Maďarská kuchyně


Bobkový list mletý

Cena 89,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Aroma bobkového listu, též nazývaného "vavřín", je silně kořenné a mírně trpké.

Využití v kuchyni:

→ Vývary, polévky, dušená masa, marinády, nakládaná zelenina, bešamelová omáčka, fazole, čočka, rajčata, rajská omáčka, vaječný krém, rýžový nákyp, vařené ovoce, kebab, pilaf, bouquet garni.

 

S čím je bobkový list dobrý?

→ Citrusové plody, čočka, hovězí maso, jehněčí maso, kaštany, kuřecí maso, rajčata, ryby, rýže, zelené fazolky, zvěřina.

 

Koření, s nimiž se bobkový list výborně kombinuje:

→ Česnekjalovecmajoránkanové kořenípetrželsaturejkašalvějtymián.

Hořčice bílá celá

Cena 73,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Celá semena hořčice nemají žádné aroma, po rozemletí palčivě a mírně nasládle voní.

 

Využití v kuchyni:

→ Pokrmy s kari kořením, nakládaná zelenina, rybí marinády, hořčice, tučná a špatně stravitelná jídla, barbecue omáčky, pokrmy panch phoron a sambhar.

 

S čím je hořčice dobrá? 

→ Aromatické sýry, grilované hovězí maso, kořenová zelenina, králík, kuřecí maso, mořské plody, párky, ryby, uzeniny, zelí.

 

Koření, s nimiž se hořčice výborně kombinuje:

→ Bobkový listčesnekestragonfenyklhřebíčekchillikmín černýkoprkoriandrkurkumanové kořenípepřpetrželpískavice.

 

• TIP! Hořčici přisypávejte až ke konci vaření, vysoká teplota poměrně rychle oslabuje její sílu.

Hořčice bílá mletá

Cena 78,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Celá semena hořčice nemají žádné aroma, po rozemletí palčivě a mírně nasládle voní.

 

Využití v kuchyni:

→ Pokrmy s kari kořením, nakládaná zelenina, rybí marinády, hořčice, tučná a špatně stravitelná jídla, barbecue omáčky, pokrmy panch phoron a sambhar.

 

S čím je hořčice dobrá?

→ Aromatické sýry, grilované hovězí maso, kořenová zelenina, králík, kuřecí maso, mořské plody, párky, ryby, uzeniny, zelí.

 

Koření, s nimiž se hořčice výborně kombinuje:

→ Bobkový listčesnekestragonfenyklhřebíčekchillikmín černýkoprkoriandrkurkumanové kořenípepřpetrželpískavice.

 

• TIP! Hořčici přisypávejte až ke konci vaření, vysoká teplota poměrně rychle oslabuje její sílu.

Hřebíček celý

Cena 314,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Hřebíček patří mezi jedno z nejstarších koření vůbec – poprvé je zmiňován v indických a čínských spisech. 

Jeho vůně je silně aromatická, příjemná a teplá, s náznakem pepře a kafru, chuť ovocná, ale zároveň palčivě ostrá, pálivá a hořká a v ústech zanechává pocit znecitlivění.

 

Využití v kuchyni:

→ Pečivo, dezerty, sirupy, zavařeniny, marinády, masové vývary, ovocné kompoty, koláče, pečená jablka, vánoční cukroví, svařené víno, nakládaná zelenina.

 

S čím je hřebíček dobrý?

→ Cibule, červená řepa, červené zelí, čokoláda, dýně, jablka, mrkev, pomeranč, sladké brambory, šunka, tykev, vepřové maso, zvěřina.

 

Koření, s nimiž se hřebíček výborně kombinuje:

→ Bobkový listfenyklchillikardamomkoriandrmuškátový květmuškátový oříšeknové kořenískořice.

Hřebíček mletý

Cena 319,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Hřebíček patří mezi jedno z nejstarších koření vůbec – poprvé je zmiňován v indických a čínských spisech. 

 

Jeho vůně je silně aromatická, příjemná a teplá, s náznakem pepře a kafru, chuť ovocná, ale zároveň palčivě ostrá, pálivá a hořká a v ústech zanechává pocit znecitlivění.

 

Využití v kuchyni:

→ Pečivo, dezerty, sirupy, zavařeniny, marinády, masové vývary, ovocné kompoty, koláče, pečená jablka, vánoční cukroví, svařené víno, nakládaná zelenina.

 

S čím je hřebíček dobrý?

→ Cibule, červená řepa, červené zelí, čokoláda, dýně, jablka, mrkev, pomeranč, sladké brambory, šunka, tykev, vepřové maso, zvěřina.

 

Koření, s nimiž se hřebíček výborně kombinuje:

→ Bobkový listfenyklchillikardamomkoriandrmuškátový květmuškátový oříšeknové kořenískořice.

Kmín drcený

Cena 82,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Kmín je znám svou pronikavou vůní, jež je stejně jako chuť teplá, nahořkle sladká a ostře kořenná, s příchutí sušené pomerančové kůry a slabým nádechem anýzu.

 

Využití v kuchyni:

→ Tučná a špatně stravitelná jídla, jídla z jednoho hrnce, masa, brambory, červená řepa, domácí chléb, sušenky, kořeněné pečivo, uzeniny, polévky, dušené pokrmy, kmínová polévka.

 

S čím je kmín dobrý?

→ Brambory, cibule, červená řepa, husa, chléb, kachna, kořenová zelenina, kysané zelí, nudle, rajčata, vepřové maso, zelí.

 

Koření, s nimiž se kmín výborně kombinuje:

→ Česnekjaloveckoriandrpetrželtymián.

Kmín mletý

Cena 82,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Kmín je znám svou pronikavou vůní, jež je stejně jako chuť teplá, nahořkle sladká a ostře kořenná, s příchutí sušené pomerančové kůry a slabým nádechem anýzu.

Využití v kuchyni:

→ Tučná a špatně stravitelná jídla, jídla z jednoho hrnce, masa, brambory, červená řepa, domácí chléb, sušenky, kořeněné pečivo, uzeniny, polévky, dušené pokrmy kmínová polévka.

 

S čím je kmín dobrý?

→ Brambory, cibule, červená řepa, husa, chléb, kachna, kořenová zelenina, kysané zelí, nudle, rajčata, vepřové maso, zelí.

 

Koření, s nimiž se kmín výborně kombinuje:

→ Česnekjaloveckoriandrpetrželtymián.

Kopr list

Cena 112,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Sušený list kopru se používá při přípravě koprové omáčky, polévky kulajdy, při zavařování či do různých zelných salátů.

Koriandr celý

Cena 62,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Plody koriandru chutnají sladce kořenně, aroma připomíná šalvěj, pomerančovou kůru, pepř, mátu a citron.

 

Využití v kuchyni:

→ Chléb, pečivo, zavařování okurek nebo červené řepy, sladkokyselé nálevy, marinády, rybí plévky, sladké sušenky, dorty.

S čím je koriandr dobrý?

→ Avokádo, citron, hovězí maso, jehněčí maso, kokosové mléko, kořenová zelenina, kukuřice, limetka, luštěniny, mořské plody, okurka, pečeně, ryby, rýže, zvěřina.

 

Koření, s nimiž se koriandr výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekchillikoprpažitkapetrželzázvor.

 • TIP! Jedno až dvě rozdrcená koriandrová zrna zlepší chuť kávy.

Koriandr mletý

Cena 71,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Plody koriandru chutnají sladce kořenně, aroma připomíná šalvěj, pomerančovou kůru, pepř, mátu a citron.

 

Využití v kuchyni:

→ Chléb, pečivo, zavařování okurek nebo červené řepy, sladkokyselé nálevy, marinády, rybí plévky, sladké sušenky, dorty.

S čím je koriandr dobrý?

→ Avokádo, citron, hovězí maso, jehněčí maso, kokosové mléko, kořenová zelenina, kukuřice, limetka, luštěniny, mořské plody, okurka, pečeně, ryby, rýže, zvěřina.

 

Koření, s nimiž se koriandr výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekchillikoprpažitkapetrželzázvor.

Křen mletý

Cena 157,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Mletý křen využijeme při přípravě pomazánek, omáček, polévek, salátů, zálivek, dresingů či vařených mas.

Majoránka

Cena 77,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Majoránka je všeobecně velmi oblíbené koření, protože takřka neztrácí své aroma a proto je sušená téměř stejně aromatická jako čerstvá.

 

Aroma majoránky je sladce kořenité, podobné tymiánu. Chuť je kořenitější, ale stále jemnější, než chuť oregana. Je teplá, lehce ostrá a nahořklá s náznakem kafru, sladká, jemně kořenné příchuti.  

 

Využití v kuchyni:

→ Saláty, vaječná jídla, houbové omáčky, bramboráky, nádivky, játrové paštiky, játrové knedlíčky, bylinkové dresinky, těžko stravitelná tučná jídla.

 

S čím je majoránka dobrá?

→ Ančovičky, artyčoky, baklažán, brambory, cibule, cuketa, dýně, drůbež, fazole, houby, jehněčí maso, kachna, kukuřice, kuřecí maso, květák, luštěniny, mořské plody, mrkev, paprika, pepř, rajčata, ryby, sýrové pokrmy, špenát, telecí maso, tučná masa, vejce, zelí, zvěřina.

 

Koření, s nimiž se majoránka výborně kombinuje:

→ Bazalkabobkový listčesnekčerný pepřchillipaprikapetrželrozmarýnřímský kmínšalvějtymián.

 

• TIP! Majoránka je chutí velmi podobná oreganu, proto není vhodné používat obě koření najednou.

Paprika mletá pálivá ASTA 80

Cena 81,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Vůně papriky bývá spíše potlačená a jemná. Některé typy se vyznačují karamelovou, ovocnou nebo uzenou příchutí, zatímco jiné lehce dráždí a pálí v nose. Chuť kolísá od nasládle uzené po vyzrálou a plnou nebo jemně palčivou s náznakem hořkosti.

 

Využití v kuchyni:

→ Guláše, pečeně, perkelt, opékané brambory, polévky, saláty, tvarohové pomazánky, vaječné pokrmy, omáčky romesco a sofrito, marocký pokrm tajine (tagine) a marináda chermoula, turecký masový pokrm offal.

 

S čím je paprika dobrá?

→ Bílé sýry, hovězí maso, kachní maso, kuřecí maso, luštěniny, telecí maso, rýže, vepřové maso, zelenina.

 

Koření, s nimiž se paprika výborně kombinuje:

→ Česnekkmínkardamomkurkumanové kořeníoreganopepřpetrželrozmarýnšafrántymián.

 

• TIP! Paprika se nikdy nesmí zahřívat na příliš vysokou teplotu, jinak zhořkne.

Paprika mletá pálivá ASTA 140

Cena 98,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Vůně papriky bývá spíše potlačená a jemná. Některé typy se vyznačují karamelovou, ovocnou nebo uzenou příchutí, zatímco jiné lehce dráždí a pálí v nose. Chuť kolísá od nasládle uzené po vyzrálou a plnou nebo jemně palčivou s náznakem hořkosti.

Využití v kuchyni:

→ Guláše, pečeně, perkelt, opékané brambory, polévky, saláty, tvarohové pomazánky, vaječné pokrmy, omáčky romesco a sofrito, marocký pokrm tajine (tagine) a marináda chermoula, turecký masový pokrm offal.

S čím je paprika dobrá?

→ Bílé sýry, hovězí maso, kachní maso, kuřecí maso, luštěniny, telecí maso, rýže, vepřové maso, zelenina.

Koření, s nimiž se paprika výborně kombinuje:

→ Česnekkmínkardamomkurkumanové kořeníoreganopepřpetrželrozmarýnšafrántymián.

• TIP! Paprika se nikdy nesmí zahřívat na příliš vysokou teplotu, jinak zhořkne.

Paprika mletá sladká ASTA 60

Cena 72,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Vůně papriky bývá spíše potlačená a jemná. Některé typy se vyznačují karamelovou, ovocnou nebo uzenou příchutí, zatímco jiné lehce dráždí a pálí v nose. Chuť kolísá od nasládle uzené po vyzrálou a plnou nebo jemně palčivou s náznakem hořkosti.

Využití v kuchyni:

→ Guláše, pečeně, perkelt, opékané brambory, polévky, saláty, tvarohové pomazánky, vaječné pokrmy, omáčky romesco a sofrito, marocký pokrm tajine (tagine) a marináda chermoula, turecký masový pokrm offal.

S čím je paprika dobrá?

→ Bílé sýry, hovězí maso, kachní maso, kuřecí maso, luštěniny, telecí maso, rýže, vepřové maso, zelenina.

Koření, s nimiž se paprika výborně kombinuje:

→ Česnekkmínkardamomkurkumanové kořeníoreganopepřpetrželrozmarýnšafrántymián.

• TIP! Paprika se nikdy nesmí zahřívat na příliš vysokou teplotu, jinak zhořkne.

Paprika mletá sladká ASTA 80

Cena 81,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Vůně papriky bývá spíše potlačená a jemná. Některé typy se vyznačují karamelovou, ovocnou nebo uzenou příchutí, zatímco jiné lehce dráždí a pálí v nose. Chuť kolísá od nasládle uzené po vyzrálou a plnou nebo jemně palčivou s náznakem hořkosti.

 

Využití v kuchyni:

→ Guláše, pečeně, perkelt, opékané brambory, polévky, saláty, tvarohové pomazánky, vaječné pokrmy, omáčky romesco a sofrito, marocký pokrm tajine (tagine) a marináda chermoula, turecký masový pokrm offal.

 

S čím je paprika dobrá?

→ Bílé sýry, hovězí maso, kachní maso, kuřecí maso, luštěniny, telecí maso, rýže, vepřové maso, zelenina.

 

Koření, s nimiž se paprika výborně kombinuje:

→ Česnekkmínkardamomkurkumanové kořeníoreganopepřpetrželrozmarýnšafrántymián.

 

• TIP! Paprika se nikdy nesmí zahřívat na příliš vysokou teplotu, jinak zhořkne.

Paprika mletá sladká ASTA 100

Cena 92,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Vůně papriky bývá spíše potlačená a jemná. Některé typy se vyznačují karamelovou, ovocnou nebo uzenou příchutí, zatímco jiné lehce dráždí a pálí v nose. Chuť kolísá od nasládle uzené po vyzrálou a plnou nebo jemně palčivou s náznakem hořkosti.

 

Využití v kuchyni:

→ Guláše, pečeně, perkelt, opékané brambory, polévky, saláty, tvarohové pomazánky, vaječné pokrmy, omáčky romesco a sofrito, marocký pokrm tajine (tagine) a marináda chermoula, turecký masový pokrm offal.

 

S čím je paprika dobrá?

→ Bílé sýry, hovězí maso, kachní maso, kuřecí maso, luštěniny, telecí maso, rýže, vepřové maso, zelenina.

 

Koření, s nimiž se paprika výborně kombinuje:

→ Česnekkmínkardamomkurkumanové kořeníoreganopepřpetrželrozmarýnšafrántymián.

 

• TIP! Paprika se nikdy nesmí zahřívat na příliš vysokou teplotu, jinak zhořkne.

Paprika mletá sladká ASTA 140

Cena 103,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Vůně papriky bývá spíše potlačená a jemná. Některé typy se vyznačují karamelovou, ovocnou nebo uzenou příchutí, zatímco jiné lehce dráždí a pálí v nose. Chuť kolísá od nasládle uzené po vyzrálou a plnou nebo jemně palčivou s náznakem hořkosti.

 

Využití v kuchyni:

→ Guláše, pečeně, perkelt, opékané brambory, polévky, saláty, tvarohové pomazánky, vaječné pokrmy, omáčky romesco a sofrito, marocký pokrm tajine (tagine) a marináda chermoula, turecký masový pokrm offal.

 

S čím je paprika dobrá?

→ Bílé sýry, hovězí maso, kachní maso, kuřecí maso, luštěniny, telecí maso, rýže, vepřové maso, zelenina.

 

Koření, s nimiž se paprika výborně kombinuje:

→ Česnekkmínkardamomkurkumanové kořeníoreganopepřpetrželrozmarýnšafrántymián.

 

• TIP! Paprika se nikdy nesmí zahřívat na příliš vysokou teplotu, jinak zhořkne.

Paprika mletá uzená ASTA 90

Cena 118,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Vůně papriky bývá spíše potlačená a jemná. Některé typy se vyznačují karamelovou, ovocnou nebo uzenou příchutí, zatímco jiné lehce dráždí a pálí v nose. Chuť kolísá od nasládle uzené po vyzrálou a plnou nebo jemně palčivou s náznakem hořkosti.

Využití v kuchyni:

→ Guláše, pečeně, perkelt, opékané brambory, polévky, saláty, tvarohové pomazánky, vaječné pokrmy, omáčky romesco a sofrito, marocký pokrm tajine (tagine) a marináda chermoula, turecký masový pokrm offal.

S čím je paprika dobrá?

→ Bílé sýry, hovězí maso, kachní maso, kuřecí maso, luštěniny, telecí maso, rýže, vepřové maso, zelenina.

Koření, s nimiž se paprika výborně kombinuje:

→ Česnekkmínkardamomkurkumanové kořeníoreganopepřpetrželrozmarýnšafrántymián.

• TIP! Paprika se nikdy nesmí zahřívat na příliš vysokou teplotu, jinak zhořkne.

Pepř bílý celý

Cena 280,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením.

 

Bílý pepř bývá méně aromatický než černý, je však ostře palčivý, s nasládlou vůní. Obsahuje také méně silic, protože ty se nachází ve slupce, která se při čištění odstraní.

Využití v kuchyni:

→ Světlé omáčky, smetanové polévky, pikantní chuťovky, maso a ryby na grilu, salátové dresinky, zelenina na másle, pepř mignonette.

S čím je bílý pepř dobrý?

→ Většina pokrmů, všechny druhy masa, zelenina, dijonská hořčice.

Koření, s nimiž se bílý pepř výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekhřebíčekkardamomkoriandrkurkumamuškátový oříšekpetrželrozmarýnřímský kmínskořicetymiánzázvor.

• TIP! Bílý pepř se má zvolit vždy, kdy se žádá pálivost, aniž by se příliš měnila vlastní chuť pokrmu - přidává se teprve před koncem tepelné úpravy.

Pepř bílý mletý

Cena 287,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením.

 

Bílý pepř bývá méně aromatický než černý, je však ostře palčivý, s nasládlou vůní. Obsahuje také méně silic, protože ty se nachází ve slupce, která se při čištění odstraní.

 

Využití v kuchyni:

→ Světlé omáčky, smetanové polévky, pikantní chuťovky, maso a ryby na grilu, salátové dresinky, zelenina na másle, pepř mignonette.

 

S čím je bílý pepř dobrý?

→ Většina pokrmů, všechny druhy masa, zelenina, dijonská hořčice.

Koření, s nimiž se bílý pepř výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekhřebíčekkardamomkoriandrkurkumamuškátový oříšekpetrželrozmarýnřímský kmínskořicetymiánzázvor.

 

• TIP! Bílý pepř se má zvolit vždy, kdy se žádá pálivost, aniž by se příliš měnila vlastní chuť pokrmu - přidává se teprve před koncem tepelné úpravy.

Pepř černý celý

Cena 280,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením. Chuť i vůně černého pepře je aromatická a ostře palčivá.

 

Využití v kuchyni:

→ Maso a ryby na grilu, pikantní chuťovky, tmavé omáčky a polévky.

S čím je černý pepř dobrý?

→ Většina pokrmů, všechny druhy masa, zelenina, dijonská hořčice.

 

Koření, s nimiž se černý pepř výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekhřebíčekkardamomkoriandrkurkuma

muškátový oříšekpetrželrozmarýnřímský kmín, 

skořicetymiánzázvor.

Pepř černý mletý

Cena 168,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením. Chuť i vůně černého pepře je aromatická a ostře palčivá.

Využití v kuchyni:

→ Maso a ryby na grilu, pikantní chuťovky, tmavé omáčky a polévky.

S čím je černý pepř dobrý?

→ Většina pokrmů, všechny druhy masa, zelenina, dijonská hořčice.

Koření, s nimiž se černý pepř výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekhřebíčekkardamomkoriandrkurkuma

muškátový oříšekpetrželrozmarýnřímský kmín

skořicetymiánzázvor.