Kořenící směs, která se výborně hodí na pizzu, těstovinová jídla, brambory, pod masové směsi, do polévek i omáček, leča nebo guláše.

VÁŽENÍ ZÁKAZNÍCÍ V PÁTEK 9.5.2025 MÁME ZAVŘENO!
Libeček celý
Libečku se též říká „české maggi" a toto označení mu není přisuzováno náhodou – vůní totiž připomíná známé polévkové koření. Silně voní, do jisté míry podobně jako celer, jeho vůně je však ostřejší, s pižmovými tóny a náznakem anýzu, citronu a kvasnic. Výrazná vůně a chuť tak snadno nevyprchá.
Využití v kuchyni:
→ Polévky, vaječné pokrmy, jídla z jednoho hrnce, dušená masa, tvarohové pomazánky, zelené saláty, bramborový koláč.
S čím je libeček dobrý?
→ Brambory, cibule, houby, hrách, jablka, jehněčí maso, kořenová zelenina, kukuřice, mrkev, rajčata, ryby, rýže, smetanové sýry, šunka, uzené ryby, vejce, vepřové maso.
Koření, s nimiž se libeček výborně kombinuje:
→ Bobkový list, česnek, chilli, jalovec, kmín, kopr, oregano,
• TIP! Čerstvý libeček se dá použít i jako náhražka soli.
Cena bez DPH: 115,18 Kč
ZEMĚ PŮVODU: Polsko
SKLADOVÁNÍ: Teplota max. 24°C a vlhkost max. 75%.
ALERGENY: Může obsahovat stopy alergenu lepku, sóji, hořčice, celeru, sezamu, vejce a mléka.
MĚRNÁ CENA: 100g - 35 Kč/100g
500g - 25,80 Kč/100g

Libečku se též říká „české maggi" a toto označení mu není přisuzováno náhodou – vůní totiž připomíná známé polévkové koření. Silně voní, do jisté míry podobně jako celer, jeho vůně je však ostřejší, s pižmovými tóny a náznakem anýzu, citronu a kvasnic. Výrazná vůně a chuť tak snadno nevyprchá.
Využití v kuchyni:
→ Polévky, vaječné pokrmy, jídla z jednoho hrnce, dušená masa, tvarohové pomazánky, zelené saláty, bramborový koláč.
S čím je libeček dobrý?
→ Brambory, cibule, houby, hrách, jablka, jehněčí maso, kořenová zelenina, kukuřice, mrkev, rajčata, ryby, rýže, smetanové sýry, šunka, uzené ryby, vejce, vepřové maso.
Koření, s nimiž se libeček výborně kombinuje:
→ Bobkový list, česnek, chilli, jalovec, kmín, kopr, oregano,
• TIP! Čerstvý libeček se dá použít i jako náhražka soli.
16 dalších produktů ve stejné kategorii:
Libečku se též říká „české maggi" a toto označení mu není přisuzováno náhodou – vůní totiž připomíná známé polévkové koření. Silně voní, do jisté míry podobně jako celer, jeho vůně je však ostřejší, s pižmovými tóny a náznakem anýzu, citronu a kvasnic. Výrazná vůně a chuť tak snadno nevyprchá.
Využití v kuchyni:
→ Polévky, vaječné pokrmy, jídla z jednoho hrnce, dušená masa, tvarohové pomazánky, zelené saláty, bramborový koláč.
S čím je libeček dobrý?
→ Brambory, cibule, houby, hrách, jablka, jehněčí maso, kořenová zelenina, kukuřice, mrkev, rajčata, ryby, rýže, smetanové sýry, šunka, uzené ryby, vejce, vepřové maso.
Koření, s nimiž se libeček výborně kombinuje:
→ Bobkový list, česnek, chilli, jalovec, kmín, kopr, oregano,
• TIP! Čerstvý libeček se dá použít i jako náhražka soli.
Listy estragonu mají sladké aroma s náznaky vůně borovice, anýzu či lékořice. Má silnou, avšak stále jemnou chuť s bazalkovou příchutí a nasládlou pachutí po jídle.
Využití v kuchyni:
→ Saláty, omáčky, polévky, marinády, bylinná vína, bylinkové máslo, sýry, houby, ragú ze zeleniny, ochucení různých druhů mas, kuře na estragonu, bylinkový ocet, směs fines herbes, omáčky béarnaise, ravigote a tartare.
S čím je estragon dobrý?
→ Artyčoky, brambory, chřest, drůbež, mořské plody, rajčata, ryby, vejce.
Koření, s nimiž se estragon výborně kombinuje:
→ Bazalka, bobkový list, pažitka.
Bylinková směs vhodná pro teplou i studenou kuchyni. Výborně dochutí pomazánky, nádivky, omáčky, ale také vařené brambory či rýži.
Kmín římský, někdy též zvaný křížový kmín nebo cumin, má ostře aromatické, jemně hořké aroma. Vůně je silná a těžká, kořeněná až sladká. Chuť je silná, pronikavá, lehce nahořklá, ostrá, zemitá a teplá, s přetrvávající palčivostí.
Využití v kuchyni:
→ Koření na různé druhy mas, chléb, žaludeční likéry, čatní, ostré směsi koření, dušená zelenina, preclíky, kuskus, párky merguez, španělské tapas, masové kuličky kofta.
S čím je kmín římský dobrý?
→ Baklažán, brambory, cibule, čočka, fazole, chléb, jehněčí maso, kuřecí maso, kysané zelí, rýže, sýry.
Koření, s nimiž se kmín římský výborně kombinuje:
→ Anýz, bobkový list, česnek, hořčice, hřebíček, chilli, kardamom, koriandr,
kurkuma, muškátový květ, muškátový oříšek, nové koření, oregano, paprika, pepř, pískavice, skořice, tymián, zázvor.
Vůně papriky bývá spíše potlačená a jemná. Některé typy se vyznačují karamelovou, ovocnou nebo uzenou příchutí, zatímco jiné lehce dráždí a pálí v nose. Chuť kolísá od nasládle uzené po vyzrálou a plnou nebo jemně palčivou s náznakem hořkosti.
Využití v kuchyni:
→ Guláše, pečeně, perkelt, opékané brambory, polévky, saláty, tvarohové pomazánky, vaječné pokrmy, omáčky romesco a sofrito, marocký pokrm tajine (tagine) a marináda chermoula, turecký masový pokrm offal.
S čím je paprika dobrá?
→ Bílé sýry, hovězí maso, kachní maso, kuřecí maso, luštěniny, telecí maso, rýže, vepřové maso, zelenina.
Koření, s nimiž se paprika výborně kombinuje:
→ Česnek, kmín, kardamom, kurkuma, nové koření, oregano, pepř, petržel, rozmarýn, šafrán, tymián.
• TIP! Paprika se nikdy nesmí zahřívat na příliš vysokou teplotu, jinak zhořkne.
Směs koření, která brambory nejen ochutí, ale i osolí. Vhodné na hranolky, krokety či opékané brambory.
Oregano je též známo pod názvem „dobromysl".
Chuť je kořenně aromatická, mírně slaná, výrazná, peprná, s pálivou, často citronovou příchutí.
Využití v kuchyni:
→ Sýrové pokrmy, omáčky na těstoviny, pizza, pečená zelenina, řecké souvlaki, saláty, náplně tortil, salsa omáčky, dušená masová jídla, hamburgerová masa, tučné pokrmy (jehněčí, skopové), ochucení olejů a octů, mexické burritos.
S čím je oregano dobré?
→ Ančovičky, artyčoky, baklažán, brambory, cibule, dýně, drůbež, fazole, houby, jehněčí maso, kachna, kukuřice, kuře, květák, lilek, mořské plody, mrkev, paprika, pepř, rajčata, ryby, špenát, telecí maso, vejce, vepřové maso, zelí, zvěřina.
Koření, s nimiž se oregano výborně kombinuje:
→ Bazalka, bobkový list, česnek, chilli, paprika, petržel, rozmarýn, římský kmín, šalvěj, tymián.
TIP! Oregano dávkujte opatrně, aby svou chutí nepřebíjelo ostatní ingredience.
Oregano je též známo pod názvem „dobromysl".
Chuť je kořenně aromatická, mírně slaná, výrazná, peprná, s pálivou, často citronovou příchutí.
Využití v kuchyni:
→ Sýrové pokrmy, omáčky na těstoviny, pizza, pečená zelenina, řecké souvlaki, saláty, náplně tortil, salsa omáčky, dušená masová jídla, hamburgerová masa, tučné pokrmy (jehněčí, skopové), ochucení olejů a octů, mexické burritos.
S čím je oregano dobré?
→ Ančovičky, artyčoky, baklažán, brambory, cibule, dýně, drůbež, fazole, houby, jehněčí maso, kachna, kukuřice, kuře, květák, lilek, mořské plody, mrkev, paprika, pepř, rajčata, ryby, špenát, telecí maso, vejce, vepřové maso, zelí, zvěřina.
Koření, s nimiž se oregano výborně kombinuje:
→ Bazalka, bobkový list, česnek, chilli, paprika, petržel, rozmarýn, římský kmín, šalvěj, tymián.
TIP! Oregano dávkujte opatrně, aby svou chutí nepřebíjelo ostatní ingredience.
Vůně papriky bývá spíše potlačená a jemná. Některé typy se vyznačují karamelovou, ovocnou nebo uzenou příchutí, zatímco jiné lehce dráždí a pálí v nose. Chuť kolísá od nasládle uzené po vyzrálou a plnou nebo jemně palčivou s náznakem hořkosti.
Využití v kuchyni:
→ Guláše, pečeně, perkelt, opékané brambory, polévky, saláty, tvarohové pomazánky, vaječné pokrmy, omáčky romesco a sofrito, marocký pokrm tajine (tagine) a marináda chermoula, turecký masový pokrm offal.
S čím je paprika dobrá?
→ Bílé sýry, hovězí maso, kachní maso, kuřecí maso, luštěniny, telecí maso, rýže, vepřové maso, zelenina.
Koření, s nimiž se paprika výborně kombinuje:
→ Česnek, kmín, kardamom, kurkuma, nové koření, oregano, pepř, petržel, rozmarýn, šafrán, tymián.
• TIP! Paprika se nikdy nesmí zahřívat na příliš vysokou teplotu, jinak zhořkne.
Rozmarýn má silně kořenné aroma, jeho vůně je teplá, peprná s náznakem borovice. V chuti je cítit muškátový oříšek, lehká hořkost a pikantnost.
Využití v kuchyni:
→ Ovocné nápoje, sladké nebo pikantní sušenky, zelenina smažená na olivovém oleji, chléb, grilovaná a pečená masa, polévky, jídla z jednoho hrnce, ratatouille, saláty, rozmarýnové brambory.
S čím je rozmarýn dobrý?
→ Brambory, cibule, čočka, drůbež, houby, jehněčí maso, králík, lilek, meruňky, pastinák, pomeranč, rajčata, ryby, smetanové sýry, telecí maso, vejce, vepřové maso, zelí.
Koření, s nimiž se rozmarýn výborně kombinuje:
→ Bobkový list, česnek, libeček, oregano, pažitka, petržel,
• TIP! Rozmarýn se hodí pro dlouhé pomalé vaření, protože jeho chuť jen tak nevyprchá.
Kmín je znám svou pronikavou vůní, jež je stejně jako chuť teplá, nahořkle sladká a ostře kořenná, s příchutí sušené pomerančové kůry a slabým nádechem anýzu.
Využití v kuchyni:
→ Tučná a špatně stravitelná jídla, jídla z jednoho hrnce, masa, brambory, červená řepa, domácí chléb, sušenky, kořeněné pečivo, uzeniny, polévky, dušené pokrmy, kmínová polévka.
S čím je kmín dobrý?
→ Brambory, cibule, červená řepa, husa, chléb, kachna, kořenová zelenina, kysané zelí, nudle, rajčata, vepřové maso, zelí.
Koření, s nimiž se kmín výborně kombinuje:
Kmín černý, též nazývaný "černucha", byl před příchodem pepře do evropských kuchyní velice oblíbeným kořením.
Jeho aroma není nijak výrazné, voní po bylinkách, lehce připomíná dobromysl. Jeho chuť je hořká, peprná, pronikavá a oříšková.
Využití v kuchyni:
→ Maso na karí, zeleninové pokrmy, chléb, těstoviny, chlebové placky, pikantní pečivo, rohlíky, opékané brambory, pilaf, nakládaná zelenina, omelety.
S čím je černý kmín dobrý?
→ Chléb, lilek, listová zelenina, luštěniny, kořenová zelenina, rajčata, rýže.
Koření, s nimiž se kmín černý výborně kombinuje:
→ Fenykl, kardamom, koriandr, kurkuma, nové koření, pepř, saturejka, skořice, tymián, zázvor.
Chuť saturejky je výrazná, peprně kořenná a připomíná majoránku, oregano nebo tymián.
Využití v kuchyni:
→ Nádivky, tučná masa, jídla z jednoho hrnce, ragú, houbová jídla, bouquet garni, čočkový salát, omelety.
S čím je saturejka dobrá?
→ Bílé zelí, brambory, cibule, červená řepa, červené zelí, fazole, kořenová zelenina, králík, luštěniny, paprika, rajčata, ryby, sýr, vejce, zelí.
Koření, s nimiž se saturejka výborně kombinuje:
→ Bazalka, bobkový list, česnek, majoránka, oregano,
Kmín římský, někdy též zvaný křížový kmín nebo cumin, má ostře aromatické, jemně hořké aroma. Vůně je silná a těžká, kořeněná až sladká. Chuť je silná, pronikavá, lehce nahořklá, ostrá, zemitá a teplá s přetrvávající palčivostí.
Využití v kuchyni:
→ Koření na různé druhy mas, chléb, žaludeční likéry, čatní, ostré směsi koření, dušená zelenina, preclíky, kuskus, párky merguez, španělské tapas, masové kuličky kofta.
S čím je kmín římský dobrý?
→ Baklažán, brambory, cibule, čočka, fazole, chléb, jehněčí maso, kuřecí maso, kysané zelí, rýže, sýry.
Koření, s nimiž se kmín římský výborně kombinuje:
→ Anýz, bobkový list, česnek, hořčice, hřebíček, chilli, kardamom, koriandr,
kurkuma, muškátový květ, muškátový oříšek, nové koření, oregano, paprika, pepř, pískavice, skořice, tymián, zázvor.
Vůně papriky bývá spíše potlačená a jemná. Některé typy se vyznačují karamelovou, ovocnou nebo uzenou příchutí, zatímco jiné lehce dráždí a pálí v nose. Chuť kolísá od nasládle uzené po vyzrálou a plnou nebo jemně palčivou s náznakem hořkosti.
Využití v kuchyni:
→ Guláše, pečeně, perkelt, opékané brambory, polévky, saláty, tvarohové pomazánky, vaječné pokrmy, omáčky romesco a sofrito, marocký pokrm tajine (tagine) a marináda chermoula, turecký masový pokrm offal.
S čím je paprika dobrá?
→ Bílé sýry, hovězí maso, kachní maso, kuřecí maso, luštěniny, telecí maso, rýže, vepřové maso, zelenina.
Koření, s nimiž se paprika výborně kombinuje:
→ Česnek, kmín, kardamom, kurkuma, nové koření, oregano, pepř, petržel, rozmarýn, šafrán, tymián.
• TIP! Paprika se nikdy nesmí zahřívat na příliš vysokou teplotu, jinak zhořkne.