Marocká kuchyně


Bobkový list mletý

Cena 89,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Aroma bobkového listu, též nazývaného "vavřín", je silně kořenné a mírně trpké.

Využití v kuchyni:

→ Vývary, polévky, dušená masa, marinády, nakládaná zelenina, bešamelová omáčka, fazole, čočka, rajčata, rajská omáčka, vaječný krém, rýžový nákyp, vařené ovoce, kebab, pilaf, bouquet garni.

 

S čím je bobkový list dobrý?

→ Citrusové plody, čočka, hovězí maso, jehněčí maso, kaštany, kuřecí maso, rajčata, ryby, rýže, zelené fazolky, zvěřina.

 

Koření, s nimiž se bobkový list výborně kombinuje:

→ Česnekjalovecmajoránkanové kořenípetrželsaturejkašalvějtymián.

Kmín drcený

Cena 82,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Kmín je znám svou pronikavou vůní, jež je stejně jako chuť teplá, nahořkle sladká a ostře kořenná, s příchutí sušené pomerančové kůry a slabým nádechem anýzu.

 

Využití v kuchyni:

→ Tučná a špatně stravitelná jídla, jídla z jednoho hrnce, masa, brambory, červená řepa, domácí chléb, sušenky, kořeněné pečivo, uzeniny, polévky, dušené pokrmy, kmínová polévka.

 

S čím je kmín dobrý?

→ Brambory, cibule, červená řepa, husa, chléb, kachna, kořenová zelenina, kysané zelí, nudle, rajčata, vepřové maso, zelí.

 

Koření, s nimiž se kmín výborně kombinuje:

→ Česnekjaloveckoriandrpetrželtymián.

Kmín mletý

Cena 82,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Kmín je znám svou pronikavou vůní, jež je stejně jako chuť teplá, nahořkle sladká a ostře kořenná, s příchutí sušené pomerančové kůry a slabým nádechem anýzu.

Využití v kuchyni:

→ Tučná a špatně stravitelná jídla, jídla z jednoho hrnce, masa, brambory, červená řepa, domácí chléb, sušenky, kořeněné pečivo, uzeniny, polévky, dušené pokrmy kmínová polévka.

 

S čím je kmín dobrý?

→ Brambory, cibule, červená řepa, husa, chléb, kachna, kořenová zelenina, kysané zelí, nudle, rajčata, vepřové maso, zelí.

 

Koření, s nimiž se kmín výborně kombinuje:

→ Česnekjaloveckoriandrpetrželtymián.

Kmín římský celý

Cena 224,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Kmín římský, někdy též zvaný křížový kmín nebo cumin, má ostře aromatické, jemně hořké aroma. Vůně je silná a těžká, kořeněná až sladká. Chuť je silná, pronikavá, lehce nahořklá, ostrá, zemitá a teplá s přetrvávající palčivostí.

 

Využití v kuchyni:

→ Koření na různé druhy mas, chléb, žaludeční likéry, čatní, ostré směsi koření, dušená zelenina, preclíky, kuskus, párky merguez, španělské tapas, masové kuličky kofta.

S čím je kmín římský dobrý?

→ Baklažán, brambory, cibule, čočka, fazole, chléb, jehněčí maso, kuřecí maso, kysané zelí, rýže, sýry.

 

Koření, s nimiž se kmín římský výborně kombinuje:

→ Anýzbobkový listčesnekhořčicehřebíčekchillikardamomkoriandr

kurkuma, muškátový květ, muškátový oříšeknové kořeníoreganopaprikapepřpískaviceskořicetymiánzázvor.

Kmín římský mletý

Cena 231,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Kmín římský, někdy též zvaný křížový kmín nebo cumin, má ostře aromatické, jemně hořké aroma. Vůně je silná a těžká, kořeněná až sladká. Chuť je silná, pronikavá, lehce nahořklá, ostrá, zemitá a teplá, s přetrvávající palčivostí.

 

Využití v kuchyni:

→ Koření na různé druhy mas, chléb, žaludeční likéry, čatní, ostré směsi koření, dušená zelenina, preclíky, kuskus, párky merguez, španělské tapas, masové kuličky kofta.

S čím je kmín římský dobrý?

→ Baklažán, brambory, cibule, čočka, fazole, chléb, jehněčí maso, kuřecí maso, kysané zelí, rýže, sýry.

 

Koření, s nimiž se kmín římský výborně kombinuje:

→ Anýzbobkový listčesnekhořčicehřebíčekchillikardamomkoriandr

kurkumamuškátový květmuškátový oříšeknové kořeníoreganopaprikapepřpískaviceskořicetymiánzázvor.

Koriandr celý

Cena 62,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Plody koriandru chutnají sladce kořenně, aroma připomíná šalvěj, pomerančovou kůru, pepř, mátu a citron.

 

Využití v kuchyni:

→ Chléb, pečivo, zavařování okurek nebo červené řepy, sladkokyselé nálevy, marinády, rybí plévky, sladké sušenky, dorty.

S čím je koriandr dobrý?

→ Avokádo, citron, hovězí maso, jehněčí maso, kokosové mléko, kořenová zelenina, kukuřice, limetka, luštěniny, mořské plody, okurka, pečeně, ryby, rýže, zvěřina.

 

Koření, s nimiž se koriandr výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekchillikoprpažitkapetrželzázvor.

 • TIP! Jedno až dvě rozdrcená koriandrová zrna zlepší chuť kávy.

Koriandr mletý

Cena 71,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Plody koriandru chutnají sladce kořenně, aroma připomíná šalvěj, pomerančovou kůru, pepř, mátu a citron.

 

Využití v kuchyni:

→ Chléb, pečivo, zavařování okurek nebo červené řepy, sladkokyselé nálevy, marinády, rybí plévky, sladké sušenky, dorty.

S čím je koriandr dobrý?

→ Avokádo, citron, hovězí maso, jehněčí maso, kokosové mléko, kořenová zelenina, kukuřice, limetka, luštěniny, mořské plody, okurka, pečeně, ryby, rýže, zvěřina.

 

Koření, s nimiž se koriandr výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekchillikoprpažitkapetrželzázvor.

Kurkuma mletá

Cena 82,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Kurkuma, někdy též zvaná „indický šafrán", byla dlouhou dobu ceněna spíše jako rostlina barvířská. Dnes pro ni však najdeme široké využití také v kuchyni. Spojuje a slaďuje jiné druhy koření, s nimiž se mísí v mnoha kombinacích - je například součástí směsí kari, garam masala či ras el hanout.

 

Chuť má kořennou až ostře trpkou, podobnou zázvoru. Je teplá, pižmová, mírně hořká a kyselá. Má složitou, sytou dřevitou vůni, v níž jsou cítit květy, citrus a zázvor.

 

Využití v kuchyni:

→ Kari koření, worcestrová omáčka, mořské plody, rýžová jídla, vaječné pokrmy, hořčičné omáčky, ragú.

 

S čím je kurkuma dobrá?

→ Baklažán, čočka, drůbež, fazole, kořenová zelenina, ryby, rýže, špenát.

 

Koření, s nimiž se kurkuma výborně kombinuje:

→ Česnekfenyklhořčicehřebíčekchillikoriandr

paprikapepřřímský kmín.

 

• TIP! Kurkuma mírní pálivost papriky v jídlech.

Muškátový ořech celý

Cena 500,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Aroma muškátového oříšku je kořenité a mírně hořké. Voní sladce a po hřebíčku. Chuť je teplá, sytá, nahořkle sladká a dřevitá.

 

Využití v kuchyni:

→ Dýňový koláč, mléčné pokrmy, sýrové a vaječné pokrmy, sladká a pikantní jídla, medové koláčky, ovocné koláče, ovocné dezerty a punče, bešamelová omáčka, dušené pokrmy, zeleninové pyré, pudinky, směsi do pečiva, nádivky, omáčky k těstovinám.

 

S čím je muškátový oříšek dobrý?

→ Brambory, cibule, jehněčí a kuřecí maso, mrkev, sladké brambory, sýr, špenát, telecí maso, vejce, zelí.

 

Koření, s nimiž se muškátový ořech výborně kombinuje:

→ Hřebíčekkardamomkoriandrmuškátový květpepřřímský kmínskořicetymiánzázvor.

Muškátový ořech mletý

Cena 348,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Aroma muškátového oříšku je kořenité a mírně hořké. Voní sladce a po hřebíčku. Chuť je teplá, sytá, nahořkle sladká a dřevitá.

 

Využití v kuchyni:

→ Dýňový koláč, mléčné pokrmy, sýrové a vaječné pokrmy, sladká a pikantní jídla, medové koláčky, ovocné koláče, ovocné dezerty a punče, bešamelová omáčka, dušené pokrmy, zeleninové pyré, pudinky, směsi do pečiva, nádivky, omáčky k těstovinám.

 

S čím je muškátový oříšek dobrý?

→ Brambory, cibule, jehněčí a kuřecí maso, mrkev, sladké brambory, sýr, špenát, telecí maso, vejce, zelí.

 

Koření, s nimiž se muškátový ořech výborně kombinuje:

→ Hřebíčekkardamomkoriandrmuškátový květpepřřímský kmínskořicetymiánzázvor.

Paprika mletá pálivá ASTA 80

Cena 81,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Vůně papriky bývá spíše potlačená a jemná. Některé typy se vyznačují karamelovou, ovocnou nebo uzenou příchutí, zatímco jiné lehce dráždí a pálí v nose. Chuť kolísá od nasládle uzené po vyzrálou a plnou nebo jemně palčivou s náznakem hořkosti.

 

Využití v kuchyni:

→ Guláše, pečeně, perkelt, opékané brambory, polévky, saláty, tvarohové pomazánky, vaječné pokrmy, omáčky romesco a sofrito, marocký pokrm tajine (tagine) a marináda chermoula, turecký masový pokrm offal.

 

S čím je paprika dobrá?

→ Bílé sýry, hovězí maso, kachní maso, kuřecí maso, luštěniny, telecí maso, rýže, vepřové maso, zelenina.

 

Koření, s nimiž se paprika výborně kombinuje:

→ Česnekkmínkardamomkurkumanové kořeníoreganopepřpetrželrozmarýnšafrántymián.

 

• TIP! Paprika se nikdy nesmí zahřívat na příliš vysokou teplotu, jinak zhořkne.

Paprika mletá pálivá ASTA 140

Cena 98,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Vůně papriky bývá spíše potlačená a jemná. Některé typy se vyznačují karamelovou, ovocnou nebo uzenou příchutí, zatímco jiné lehce dráždí a pálí v nose. Chuť kolísá od nasládle uzené po vyzrálou a plnou nebo jemně palčivou s náznakem hořkosti.

Využití v kuchyni:

→ Guláše, pečeně, perkelt, opékané brambory, polévky, saláty, tvarohové pomazánky, vaječné pokrmy, omáčky romesco a sofrito, marocký pokrm tajine (tagine) a marináda chermoula, turecký masový pokrm offal.

S čím je paprika dobrá?

→ Bílé sýry, hovězí maso, kachní maso, kuřecí maso, luštěniny, telecí maso, rýže, vepřové maso, zelenina.

Koření, s nimiž se paprika výborně kombinuje:

→ Česnekkmínkardamomkurkumanové kořeníoreganopepřpetrželrozmarýnšafrántymián.

• TIP! Paprika se nikdy nesmí zahřívat na příliš vysokou teplotu, jinak zhořkne.

Paprika mletá sladká ASTA 60

Cena 72,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Vůně papriky bývá spíše potlačená a jemná. Některé typy se vyznačují karamelovou, ovocnou nebo uzenou příchutí, zatímco jiné lehce dráždí a pálí v nose. Chuť kolísá od nasládle uzené po vyzrálou a plnou nebo jemně palčivou s náznakem hořkosti.

Využití v kuchyni:

→ Guláše, pečeně, perkelt, opékané brambory, polévky, saláty, tvarohové pomazánky, vaječné pokrmy, omáčky romesco a sofrito, marocký pokrm tajine (tagine) a marináda chermoula, turecký masový pokrm offal.

S čím je paprika dobrá?

→ Bílé sýry, hovězí maso, kachní maso, kuřecí maso, luštěniny, telecí maso, rýže, vepřové maso, zelenina.

Koření, s nimiž se paprika výborně kombinuje:

→ Česnekkmínkardamomkurkumanové kořeníoreganopepřpetrželrozmarýnšafrántymián.

• TIP! Paprika se nikdy nesmí zahřívat na příliš vysokou teplotu, jinak zhořkne.

Paprika mletá sladká ASTA 80

Cena 81,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Vůně papriky bývá spíše potlačená a jemná. Některé typy se vyznačují karamelovou, ovocnou nebo uzenou příchutí, zatímco jiné lehce dráždí a pálí v nose. Chuť kolísá od nasládle uzené po vyzrálou a plnou nebo jemně palčivou s náznakem hořkosti.

 

Využití v kuchyni:

→ Guláše, pečeně, perkelt, opékané brambory, polévky, saláty, tvarohové pomazánky, vaječné pokrmy, omáčky romesco a sofrito, marocký pokrm tajine (tagine) a marináda chermoula, turecký masový pokrm offal.

 

S čím je paprika dobrá?

→ Bílé sýry, hovězí maso, kachní maso, kuřecí maso, luštěniny, telecí maso, rýže, vepřové maso, zelenina.

 

Koření, s nimiž se paprika výborně kombinuje:

→ Česnekkmínkardamomkurkumanové kořeníoreganopepřpetrželrozmarýnšafrántymián.

 

• TIP! Paprika se nikdy nesmí zahřívat na příliš vysokou teplotu, jinak zhořkne.

Paprika mletá sladká ASTA 100

Cena 92,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Vůně papriky bývá spíše potlačená a jemná. Některé typy se vyznačují karamelovou, ovocnou nebo uzenou příchutí, zatímco jiné lehce dráždí a pálí v nose. Chuť kolísá od nasládle uzené po vyzrálou a plnou nebo jemně palčivou s náznakem hořkosti.

 

Využití v kuchyni:

→ Guláše, pečeně, perkelt, opékané brambory, polévky, saláty, tvarohové pomazánky, vaječné pokrmy, omáčky romesco a sofrito, marocký pokrm tajine (tagine) a marináda chermoula, turecký masový pokrm offal.

 

S čím je paprika dobrá?

→ Bílé sýry, hovězí maso, kachní maso, kuřecí maso, luštěniny, telecí maso, rýže, vepřové maso, zelenina.

 

Koření, s nimiž se paprika výborně kombinuje:

→ Česnekkmínkardamomkurkumanové kořeníoreganopepřpetrželrozmarýnšafrántymián.

 

• TIP! Paprika se nikdy nesmí zahřívat na příliš vysokou teplotu, jinak zhořkne.

Paprika mletá sladká ASTA 140

Cena 103,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Vůně papriky bývá spíše potlačená a jemná. Některé typy se vyznačují karamelovou, ovocnou nebo uzenou příchutí, zatímco jiné lehce dráždí a pálí v nose. Chuť kolísá od nasládle uzené po vyzrálou a plnou nebo jemně palčivou s náznakem hořkosti.

 

Využití v kuchyni:

→ Guláše, pečeně, perkelt, opékané brambory, polévky, saláty, tvarohové pomazánky, vaječné pokrmy, omáčky romesco a sofrito, marocký pokrm tajine (tagine) a marináda chermoula, turecký masový pokrm offal.

 

S čím je paprika dobrá?

→ Bílé sýry, hovězí maso, kachní maso, kuřecí maso, luštěniny, telecí maso, rýže, vepřové maso, zelenina.

 

Koření, s nimiž se paprika výborně kombinuje:

→ Česnekkmínkardamomkurkumanové kořeníoreganopepřpetrželrozmarýnšafrántymián.

 

• TIP! Paprika se nikdy nesmí zahřívat na příliš vysokou teplotu, jinak zhořkne.

Paprika mletá uzená ASTA 90

Cena 118,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Vůně papriky bývá spíše potlačená a jemná. Některé typy se vyznačují karamelovou, ovocnou nebo uzenou příchutí, zatímco jiné lehce dráždí a pálí v nose. Chuť kolísá od nasládle uzené po vyzrálou a plnou nebo jemně palčivou s náznakem hořkosti.

Využití v kuchyni:

→ Guláše, pečeně, perkelt, opékané brambory, polévky, saláty, tvarohové pomazánky, vaječné pokrmy, omáčky romesco a sofrito, marocký pokrm tajine (tagine) a marináda chermoula, turecký masový pokrm offal.

S čím je paprika dobrá?

→ Bílé sýry, hovězí maso, kachní maso, kuřecí maso, luštěniny, telecí maso, rýže, vepřové maso, zelenina.

Koření, s nimiž se paprika výborně kombinuje:

→ Česnekkmínkardamomkurkumanové kořeníoreganopepřpetrželrozmarýnšafrántymián.

• TIP! Paprika se nikdy nesmí zahřívat na příliš vysokou teplotu, jinak zhořkne.

Pepř bílý celý

Cena 280,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením.

 

Bílý pepř bývá méně aromatický než černý, je však ostře palčivý, s nasládlou vůní. Obsahuje také méně silic, protože ty se nachází ve slupce, která se při čištění odstraní.

Využití v kuchyni:

→ Světlé omáčky, smetanové polévky, pikantní chuťovky, maso a ryby na grilu, salátové dresinky, zelenina na másle, pepř mignonette.

S čím je bílý pepř dobrý?

→ Většina pokrmů, všechny druhy masa, zelenina, dijonská hořčice.

Koření, s nimiž se bílý pepř výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekhřebíčekkardamomkoriandrkurkumamuškátový oříšekpetrželrozmarýnřímský kmínskořicetymiánzázvor.

• TIP! Bílý pepř se má zvolit vždy, kdy se žádá pálivost, aniž by se příliš měnila vlastní chuť pokrmu - přidává se teprve před koncem tepelné úpravy.

Pepř bílý mletý

Cena 287,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením.

 

Bílý pepř bývá méně aromatický než černý, je však ostře palčivý, s nasládlou vůní. Obsahuje také méně silic, protože ty se nachází ve slupce, která se při čištění odstraní.

 

Využití v kuchyni:

→ Světlé omáčky, smetanové polévky, pikantní chuťovky, maso a ryby na grilu, salátové dresinky, zelenina na másle, pepř mignonette.

 

S čím je bílý pepř dobrý?

→ Většina pokrmů, všechny druhy masa, zelenina, dijonská hořčice.

Koření, s nimiž se bílý pepř výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekhřebíčekkardamomkoriandrkurkumamuškátový oříšekpetrželrozmarýnřímský kmínskořicetymiánzázvor.

 

• TIP! Bílý pepř se má zvolit vždy, kdy se žádá pálivost, aniž by se příliš měnila vlastní chuť pokrmu - přidává se teprve před koncem tepelné úpravy.

Pepř černý celý

Cena 280,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením. Chuť i vůně černého pepře je aromatická a ostře palčivá.

 

Využití v kuchyni:

→ Maso a ryby na grilu, pikantní chuťovky, tmavé omáčky a polévky.

S čím je černý pepř dobrý?

→ Většina pokrmů, všechny druhy masa, zelenina, dijonská hořčice.

 

Koření, s nimiž se černý pepř výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekhřebíčekkardamomkoriandrkurkuma

muškátový oříšekpetrželrozmarýnřímský kmín, 

skořicetymiánzázvor.

Pepř černý mletý

Cena 168,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením. Chuť i vůně černého pepře je aromatická a ostře palčivá.

Využití v kuchyni:

→ Maso a ryby na grilu, pikantní chuťovky, tmavé omáčky a polévky.

S čím je černý pepř dobrý?

→ Většina pokrmů, všechny druhy masa, zelenina, dijonská hořčice.

Koření, s nimiž se černý pepř výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekhřebíčekkardamomkoriandrkurkuma

muškátový oříšekpetrželrozmarýnřímský kmín

skořicetymiánzázvor.

Sezam loupaný

Cena 84,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Aroma sezamových semen není nijak výrazné, chuť je však příjemně nasládlá a ořechová, zesiluje po opražení nebo rozemletí semen na pastu.

 

Využití v kuchyni:

→ Poyspání pečiva, chalva, dresink na maso, nudle, zeleninové saláty, olej, indické sezamové kuličky til ladoos, sezamová pasta.

 

S čím je sezam dobrý?

→ Citron, lilek, listová zelenina, luštěniny, med, nudle, ryby, rýže.

Koření, s nimiž se sezam výborně kombinuje:

→ Hřebíčekchillikardamomkoriandrmuškátový oříšekoreganopepřskořicetymiánzázvor.

Skořice celá

Cena 219,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Chuť skořice je nasládlá, teplá s náznakem hřebíčku a citrusu, aroma je jemně sladké, dřevité, přesto však intenzivní.

 

Je součástí směsí pěti druhů koření, kari a perníkového koření.

 

Využití v kuchyni:

→ Kořeněné pečivo, dezerty, jablečný koláč, pečená jablka, banány smažené na másle, ovocné kompoty, vánoční cukroví, svařené víno, punč, mléčná rýže, vanilkový pudink, skořicové hvězdičky, perník.

 

S čím je skořice dobrá?

→ Baklažán, banány, čokoláda, drůbež, hrušky, jablka, jehněčí maso, káva, mandle, meruňky, rýže.

 

Koření, s nimiž se skořice výborně kombinuje:

→ Hřebíčekkardamomkoriandrkurkumamuškátový květmuškátový oříšekřímský kmínzázvor.

Skořice mletá

Cena 110,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Chuť skořice je nasládlá, teplá, s náznakem hřebíčku a citrusu, aroma je jemně sladké, dřevité, přesto však intenzivní.

 

Je součástí směsí pěti druhů koření a perníkového koření.

 

Využití v kuchyni:

→ Kořeněné pečivo, dezerty, jablečný koláč, pečená jablka, banány smažené na másle, ovocné kompoty, vánoční cukroví, svařené víno, punč, mléčná rýže, vanilkový pudink, skořicové hvězdičky, perník.

 

S čím je skořice dobrá?

→ Baklažán, banány, čokoláda, drůbež, hrušky, jablka, jehněčí maso, káva, mandle, meruňky, rýže.

 

Koření, s nimiž se skořice výborně kombinuje:

→ Hřebíčekkardamomkoriandrkurkumamuškátový květmuškátový oříšekřímský kmínzázvor.

Zázvor celý

Cena 123,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Vůně zázvoru je ovocně kořenitá, aromatická, chuť lehce citronová, ostrá. Sušený je méně aromatický než čerstvý, ale po rozemletí voní teple a peprně s lehce citronovým nádechem. Chuť je pálivá, ostře palčivá a pronikavá.

Využití v kuchyni:

→ Zázvorové pivo, zázvorová limonáda, zázvorový chléb, sušenky, dorty, džemy, čatní, polévky, rýžová jídla, asijské masové pokrmy, pečená zelenina.

 

S čím je zázvor dobrý?

→ Ananas, banán, dýně, hruška, mrkev, pomeranč, různé druhy masa, ryby, sladké brambory, tykev, zelenina.

 

Koření, s nimiž se zázvor výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekhřebíčekchillikardamomkoriandr

kurkumamuškátový oříšekpaprikapepřsojová omáčka

skořicešafrán.

Zázvor mletý

Cena 130,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Vůně zázvoru je ovocně kořenitá, aromatická, chuť lehce citronová, ostrá. Sušený je méně aromatický než čerstvý, ale po rozemletí voní teple a peprně s lehce citronovým nádechem. Chuť je pálivá, ostře palčivá a pronikavá.

Využití v kuchyni:

→ Zázvorové pivo, zázvorová limonáda, zázvorový chléb, sušenky, dorty, džemy, čatní, polévky, rýžová jídla, asijské masové pokrmy, pečená zelenina.

 

S čím je zázvor dobrý?

→ Ananas, banán, dýně, hruška, mrkev, pomeranč, různé druhy masa, ryby, sladké brambory, tykev, zelenina.

 

Koření, s nimiž se zázvor výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekhřebíčekchillikardamomkoriandr

kurkumamuškátový oříšekpaprikapepřsojová omáčka

skořicešafrán.