Červená řepa se hodí do polévek, omáček, pod maso a pro svou barvu se používá také jako přírodní barvivo.
Bramborová kostka
Sušená bramborová kostka se používá do polévek, vývarů a omáček.
Cena bez DPH: 78,57 Kč
ZEMĚ PŮVODU: Čína, ČR, Polsko
SKLADOVÁNÍ: Teplota max. 24°C a vlhkost max. 75%.
ALERGENY: Může obsahovat stopy alergenu lepku, sóji, hořčice, celeru, sezamu, vejce a mléka.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE VE 100G:
Energetická hodnota: 1 477 kJ/348 kcal
Tuky: 0,5g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1g
Sacharidy: 79g
z toho cukry: 2g
Bílkoviny: 7,3g
Sůl: 0,01g
Vláknina: 20g
MĚRNÁ CENA: 100g - 27 Kč/100g
500g - 17,60 Kč/100g
![Bramborová kostka Bramborová kostka](https://www.prodej-koreni.cz/477-large_default/bramborova-kostka.jpg)
Sušená bramborová kostka se používá do polévek, vývarů a omáček.
16 dalších produktů ve stejné kategorii:
Libečku se též říká „české maggi" a toto označení mu není přisuzováno náhodou – vůní totiž připomíná známé polévkové koření. Silně voní, do jisté míry podobně jako celer, jeho vůně je však ostřejší, s pižmovými tóny a náznakem anýzu, citronu a kvasnic. Výrazná vůně a chuť tak snadno nevyprchá.
Využití v kuchyni:
→ Polévky, vaječné pokrmy, jídla z jednoho hrnce, dušená masa, tvarohové pomazánky, zelené saláty, bramborový koláč.
S čím je libeček dobrý?
→ Brambory, cibule, houby, hrách, jablka, jehněčí maso, kořenová zelenina, kukuřice, mrkev, rajčata, ryby, rýže, smetanové sýry, šunka, uzené ryby, vejce, vepřové maso.
Koření, s nimiž se libeček výborně kombinuje:
→ Bobkový list, česnek, chilli, jalovec, kmín, kopr, oregano,
• TIP! Čerstvý libeček se dá použít i jako náhražka soli.
Nemáme-li po ruce čerstvou cibuli a chceme přesto něco dobrého uvařit, stejně dobře nám poslouží varianta granulované cibule. Používáme ji všude tam, kam se dává cibule běžně – do různých gulášů, pod maso, zeleninu, do pomazánek, omáček či polévek. Výborně se také hodí na pizzu.
Černý česnek je typický pro asijskou kuchyni. Jeho chuť není nijak štiplavá ani ostrá. Má spíše nasládlou chuť.
Připravuje se z bílého česneku kvašením při vysoké teplotě a vlhku. Černou barvu získá po devadesáti dnech, jeho nasládlá chuť připomíná rozinky, skořici nebo dokonce pečené švestky. Má proto jinou chuť než klasický česnek. Váš dech po něm nebude cítit.
Lze ho použít do omáček, pomazánek, polévek, okořenit jím maso, ale můžeme ho připravit také na sladko, upéci z něj koláč, připravit máslo nebo marmeládu.
Směs sušené zeleniny vhodná do zeleninových polévek, vývarů. Možno použít i do omáček, šťáv, pod pečené nebo dušené maso.
Česnekové plátky využijete vždy, když nemáte po ruce čerstvý česnek. Hodí se na pizzu, pod maso, do polévek, bramboráků, omáček nebo majonéz.
Chuť chilli má velký rozsah - od jemně pálivé až po neuvěřitelně štiplavou.
Využití v kuchyni:
→ Chilli con carne, vaječné pokrmy, vydatná masitá jídla, dušené, grilované a pečené pokrmy, marinády, směs koření berbere, tuniská kořenící směs harissa, omáčky romesco a sambals.
S čím je chilli dobré?
→ Fazole, různé druhy mas, zelenina.
Koření, s nimiž se chilli výborně kombinuje:
→ Bobkový list, koriandr, většina druhů koření.
Sušené paprikové floky se hodí pod maso, do gulášů, polévek, těstovin, salátů, pomazánek a zapečených brambor.
Libečku se též říká „české maggi" a toto označení mu není přisuzováno náhodou – vůní totiž připomíná známé polévkové koření. Silně voní, do jisté míry podobně jako celer, jeho vůně je však ostřejší, s pižmovými tóny a náznakem anýzu, citronu a kvasnic. Výrazná vůně a chuť tak snadno nevyprchá.
Využití v kuchyni:
→ Polévky, vaječné pokrmy, jídla z jednoho hrnce, dušená masa, tvarohové pomazánky, zelené saláty, bramborový koláč.
S čím je libeček dobrý?
→ Brambory, cibule, houby, hrách, jablka, jehněčí maso, kořenová zelenina, kukuřice, mrkev, rajčata, ryby, rýže, smetanové sýry, šunka, uzené ryby, vejce, vepřové maso.
Koření, s nimiž se libeček výborně kombinuje:
→ Bobkový list, česnek, chilli, jalovec, kmín, kopr, oregano,
• TIP! Čerstvý libeček se dá použít i jako náhražka soli.
Mletý česnek je všestranným pomocníkem v kuchyni – využijete jej všude tam, kam se hodí i čerstvý česnek. Hodí se do pomazánek, omáček, polévek, luštěnin, karbanátků, salátů, pod maso a na topinky.
Sušený rajčatový prášek využijeme při přípravě polévek, omáček, pomazánek, na pizzu a do těstovin.
Nemáme-li po ruce čerstvou cibuli a chceme přesto něco dobrého uvařit, stejně dobře nám poslouží varianta mleté cibule. Používáme ji všude tam, kam se dává cibule běžně – do různých gulášů, pod maso, zeleninu, do pomazánek, omáček či polévek. Výborně se také hodí na pizzu.
Sušený list kopru se používá při přípravě koprové omáčky, polévky kulajdy, při zavařování či do různých zelných salátů.
Černý česnek je typický pro asijskou kuchyni. Jeho chuť není nijak štiplavá ani ostrá. Má spíše nasládlou chuť.
Připravuje se z bílého česneku kvašením při vysoké teplotě a vlhku. Černou barvu získá po devadesáti dnech, jeho nasládlá chuť připomíná rozinky, skořici nebo dokonce pečené švestky. Má proto jinou chuť než klasický česnek. Váš dech po něm nebude cítit.
Lze ho použít do omáček, pomazánek, polévek, okořenit jím maso, ale můžeme ho připravit také na sladko, upéci z něj koláč, připravit máslo nebo marmeládu.
Sušené celerové kostky jsou vhodné do polévek, omáček, vařených jídel či pod maso.
Chuť chilli má velký rozsah - od jemně pálivé až po neuvěřitelně štiplavou.
Využití v kuchyni:
→ Chilli con carne, vaječné pokrmy, vydatná masitá jídla, dušené, grilované a pečené pokrmy, marinády, směs koření berbere, tuniská kořenící směs harissa, omáčky romesco a sambals.
S čím je chilli dobré?
→ Fazole, různé druhy mas, zelenina.
Koření, s nimiž se chilli výborně kombinuje:
→ Bobkový list, koriandr, většina druhů koření.