Mletý křen využijeme při přípravě pomazánek, omáček, polévek, salátů, zálivek, dresingů či vařených mas.
Kopr list
Sušený list kopru se používá při přípravě koprové omáčky, polévky kulajdy, při zavařování či do různých zelných salátů.
Cena bez DPH: 100,00 Kč
ZEMĚ PŮVODU: ČR, Egypt, Polsko
SKLADOVÁNÍ: Teplota max. 24°C a vlhkost max. 75%.
ALERGENY: Může obsahovat stopy alergenu lepku, sóji, hořčice, celeru, sezamu, vejce a mléka.
MĚRNÁ CENA: 100g - 31 Kč/100g
500g - 22,40 Kč/100g
16 dalších produktů ve stejné kategorii:
Smažená cibulka zlatavé barvy má širokou škálu využití – do šťouchaných brambor, čočky, hrachové kaše, hamburgerů, míchaných vajíček, plněných bramborových knedlíků, domácího chleba, halušek, sekané, na chlebíčky, hot dogy, ke smaženému a pečenému masu či k posypání čínských nudlí.
Sušený rajčatový prášek využijeme při přípravě polévek, omáček, pomazánek, na pizzu a do těstovin.
Granulovaný česnek je všestranným pomocníkem v kuchyni – využijete jej všude tam, kam se hodí i čerstvý česnek. Hodí se do pomazánek, omáček, polévek, luštěnin, karbanátků, salátů, pod maso a na topinky. Po smíchání se solí vytvoříte česnekovou sůl výbornou například na grilování.
Mletý česnek je všestranným pomocníkem v kuchyni – využijete jej všude tam, kam se hodí i čerstvý česnek. Hodí se do pomazánek, omáček, polévek, luštěnin, karbanátků, salátů, pod maso a na topinky.
Směs koření vhodná nejen na pizzu nebo pod maso, ale také do omáček na těstoviny či rýži.
Sušená pažitka se hodí do domácích knedlíků, tvarohových pomazánek, polévek, omáček, vaječných jídel, bylinkového másla, bramborové kaše, rýže či jen jako ozdoba na chlebíčky.
Česnekové plátky využijete vždy, když nemáte po ruce čerstvý česnek. Hodí se na pizzu, pod maso, do polévek, bramboráků, omáček nebo majonéz.
Libečku se též říká „české maggi" a toto označení mu není přisuzováno náhodou – vůní totiž připomíná známé polévkové koření. Silně voní, do jisté míry podobně jako celer, jeho vůně je však ostřejší, s pižmovými tóny a náznakem anýzu, citronu a kvasnic. Výrazná vůně a chuť tak snadno nevyprchá.
Využití v kuchyni:
→ Polévky, vaječné pokrmy, jídla z jednoho hrnce, dušená masa, tvarohové pomazánky, zelené saláty, bramborový koláč.
S čím je libeček dobrý?
→ Brambory, cibule, houby, hrách, jablka, jehněčí maso, kořenová zelenina, kukuřice, mrkev, rajčata, ryby, rýže, smetanové sýry, šunka, uzené ryby, vejce, vepřové maso.
Koření, s nimiž se libeček výborně kombinuje:
→ Bobkový list, česnek, chilli, jalovec, kmín, kopr, oregano,
• TIP! Čerstvý libeček se dá použít i jako náhražka soli.
Směs česneku a pažitky se hodí k dochucení pomazánek, polévek, omáček, sekané nebo salátů. Ze směsi rovněž můžete vyrobit výborné bylinkové máslo.
Červená řepa se hodí do polévek, omáček, pod maso a pro svou barvu se používá také jako přírodní barvivo.
Černý česnek je typický pro asijskou kuchyni. Jeho chuť není nijak štiplavá ani ostrá. Má spíše nasládlou chuť.
Připravuje se z bílého česneku kvašením při vysoké teplotě a vlhku. Černou barvu získá po devadesáti dnech, jeho nasládlá chuť připomíná rozinky, skořici nebo dokonce pečené švestky. Má proto jinou chuť než klasický česnek. Váš dech po něm nebude cítit.
Lze ho použít do omáček, pomazánek, polévek, okořenit jím maso, ale můžeme ho připravit také na sladko, upéci z něj koláč, připravit máslo nebo marmeládu.
Směs sušené zeleniny vhodná do zeleninových polévek a vývarů. Možno použít i do omáček, šťáv, pod pečené nebo dušené maso.
Chuť chilli má velký rozsah - od jemně pálivé až po neuvěřitelně štiplavou.
Využití v kuchyni:
→ Chilli con carne, vaječné pokrmy, vydatná masitá jídla, dušené, grilované a pečené pokrmy, marinády, směs koření berbere, tuniská kořenící směs harissa, omáčky romesco a sambals.
S čím je chilli dobré?
→ Fazole, různé druhy mas, zelenina.
Koření, s nimiž se chilli výborně kombinuje:
→ Bobkový list, koriandr, většina druhů koření.
Chuť chilli má velký rozsah - od jemně pálivé až po neuvěřitelně štiplavou.
Využití v kuchyni:
→ Chilli con carne, vaječné pokrmy, vydatná masitá jídla, dušené, grilované a pečené pokrmy, marinády, směs koření berbere, tuniská kořenící směs harissa, omáčky romesco a sambals.
S čím je chilli dobré?
→ Fazole, různé druhy mas, zelenina.
Koření, s nimiž se chilli výborně kombinuje:
→ Bobkový list, koriandr, většina druhů koření.
Sušené paprikové floky se hodí pod maso, do gulášů, polévek, těstovin, salátů, pomazánek a zapečených brambor.