Směs koření vhodná na dochucení polévek, pomazánek, omáček a mletých mas, zeleninových salátů a na výrobu bylinkového másla.
Bramborový škrob
Bramborový škrob je známý také pod názvem solamyl. Používáme jej nejen při přípravě moučníků a pečiva, ale také k zahušťování jídla.
Cena bez DPH: 36,61 Kč
ZEMĚ PŮVODU: ČR, EU, Francie, Německo, Polsko
SKLADOVÁNÍ: Teplota max. 24°C a vlhkost max. 75%.
ALERGENY: Může obsahovat stopy alergenu lepku, sóji, hořčice, celeru, sezamu, vejce a mléka.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE VE 100G:
Energetická hodnota: 1 355 kJ/319 kcal
Tuky: 0,5g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1g
Sacharidy: 79g
z toho cukry: 0,5g
Bílkoviny: 0,5g
Sůl: 0g
MĚRNÁ CENA: 100g - 18 Kč/100g
500g - 8,20 Kč/100g
![Bramborový škrob Bramborový škrob](https://www.prodej-koreni.cz/693-large_default/bramborovy-skrob.jpg)
Bramborový škrob je známý také pod názvem solamyl. Používáme jej nejen při přípravě moučníků a pečiva, ale také k zahušťování jídla.
16 dalších produktů ve stejné kategorii:
Celá semena hořčice nemají žádné aroma, po rozemletí palčivě a mírně nasládle voní.
Využití v kuchyni:
→ Pokrmy s kari kořením, nakládaná zelenina, rybí marinády, hořčice, tučná a špatně stravitelná jídla, barbecue omáčky, pokrmy panch phoron a sambhar.
S čím je hořčice dobrá?
→ Aromatické sýry, grilované hovězí maso, kořenová zelenina, králík, kuřecí maso, mořské plody, párky, ryby, uzeniny, zelí.
Koření, s nimiž se hořčice výborně kombinuje:
→ Bobkový list, česnek, estragon, fenykl, hřebíček, chilli, kmín černý, kopr, koriandr, kurkuma, nové koření, pepř, petržel, pískavice.
• TIP! Hořčici přisypávejte až ke konci vaření, vysoká teplota poměrně rychle oslabuje její sílu.
Dochucovadlo polévek a omáček s hovězí příchutí.
Směs sušené zeleniny vhodná do zeleninových polévek a vývarů. Možno použít i do omáček, šťáv, pod pečené nebo dušené maso.
Aroma je kořenité, mírně hořké, ale jemnější, než aroma oříšku. Má sytou, svěží a teplou vůni muškátového oříšku, je však silnější a živě květinová s náznakem pepře a hřebíčku. Chuť je teplá a aromatická s náznakem citronové nasládlosti.
Využití v kuchyni:
→ Dýňový koláč, sýrové a mléčné pokrmy, bešamelová omáčka, vaječná jídla, cibulová omáčka, čiré polévky, vývar z mořských plodů, soufflé, čokoládové nápoje, nakládáná zelenina.
S čím je muškátový květ dobrý?
→ Cibule, jehněčí maso, kuřecí maso, mrkev, sladké brambory, sýr, špenát, telecí maso, zelí.
Koření, s nimiž se muškátový květ výborně kombinuje:
→ Hřebíček, kardamom, koriandr, muškátový oříšek, paprika, pepř, římský kmín, skořice, tymián, zázvor.
Směs koření bez soli a glutamátu vhodná k přípravě pizzy, do těstovinových jídel, salátů, pod maso či do omáček a polévek.
Červená řepa se hodí do polévek, omáček, pod maso a pro svou barvu se používá také jako přírodní barvivo.
Aroma muškátového oříšku je kořenité a mírně hořké. Voní sladce a po hřebíčku. Chuť je teplá, sytá, nahořkle sladká a dřevitá.
Využití v kuchyni:
→ Dýňový koláč, mléčné pokrmy, sýrové a vaječné pokrmy, sladká a pikantní jídla, medové koláčky, ovocné koláče, ovocné dezerty a punče, bešamelová omáčka, dušené pokrmy, zeleninové pyré, pudinky, směsi do pečiva, nádivky, omáčky k těstovinám.
S čím je muškátový oříšek dobrý?
→ Brambory, cibule, jehněčí a kuřecí maso, mrkev, sladké brambory, sýr, špenát, telecí maso, vejce, zelí.
Koření, s nimiž se muškátový ořech výborně kombinuje:
→ Hřebíček, kardamom, koriandr, muškátový květ, pepř, římský kmín, skořice, tymián, zázvor.
Celá semena hořčice nemají žádné aroma, po rozemletí palčivě a mírně nasládle voní.
Využití v kuchyni:
→ Pokrmy s kari kořením, nakládaná zelenina, rybí marinády, hořčice, tučná a špatně stravitelná jídla, barbecue omáčky, pokrmy panch phoron a sambhar.
S čím je hořčice dobrá?
→ Aromatické sýry, grilované hovězí maso, kořenová zelenina, králík, kuřecí maso, mořské plody, párky, ryby, uzeniny, zelí.
Koření, s nimiž se hořčice výborně kombinuje:
→ Bobkový list, česnek, estragon, fenykl, hřebíček, chilli, kmín černý, kopr, koriandr, kurkuma, nové koření, pepř, petržel, pískavice.
• TIP! Hořčici přisypávejte až ke konci vaření, vysoká teplota poměrně rychle oslabuje její sílu.
Směs koření vhodná na přípravu čínských a asijských jídel s výraznou chutí a vůní.
Vůně papriky bývá spíše potlačená a jemná. Některé typy se vyznačují karamelovou, ovocnou nebo uzenou příchutí, zatímco jiné lehce dráždí a pálí v nose. Chuť kolísá od nasládle uzené po vyzrálou a plnou nebo jemně palčivou s náznakem hořkosti.
Využití v kuchyni:
→ Guláše, pečeně, perkelt, opékané brambory, polévky, saláty, tvarohové pomazánky, vaječné pokrmy, omáčky romesco a sofrito, marocký pokrm tajine (tagine) a marináda chermoula, turecký masový pokrm offal.
S čím je paprika dobrá?
→ Bílé sýry, hovězí maso, kachní maso, kuřecí maso, luštěniny, telecí maso, rýže, vepřové maso, zelenina.
Koření, s nimiž se paprika výborně kombinuje:
→ Česnek, kmín, kardamom, kurkuma, nové koření, oregano, pepř, petržel, rozmarýn, šafrán, tymián.
• TIP! Paprika se nikdy nesmí zahřívat na příliš vysokou teplotu, jinak zhořkne.
Sušená zelenina a koření na dochucení polévek, omáček, ryb, pomazánek, rýže či jídel z vajec.
Sušená zelenina a koření na dochucení polévek, omáček, ryb, pomazánek, rýže či jídel z vajec.
Sojová omáčka se hodí při přípravě omáček, dušených mas a zeleninových salátů. Uplatnění najde především v asijských kuchyních.
Sušený pastiňák používáme při přípravě polévek, omáček, pod maso, do brambor nebo salátů.
Vůně papriky bývá spíše potlačená a jemná. Některé typy se vyznačují karamelovou, ovocnou nebo uzenou příchutí, zatímco jiné lehce dráždí a pálí v nose. Chuť kolísá od nasládle uzené po vyzrálou a plnou nebo jemně palčivou s náznakem hořkosti.
Využití v kuchyni:
→ Guláše, pečeně, perkelt, opékané brambory, polévky, saláty, tvarohové pomazánky, vaječné pokrmy, omáčky romesco a sofrito, marocký pokrm tajine (tagine) a marináda chermoula, turecký masový pokrm offal.
S čím je paprika dobrá?
→ Bílé sýry, hovězí maso, kachní maso, kuřecí maso, luštěniny, telecí maso, rýže, vepřové maso, zelenina.
Koření, s nimiž se paprika výborně kombinuje:
→ Česnek, kmín, kardamom, kurkuma, nové koření, oregano, pepř, petržel, rozmarýn, šafrán, tymián.
• TIP! Paprika se nikdy nesmí zahřívat na příliš vysokou teplotu, jinak zhořkne.