmarýnšafrántymián.

 

• TIP! Paprika se nikdy nesmí zahřívat na příliš vysokou teplotu, jinak zhořkne.

Paprika mletá pálivá ASTA 140

Cena 98,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Vůně papriky bývá spíše potlačená a jemná. Některé typy se vyznačují karamelovou, ovocnou nebo uzenou příchutí, zatímco jiné lehce dráždí a pálí v nose. Chuť kolísá od nasládle uzené po vyzrálou a plnou nebo jemně palčivou s náznakem hořkosti.

Využití v kuchyni:

→ Guláše, pečeně, perkelt, opékané brambory, polévky, saláty, tvarohové pomazánky, vaječné pokrmy, omáčky romesco a sofrito, marocký pokrm tajine (tagine) a marináda chermoula, turecký masový pokrm offal.

S čím je paprika dobrá?

→ Bílé sýry, hovězí maso, kachní maso, kuřecí maso, luštěniny, telecí maso, rýže, vepřové maso, zelenina.

Koření, s nimiž se paprika výborně kombinuje:

→ Česnekkmínkardamomkurkumanové kořeníoreganopepřpetrželrozmarýnšafrántymián.

• TIP! Paprika se nikdy nesmí zahřívat na příliš vysokou teplotu, jinak zhořkne.

Paprika mletá sladká ASTA 60

Cena 72,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Vůně papriky bývá spíše potlačená a jemná. Některé typy se vyznačují karamelovou, ovocnou nebo uzenou příchutí, zatímco jiné lehce dráždí a pálí v nose. Chuť kolísá od nasládle uzené po vyzrálou a plnou nebo jemně palčivou s náznakem hořkosti.

Využití v kuchyni:

→ Guláše, pečeně, perkelt, opékané brambory, polévky, saláty, tvarohové pomazánky, vaječné pokrmy, omáčky romesco a sofrito, marocký pokrm tajine (tagine) a marináda chermoula, turecký masový pokrm offal.

S čím je paprika dobrá?

→ Bílé sýry, hovězí maso, kachní maso, kuřecí maso, luštěniny, telecí maso, rýže, vepřové maso, zelenina.

Koření, s nimiž se paprika výborně kombinuje:

→ Česnekkmínkardamomkurkumanové kořeníoreganopepřpetrželrozmarýnšafrántymián.

• TIP! Paprika se nikdy nesmí zahřívat na příliš vysokou teplotu, jinak zhořkne.

Paprika mletá sladká ASTA 80

Cena 81,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Vůně papriky bývá spíše potlačená a jemná. Některé typy se vyznačují karamelovou, ovocnou nebo uzenou příchutí, zatímco jiné lehce dráždí a pálí v nose. Chuť kolísá od nasládle uzené po vyzrálou a plnou nebo jemně palčivou s náznakem hořkosti.

 

Využití v kuchyni:

→ Guláše, pečeně, perkelt, opékané brambory, polévky, saláty, tvarohové pomazánky, vaječné pokrmy, omáčky romesco a sofrito, marocký pokrm tajine (tagine) a marináda chermoula, turecký masový pokrm offal.

 

S čím je paprika dobrá?

→ Bílé sýry, hovězí maso, kachní maso, kuřecí maso, luštěniny, telecí maso, rýže, vepřové maso, zelenina.

 

Koření, s nimiž se paprika výborně kombinuje:

→ Česnekkmínkardamomkurkumanové kořeníoreganopepřpetrželrozmarýnšafrántymián.

 

• TIP! Paprika se nikdy nesmí zahřívat na příliš vysokou teplotu, jinak zhořkne.

Paprika mletá sladká ASTA 100

Cena 92,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Vůně papriky bývá spíše potlačená a jemná. Některé typy se vyznačují karamelovou, ovocnou nebo uzenou příchutí, zatímco jiné lehce dráždí a pálí v nose. Chuť kolísá od nasládle uzené po vyzrálou a plnou nebo jemně palčivou s náznakem hořkosti.

 

Využití v kuchyni:

→ Guláše, pečeně, perkelt, opékané brambory, polévky, saláty, tvarohové pomazánky, vaječné pokrmy, omáčky romesco a sofrito, marocký pokrm tajine (tagine) a marináda chermoula, turecký masový pokrm offal.

 

S čím je paprika dobrá?

→ Bílé sýry, hovězí maso, kachní maso, kuřecí maso, luštěniny, telecí maso, rýže, vepřové maso, zelenina.

 

Koření, s nimiž se paprika výborně kombinuje:

→ Česnekkmínkardamomkurkumanové kořeníoreganopepřpetrželrozmarýnšafrántymián.

 

• TIP! Paprika se nikdy nesmí zahřívat na příliš vysokou teplotu, jinak zhořkne.

Paprika mletá sladká ASTA 140

Cena 103,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Vůně papriky bývá spíše potlačená a jemná. Některé typy se vyznačují karamelovou, ovocnou nebo uzenou příchutí, zatímco jiné lehce dráždí a pálí v nose. Chuť kolísá od nasládle uzené po vyzrálou a plnou nebo jemně palčivou s náznakem hořkosti.

 

Využití v kuchyni:

→ Guláše, pečeně, perkelt, opékané brambory, polévky, saláty, tvarohové pomazánky, vaječné pokrmy, omáčky romesco a sofrito, marocký pokrm tajine (tagine) a marináda chermoula, turecký masový pokrm offal.

 

S čím je paprika dobrá?

→ Bílé sýry, hovězí maso, kachní maso, kuřecí maso, luštěniny, telecí maso, rýže, vepřové maso, zelenina.

 

Koření, s nimiž se paprika výborně kombinuje:

→ Česnekkmínkardamomkurkumanové kořeníoreganopepřpetrželrozmarýnšafrántymián.

 

• TIP! Paprika se nikdy nesmí zahřívat na příliš vysokou teplotu, jinak zhořkne.

Paprika mletá uzená ASTA 90

Cena 118,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Vůně papriky bývá spíše potlačená a jemná. Některé typy se vyznačují karamelovou, ovocnou nebo uzenou příchutí, zatímco jiné lehce dráždí a pálí v nose. Chuť kolísá od nasládle uzené po vyzrálou a plnou nebo jemně palčivou s náznakem hořkosti.

Využití v kuchyni:

→ Guláše, pečeně, perkelt, opékané brambory, polévky, saláty, tvarohové pomazánky, vaječné pokrmy, omáčky romesco a sofrito, marocký pokrm tajine (tagine) a marináda chermoula, turecký masový pokrm offal.

S čím je paprika dobrá?

→ Bílé sýry, hovězí maso, kachní maso, kuřecí maso, luštěniny, telecí maso, rýže, vepřové maso, zelenina.

Koření, s nimiž se paprika výborně kombinuje:

→ Česnekkmínkardamomkurkumanové kořeníoreganopepřpetrželrozmarýnšafrántymián.

• TIP! Paprika se nikdy nesmí zahřívat na příliš vysokou teplotu, jinak zhořkne.

Pastiňák mletý

Cena 83,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Sušený pastiňák používáme při přípravě polévek, omáček, pod maso, do brambor nebo salátů.

Pažitka

Cena 200,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Sušená pažitka se hodí do domácích knedlíků, tvarohových pomazánek, polévek, omáček, vaječných jídel, bylinkového másla, bramborové kaše, rýže či jen jako ozdoba na chlebíčky.

Pepř bílý mletý

Cena 287,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením.

 

Bílý pepř bývá méně aromatický než černý, je však ostře palčivý, s nasládlou vůní. Obsahuje také méně silic, protože ty se nachází ve slupce, která se při čištění odstraní.

 

Využití v kuchyni:

→ Světlé omáčky, smetanové polévky, pikantní chuťovky, maso a ryby na grilu, salátové dresinky, zelenina na másle, pepř mignonette.

 

S čím je bílý pepř dobrý?

→ Většina pokrmů, všechny druhy masa, zelenina, dijonská hořčice.

Koření, s nimiž se bílý pepř výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekhřebíčekkardamomkoriandrkurkumamuškátový oříšekpetrželrozmarýnřímský kmínskořicetymiánzázvor.

 

• TIP! Bílý pepř se má zvolit vždy, kdy se žádá pálivost, aniž by se příliš měnila vlastní chuť pokrmu - přidává se teprve před koncem tepelné úpravy.

Pepř černý mletý

Cena 168,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením. Chuť i vůně černého pepře je aromatická a ostře palčivá.

Využití v kuchyni:

→ Maso a ryby na grilu, pikantní chuťovky, tmavé omáčky a polévky.

S čím je černý pepř dobrý?

→ Většina pokrmů, všechny druhy masa, zelenina, dijonská hořčice.

Koření, s nimiž se černý pepř výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekhřebíčekkardamomkoriandrkurkuma

muškátový oříšekpetrželrozmarýnřímský kmín

skořicetymiánzázvor.

Petrželová nať

Cena 135,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Sušená nať oblíbené kořenové zeleniny se hodí pro přípravu polévek, smetanových a houbových omáček, bylinkového másla, pomazánek, salátů, houskových knedlíků, sekané, k sýrům nebo do vaječných pokrmů.

Pizza směs mletá

Cena 164,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Směs koření bez soli a glutamátu vhodná k přípravě pizzy, do těstovinových jídel, salátů, pod maso či do omáček a polévek.