Lněné semínko využíváme v kuchyni do pečiva, různých kaší, salátů, pomazánek nebo pro přípravu čaje.
• TIP! Celé semínko není pro lidský organismus stravitelné, je třeba jej před polknutím rozkousat.
Slunečnicová semínka jsou vynikajícím zdrojem celé řady vitaminů, zejména vitamínu E, několika vitaminů B komplexu a řady minerálních prvků, zejména hořčíku, fosforu, manganu, zinku, draslíku či železa.
ZEMĚ PŮVODU: Bulharsko, Čína, EU, Moldávie, Polsko
SKLADOVÁNÍ: Teplota max. 20°C a vlhkost max. 70%.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE VE 100G:
Energetická hodnota: 2 453 kJ/584 kcal
Tuky: 51,46g
z toho nasycené mastné kyseliny: 4,455g
Sacharidy: 20g
z toho cukry: 2,62g
Bílkoviny: 20,78g
Sůl: 0,009g
Vláknina: 8,6g
MĚRNÁ CENA: 100g - 22 Kč/100g
500g - 12,60 Kč/100g