Chuť skořice je nasládlá, teplá, s náznakem hřebíčku a citrusu, aroma je jemně sladké, dřevité, přesto však intenzivní.
Je součástí směsí pěti druhů koření a perníkového koření.
Využití v kuchyni:
→ Kořeněné pečivo, dezerty, jablečný koláč, pečená jablka, banány smažené na másle, ovocné kompoty, vánoční cukroví, svařené víno, punč, mléčná rýže, vanilkový pudink, skořicové hvězdičky, perník.
S čím je skořice dobrá?
→ Baklažán, banány, čokoláda, drůbež, hrušky, jablka, jehněčí maso, káva, mandle, meruňky, rýže.
Koření, s nimiž se skořice výborně kombinuje:
→ Hřebíček, kardamom, koriandr, kurkuma, muškátový květ, muškátový oříšek, římský kmín, zázvor.
TIP! Říká se, že kombinace skořice a medu má léčivé účinky a pomáhá bojovat proti spoustě nemocí, jako je zvýšená hladina cholesterolu, nemoci srdce, bolesti zubů nebo chřipka.