Arabská kuchyně


Celer kostka

Cena 103,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Sušené celerové kostky jsou vhodné do polévek, omáček, vařených jídel či pod maso.

Celer mletý

Cena 108,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Mletý celer je vhodný do polévek, omáček, vařených jídel či pod maso.

Citronová kůra celá

Cena 140,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Citrónová kůra dodá chuť a vůni nápojům, pečivu, dezertům, pomazánkám i pokrmům z ryb.

Využití v kuchyni:

→ Čaje, likéry, svařené víno, čínské pokrmy, pečivo, koláče, koření na ryby, pomazánky.

Koření, s nimiž se citrónová kůra výborně kombinuje:

→ Hřebíčekskořicevanilka.

Citronová kůra mletá

Cena 152,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Citrónová kůra dodá chuť a vůni nápojům, pečivu, dezertům, pomazánkám i pokrmům z ryb.

Využití v kuchyni:

→ Čaje, likéry, svařené víno, čínské pokrmy, pečivo, koláče, koření na ryby, pomazánky.

Koření, s nimiž se citrónová kůra výborně kombinuje:

→ Hřebíčekskořicevanilka.

Česnek mletý

Cena 139,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Mletý česnek je všestranným pomocníkem v kuchyni – využijete jej všude tam, kam se hodí i čerstvý česnek. Hodí se do pomazánek, omáček, polévek, luštěnin, karbanátků, salátů, pod maso a na topinky.

Česnek plátkový

Cena 224,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Česnekové plátky využijete vždy, když nemáte po ruce čerstvý česnek. Hodí se na pizzu, pod maso, do polévek, bramboráků, omáček nebo majonéz.

Fenykl celý

Cena 106,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Fenykl má teplou, anýzovou vůni, chutná svěže, lehce nasládle a po lékořici. 

Využití v kuchyni:

→ Tučné ryby, nakládaná zelenina, polévky, chléb, těstoviny se sardinkami, chowder (americký pokrm), finocchiona (toskánský salám).

 

S čím je fenykl dobrý?

→ Brambory, červená řepa, čočka, fazole, kachna, mořské plody, okurka, pórek, rajčata, ryby, rýže, vepřové maso, zelí.

 

Koření, s nimiž se fenykl výborně kombinuje:

→ Petrželpískaviceskořicetymián.

Fenykl mletý

Cena 113,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Fenykl má teplou, anýzovou vůni, chutná svěže, lehce nasládle a po lékořici. 

Využití v kuchyni:

→ Tučné ryby, nakládaná zelenina, polévky, chléb, těstoviny se sardinkami, chowder (americký pokrm), finocchiona (toskánský salám).

 

S čím je fenykl dobrý?

→ Brambory, červená řepa, čočka, fazole, kachna, mořské plody, okurka, pórek, rajčata, ryby, rýže, vepřové maso, zelí.

 

Koření, s nimiž se fenykl výborně kombinuje:

→ Petrželpískaviceskořicetymián.

Hřebíček celý

Cena 314,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Hřebíček patří mezi jedno z nejstarších koření vůbec – poprvé je zmiňován v indických a čínských spisech. 

Jeho vůně je silně aromatická, příjemná a teplá, s náznakem pepře a kafru, chuť ovocná, ale zároveň palčivě ostrá, pálivá a hořká a v ústech zanechává pocit znecitlivění.

 

Využití v kuchyni:

→ Pečivo, dezerty, sirupy, zavařeniny, marinády, masové vývary, ovocné kompoty, koláče, pečená jablka, vánoční cukroví, svařené víno, nakládaná zelenina.

 

S čím je hřebíček dobrý?

→ Cibule, červená řepa, červené zelí, čokoláda, dýně, jablka, mrkev, pomeranč, sladké brambory, šunka, tykev, vepřové maso, zvěřina.

 

Koření, s nimiž se hřebíček výborně kombinuje:

→ Bobkový listfenyklchillikardamomkoriandrmuškátový květmuškátový oříšeknové kořenískořice.

Hřebíček mletý

Cena 319,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Hřebíček patří mezi jedno z nejstarších koření vůbec – poprvé je zmiňován v indických a čínských spisech. 

 

Jeho vůně je silně aromatická, příjemná a teplá, s náznakem pepře a kafru, chuť ovocná, ale zároveň palčivě ostrá, pálivá a hořká a v ústech zanechává pocit znecitlivění.

 

Využití v kuchyni:

→ Pečivo, dezerty, sirupy, zavařeniny, marinády, masové vývary, ovocné kompoty, koláče, pečená jablka, vánoční cukroví, svařené víno, nakládaná zelenina.

 

S čím je hřebíček dobrý?

→ Cibule, červená řepa, červené zelí, čokoláda, dýně, jablka, mrkev, pomeranč, sladké brambory, šunka, tykev, vepřové maso, zvěřina.

 

Koření, s nimiž se hřebíček výborně kombinuje:

→ Bobkový listfenyklchillikardamomkoriandrmuškátový květmuškátový oříšeknové kořenískořice.

Kardamom celý

Cena 695,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Kardamom, někdy též nesprávně nazývaný „kardamon", patří k jedněm z nejstarších druhů koření světa a též mezi nejcennější hned po šafránu a vanilce.

 

Jeho vůně je aromatická, ale nasládlá, ovocná a pronikavá. Chuť obsahuje náznak kafru nebo eukalyptu, je ostrá a uzená, s teplou hořkosladkou příchutí, zároveň však také čistá a svěží.

Využití v kuchyni:

→ Koláče, pečivo, perníky, kardamomový chlebíček, uzeniny, drůbeží a rybí pokrmy, ovocné kompoty, mléčné dezerty, pudinky, zmrzliny, pečená kachna, vařené kuře, marinády, kořeněná vína, rýže.

 

S čím je kardamom dobrý?

→ Hrušky, jablka, kořenová zelenina, luštěniny, pomeranče, sladké brambory.

 

Koření, s nimiž se kardamom výborně kombinuje:

→ Hřebíčekchilli, káva, kmínkoriandrpaprikapepřskořicešafránzázvor.

Kardamom mletý

Cena 571,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Kardamom, někdy též nesprávně nazývaný „kardamon", patří k jedněm z nejstarších druhů koření světa a též mezi nejcennější hned po šafránu a vanilce.

 

Jeho vůně je aromatická, ale nasládlá, ovocná a pronikavá. Chuť obsahuje náznak kafru nebo eukalyptu, je ostrá a uzená s teplou hořkosladkou příchutí, zároveň však také čistá a svěží. 

 

Využití v kuchyni:

→ Koláče, pečivo, perníky, kardamomový chlebíček, uzeniny, drůbeží a rybí pokrmy, ovocné kompoty, mléčné dezerty, pudinky, zmrzliny, pečená kachna, vařené kuře, marinády, kořeněná vína, rýže.

 

S čím je kardamom dobrý?

→ Hrušky, jablka, kořenová zelenina, luštěniny, pomeranče, sladké brambory.

 

Koření, s nimiž se kardamom výborně kombinuje:

→ Hřebíčekchilli, káva, kmínkoriandrpaprikapepřskořicešafránzázvor.

Kmín černý celý

Cena 90,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Kmín černý, též nazývaný "černucha", byl před příchodem pepře do evropských kuchyní velice oblíbeným kořením.

 

Jeho aroma není nijak výrazné, voní po bylinkách, lehce připomíná dobromysl. Jeho chuť je hořká, peprná, pronikavá a oříšková.

 

Využití v kuchyni:

→ Maso na karí, zeleninové pokrmy, chléb, těstoviny, chlebové placky, pikantní pečivo, rohlíky, opékané brambory, pilaf, nakládaná zelenina, omelety.

 

S čím je černý kmín dobrý?

→ Chléb, lilek, listová zelenina, luštěniny, kořenová zelenina, rajčata, rýže.

 

Koření, s nimiž se kmín černý výborně kombinuje:

→ Fenyklkardamomkoriandrkurkumanové kořenípepřsaturejkaskořicetymiánzázvor.

Kmín drcený

Cena 82,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Kmín je znám svou pronikavou vůní, jež je stejně jako chuť teplá, nahořkle sladká a ostře kořenná, s příchutí sušené pomerančové kůry a slabým nádechem anýzu.

 

Využití v kuchyni:

→ Tučná a špatně stravitelná jídla, jídla z jednoho hrnce, masa, brambory, červená řepa, domácí chléb, sušenky, kořeněné pečivo, uzeniny, polévky, dušené pokrmy, kmínová polévka.

 

S čím je kmín dobrý?

→ Brambory, cibule, červená řepa, husa, chléb, kachna, kořenová zelenina, kysané zelí, nudle, rajčata, vepřové maso, zelí.

 

Koření, s nimiž se kmín výborně kombinuje:

→ Česnekjaloveckoriandrpetrželtymián.

Kmín mletý

Cena 82,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Kmín je znám svou pronikavou vůní, jež je stejně jako chuť teplá, nahořkle sladká a ostře kořenná, s příchutí sušené pomerančové kůry a slabým nádechem anýzu.

Využití v kuchyni:

→ Tučná a špatně stravitelná jídla, jídla z jednoho hrnce, masa, brambory, červená řepa, domácí chléb, sušenky, kořeněné pečivo, uzeniny, polévky, dušené pokrmy kmínová polévka.

 

S čím je kmín dobrý?

→ Brambory, cibule, červená řepa, husa, chléb, kachna, kořenová zelenina, kysané zelí, nudle, rajčata, vepřové maso, zelí.

 

Koření, s nimiž se kmín výborně kombinuje:

→ Česnekjaloveckoriandrpetrželtymián.

Kmín římský celý

Cena 224,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Kmín římský, někdy též zvaný křížový kmín nebo cumin, má ostře aromatické, jemně hořké aroma. Vůně je silná a těžká, kořeněná až sladká. Chuť je silná, pronikavá, lehce nahořklá, ostrá, zemitá a teplá s přetrvávající palčivostí.

 

Využití v kuchyni:

→ Koření na různé druhy mas, chléb, žaludeční likéry, čatní, ostré směsi koření, dušená zelenina, preclíky, kuskus, párky merguez, španělské tapas, masové kuličky kofta.

S čím je kmín římský dobrý?

→ Baklažán, brambory, cibule, čočka, fazole, chléb, jehněčí maso, kuřecí maso, kysané zelí, rýže, sýry.

 

Koření, s nimiž se kmín římský výborně kombinuje:

→ Anýzbobkový listčesnekhořčicehřebíčekchillikardamomkoriandr

kurkuma, muškátový květ, muškátový oříšeknové kořeníoreganopaprikapepřpískaviceskořicetymiánzázvor.

Kmín římský mletý

Cena 231,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Kmín římský, někdy též zvaný křížový kmín nebo cumin, má ostře aromatické, jemně hořké aroma. Vůně je silná a těžká, kořeněná až sladká. Chuť je silná, pronikavá, lehce nahořklá, ostrá, zemitá a teplá, s přetrvávající palčivostí.

 

Využití v kuchyni:

→ Koření na různé druhy mas, chléb, žaludeční likéry, čatní, ostré směsi koření, dušená zelenina, preclíky, kuskus, párky merguez, španělské tapas, masové kuličky kofta.

S čím je kmín římský dobrý?

→ Baklažán, brambory, cibule, čočka, fazole, chléb, jehněčí maso, kuřecí maso, kysané zelí, rýže, sýry.

 

Koření, s nimiž se kmín římský výborně kombinuje:

→ Anýzbobkový listčesnekhořčicehřebíčekchillikardamomkoriandr

kurkumamuškátový květmuškátový oříšeknové kořeníoreganopaprikapepřpískaviceskořicetymiánzázvor.

Koriandr celý

Cena 62,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Plody koriandru chutnají sladce kořenně, aroma připomíná šalvěj, pomerančovou kůru, pepř, mátu a citron.

 

Využití v kuchyni:

→ Chléb, pečivo, zavařování okurek nebo červené řepy, sladkokyselé nálevy, marinády, rybí plévky, sladké sušenky, dorty.

S čím je koriandr dobrý?

→ Avokádo, citron, hovězí maso, jehněčí maso, kokosové mléko, kořenová zelenina, kukuřice, limetka, luštěniny, mořské plody, okurka, pečeně, ryby, rýže, zvěřina.

 

Koření, s nimiž se koriandr výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekchillikoprpažitkapetrželzázvor.

 • TIP! Jedno až dvě rozdrcená koriandrová zrna zlepší chuť kávy.

Koriandr mletý

Cena 71,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Plody koriandru chutnají sladce kořenně, aroma připomíná šalvěj, pomerančovou kůru, pepř, mátu a citron.

 

Využití v kuchyni:

→ Chléb, pečivo, zavařování okurek nebo červené řepy, sladkokyselé nálevy, marinády, rybí plévky, sladké sušenky, dorty.

S čím je koriandr dobrý?

→ Avokádo, citron, hovězí maso, jehněčí maso, kokosové mléko, kořenová zelenina, kukuřice, limetka, luštěniny, mořské plody, okurka, pečeně, ryby, rýže, zvěřina.

 

Koření, s nimiž se koriandr výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekchillikoprpažitkapetrželzázvor.

Kurkuma mletá

Cena 82,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Kurkuma, někdy též zvaná „indický šafrán", byla dlouhou dobu ceněna spíše jako rostlina barvířská. Dnes pro ni však najdeme široké využití také v kuchyni. Spojuje a slaďuje jiné druhy koření, s nimiž se mísí v mnoha kombinacích - je například součástí směsí kari, garam masala či ras el hanout.

 

Chuť má kořennou až ostře trpkou, podobnou zázvoru. Je teplá, pižmová, mírně hořká a kyselá. Má složitou, sytou dřevitou vůni, v níž jsou cítit květy, citrus a zázvor.

 

Využití v kuchyni:

→ Kari koření, worcestrová omáčka, mořské plody, rýžová jídla, vaječné pokrmy, hořčičné omáčky, ragú.

 

S čím je kurkuma dobrá?

→ Baklažán, čočka, drůbež, fazole, kořenová zelenina, ryby, rýže, špenát.

 

Koření, s nimiž se kurkuma výborně kombinuje:

→ Česnekfenyklhořčicehřebíčekchillikoriandr

paprikapepřřímský kmín.

 

• TIP! Kurkuma mírní pálivost papriky v jídlech.

Muškátový ořech celý

Cena 500,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Aroma muškátového oříšku je kořenité a mírně hořké. Voní sladce a po hřebíčku. Chuť je teplá, sytá, nahořkle sladká a dřevitá.

 

Využití v kuchyni:

→ Dýňový koláč, mléčné pokrmy, sýrové a vaječné pokrmy, sladká a pikantní jídla, medové koláčky, ovocné koláče, ovocné dezerty a punče, bešamelová omáčka, dušené pokrmy, zeleninové pyré, pudinky, směsi do pečiva, nádivky, omáčky k těstovinám.

 

S čím je muškátový oříšek dobrý?

→ Brambory, cibule, jehněčí a kuřecí maso, mrkev, sladké brambory, sýr, špenát, telecí maso, vejce, zelí.

 

Koření, s nimiž se muškátový ořech výborně kombinuje:

→ Hřebíčekkardamomkoriandrmuškátový květpepřřímský kmínskořicetymiánzázvor.

Muškátový ořech mletý

Cena 348,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Aroma muškátového oříšku je kořenité a mírně hořké. Voní sladce a po hřebíčku. Chuť je teplá, sytá, nahořkle sladká a dřevitá.

 

Využití v kuchyni:

→ Dýňový koláč, mléčné pokrmy, sýrové a vaječné pokrmy, sladká a pikantní jídla, medové koláčky, ovocné koláče, ovocné dezerty a punče, bešamelová omáčka, dušené pokrmy, zeleninové pyré, pudinky, směsi do pečiva, nádivky, omáčky k těstovinám.

 

S čím je muškátový oříšek dobrý?

→ Brambory, cibule, jehněčí a kuřecí maso, mrkev, sladké brambory, sýr, špenát, telecí maso, vejce, zelí.

 

Koření, s nimiž se muškátový ořech výborně kombinuje:

→ Hřebíčekkardamomkoriandrmuškátový květpepřřímský kmínskořicetymiánzázvor.

Nové koření celé

Cena 235,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Nové koření, známé také jako "pimentovník", voní teple po hřebíčku, skořici a muškátu, chuť má ostře peprnou, kořenně palčivou a mírně nasládlou.

 

Využití v kuchyni:

→ Polévky, dušené pokrmy, konzervace masa, nakládaná zelenina, svařené víno, dorty, pudinky, džemy, ovocné koláče, kečup, omáčky, párky, uzeniny, sekaná, čatní, likéry, pilaf.

 

S čím je nové koření dobré?

→ Červené zelí, dýně, hovězí maso, kořenová zelenina, lilek, ryby, sladké brambory, tykve, vepřové maso, většina druhů ovoce.

 

Koření, s nimiž se nové koření výborně kombinuje:

→ Česnekhořčicehřebíčekchillikoriandrmuškátový květpepřrozmarýntymiánzázvor.

Nové koření mleté

Cena 213,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Nové koření, známé také jako "pimentovník", voní teple po hřebíčku, skořici a muškátu, chuť má ostře peprnou, kořenně palčivou a mírně nasládlou.

Využití v kuchyni:

→ Polévky, dušené pokrmy, konzervace masa, nakládaná zelenina, svařené víno, dorty, pudinky, džemy, ovocné koláče, kečup, omáčky, párky, uzeniny, sekaná, čatní, likéry, pilaf.

S čím je nové koření dobré?

→ Červené zelí, dýně, hovězí maso, kořenová zelenina, lilek, ryby, sladké brambory, tykve, vepřové maso, většina druhů ovoce.

 

Koření, s nimiž se nové koření výborně kombinuje:

→ Česnekhořčicehřebíčekchillikoriandrmuškátový květpepřrozmarýntymiánzázvor.

Pepř bílý celý

Cena 280,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením.

 

Bílý pepř bývá méně aromatický než černý, je však ostře palčivý, s nasládlou vůní. Obsahuje také méně silic, protože ty se nachází ve slupce, která se při čištění odstraní.

Využití v kuchyni:

→ Světlé omáčky, smetanové polévky, pikantní chuťovky, maso a ryby na grilu, salátové dresinky, zelenina na másle, pepř mignonette.

S čím je bílý pepř dobrý?

→ Většina pokrmů, všechny druhy masa, zelenina, dijonská hořčice.

Koření, s nimiž se bílý pepř výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekhřebíčekkardamomkoriandrkurkumamuškátový oříšekpetrželrozmarýnřímský kmínskořicetymiánzázvor.

• TIP! Bílý pepř se má zvolit vždy, kdy se žádá pálivost, aniž by se příliš měnila vlastní chuť pokrmu - přidává se teprve před koncem tepelné úpravy.

Pepř bílý mletý

Cena 287,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením.

 

Bílý pepř bývá méně aromatický než černý, je však ostře palčivý, s nasládlou vůní. Obsahuje také méně silic, protože ty se nachází ve slupce, která se při čištění odstraní.

 

Využití v kuchyni:

→ Světlé omáčky, smetanové polévky, pikantní chuťovky, maso a ryby na grilu, salátové dresinky, zelenina na másle, pepř mignonette.

 

S čím je bílý pepř dobrý?

→ Většina pokrmů, všechny druhy masa, zelenina, dijonská hořčice.

Koření, s nimiž se bílý pepř výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekhřebíčekkardamomkoriandrkurkumamuškátový oříšekpetrželrozmarýnřímský kmínskořicetymiánzázvor.

 

• TIP! Bílý pepř se má zvolit vždy, kdy se žádá pálivost, aniž by se příliš měnila vlastní chuť pokrmu - přidává se teprve před koncem tepelné úpravy.

Pepř černý celý

Cena 213,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením. Chuť i vůně černého pepře je aromatická a ostře palčivá.

 

Využití v kuchyni:

→ Maso a ryby na grilu, pikantní chuťovky, tmavé omáčky a polévky.

S čím je černý pepř dobrý?

→ Většina pokrmů, všechny druhy masa, zelenina, dijonská hořčice.

 

Koření, s nimiž se černý pepř výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekhřebíčekkardamomkoriandrkurkuma

muškátový oříšekpetrželrozmarýnřímský kmín, 

skořicetymiánzázvor.

Pepř černý mletý

Cena 130,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením. Chuť i vůně černého pepře je aromatická a ostře palčivá.

Využití v kuchyni:

→ Maso a ryby na grilu, pikantní chuťovky, tmavé omáčky a polévky.

S čím je černý pepř dobrý?

→ Většina pokrmů, všechny druhy masa, zelenina, dijonská hořčice.

Koření, s nimiž se černý pepř výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekhřebíčekkardamomkoriandrkurkuma

muškátový oříšekpetrželrozmarýnřímský kmín

skořicetymiánzázvor.

Petržel kostka

Cena 81,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Petrželové sušené kostky jsou vhodné do polévek, omáček, vařených jídel, bylinkových másel, pomazánek či pod maso.

Petrželová nať

Cena 135,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Sušená nať oblíbené kořenové zeleniny se hodí pro přípravu polévek, smetanových a houbových omáček, bylinkového másla, pomazánek, salátů, houskových knedlíků, sekané, k sýrům nebo do vaječných pokrmů.

Pískavice celá

Cena 81,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Plody pískavice chutnají po celeru či libečku, chuť je lehce hořká, textura moučnatá. Pražená semena chutnají hořkosladce, s nádechem javorového sirupu.

Využití v kuchyni:

→ Chutney, rybí kari, indický chléb dosai, nakládaná zelenina, saláty, turecké sušené hovězí maso pastirma (basturma), pečivo.

 

S čím je pískavice dobrá?

→ Brambory, čočka, jehněčí maso, kořenová zelenina, listová zelenina, luštěniny, rajčata, ryby, rýže.

 

Koření, s nimiž se pískavice výborně kombinuje:

→ Česnek, kmín černýfenyklhřebíčekkardamomkoriandr,

 kurkumařímský kmínskořice.

Pískavice mletá

Cena 86,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Plody pískavice chutnají po celeru či libečku, chuť je lehce hořká, textura moučnatá. Pražená semena chutnají hořkosladce, s nádechem javorového sirupu.

 

Využití v kuchyni:

→ Chutney, rybí kari, indický chléb dosai, nakládaná zelenina, saláty, turecké sušené hovězí maso pastirma (basturma), pečivo.

 

S čím je pískavice dobrá?

→ Brambory, čočka, jehněčí maso, kořenová zelenina, listová zelenina, luštěniny, rajčata, ryby, rýže.

 

Koření, s nimiž se pískavice výborně kombinuje:

→ Česnekkmín černýfenyklhřebíčekkardamomkoriandr

kurkumařímský kmínskořice.

Pomerančová kůra celá

Cena 130,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Pomerančová kůra dodá chuť a vůni nápojům, pečivu, dezertům, pomazánkám i pokrmům z ryb.

 

Využití v kuchyni:

→ Čaje, likéry, svařené víno, čínské pokrmy, pečivo, koláče, koření na ryby, pomazánky.

 

Koření, s nimiž se pomerančová kůra výborně kombinuje:

→ Hřebíčekskořicevanilka.

Pomerančová kůra mletá

Cena 137,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Pomerančová kůra dodá chuť a vůni nápojům, pečivu, dezertům, pomazánkám i pokrmům z ryb.

Využití v kuchyni:

→ Čaje, likéry, svařené víno, čínské pokrmy, pečivo, koláče, koření na ryby, pomazánky.

Koření, s nimiž se pomerančová kůra výborně kombinuje:

→ Hřebíčekskořicevanilka.

Rozmarýn celý

Cena 90,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Rozmarýn má silně kořenné aroma, jeho vůně je teplá, peprná s náznakem borovice. V chuti je cítit muškátový oříšek, lehká hořkost a pikantnost.

 

Využití v kuchyni:

→ Ovocné nápoje, sladké nebo pikantní sušenky, zelenina smažená na olivovém oleji, chléb, grilovaná a pečená masa, polévky, jídla z jednoho hrnce, ratatouille, saláty, rozmarýnové brambory.

 

S čím je rozmarýn dobrý?

→ Brambory, cibule, čočka, drůbež, houby, jehněčí maso, králík, lilek, meruňky, pastinák, pomeranč, rajčata, ryby, smetanové sýry, telecí maso, vejce, vepřové maso, zelí.

 

Koření, s nimiž se rozmarýn výborně kombinuje:

→ Bobkový listčesneklibečekoreganopažitkapetržel

saturejkašalvějtymián.

 

• TIP! Rozmarýn se hodí pro dlouhé pomalé vaření, protože jeho chuť jen tak nevyprchá.

Sezam loupaný

Cena 84,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Aroma sezamových semen není nijak výrazné, chuť je však příjemně nasládlá a ořechová, zesiluje po opražení nebo rozemletí semen na pastu.

 

Využití v kuchyni:

→ Poyspání pečiva, chalva, dresink na maso, nudle, zeleninové saláty, olej, indické sezamové kuličky til ladoos, sezamová pasta.

 

S čím je sezam dobrý?

→ Citron, lilek, listová zelenina, luštěniny, med, nudle, ryby, rýže.

Koření, s nimiž se sezam výborně kombinuje:

→ Hřebíčekchillikardamomkoriandrmuškátový oříšekoreganopepřskořicetymiánzázvor.

Skořice celá

Cena 219,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Chuť skořice je nasládlá, teplá s náznakem hřebíčku a citrusu, aroma je jemně sladké, dřevité, přesto však intenzivní.

 

Je součástí směsí pěti druhů koření, kari a perníkového koření.

 

Využití v kuchyni:

→ Kořeněné pečivo, dezerty, jablečný koláč, pečená jablka, banány smažené na másle, ovocné kompoty, vánoční cukroví, svařené víno, punč, mléčná rýže, vanilkový pudink, skořicové hvězdičky, perník.

 

S čím je skořice dobrá?

→ Baklažán, banány, čokoláda, drůbež, hrušky, jablka, jehněčí maso, káva, mandle, meruňky, rýže.

 

Koření, s nimiž se skořice výborně kombinuje:

→ Hřebíčekkardamomkoriandrkurkumamuškátový květmuškátový oříšekřímský kmínzázvor.

Skořice mletá

Cena 110,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Chuť skořice je nasládlá, teplá, s náznakem hřebíčku a citrusu, aroma je jemně sladké, dřevité, přesto však intenzivní.

 

Je součástí směsí pěti druhů koření a perníkového koření.

 

Využití v kuchyni:

→ Kořeněné pečivo, dezerty, jablečný koláč, pečená jablka, banány smažené na másle, ovocné kompoty, vánoční cukroví, svařené víno, punč, mléčná rýže, vanilkový pudink, skořicové hvězdičky, perník.

 

S čím je skořice dobrá?

→ Baklažán, banány, čokoláda, drůbež, hrušky, jablka, jehněčí maso, káva, mandle, meruňky, rýže.

 

Koření, s nimiž se skořice výborně kombinuje:

→ Hřebíčekkardamomkoriandrkurkumamuškátový květmuškátový oříšekřímský kmínzázvor.

Šafrán

Cena 205,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Aroma šafránu je hořkosladké, jeho vůně silná, ostrá, pižmová a pronikavá. Chuť je zemitá, nahořklá a dlouho přetrvávající.

Na sklizeň 5kg blizen, z nichž se vyrobí 1kg sušeného šafránu, je třeba vypěstovat asi 160 000 květů.

 

Využití v kuchyni:

→ Rizoto / risotto, paella, zarzuela, bujabéza / bouillabaisse, zeleninový pilaf, šafránový koláč, šafránová zmrzlina, omáčky.

 

S čím je šafrán dobrý?

→ Bažant, dýně, houby, chřest, králičí maso, kuřecí maso, mořské plody, mrkev, pórek, ryby, špenát.

 

Koření, s nimiž se šafrán výborně kombinuje:

→ Anýzfenyklkardamommuškátový oříšekpaprikapepřskořicezázvor.

• TIP! Přidáme-li šafrán na začátku vaření, jídlo se obarví, přidáme-li jej později, jídlo ovoní. Nikdy to však nepřeháníme s množstvím, protože pak jídlo zhořkne.

Špenát mletý

Cena 151,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Mletý špenát se hodí do polévek, omáček, k zahuštění špenátu, do jídel z vajec, pomazánek a nádivek.

Tymián celý

Cena 85,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Vůně tymiánu je aromatická, chuť ostrá, lehce hořká s náznakem hřebíčku, máty a kafru.

 

Na rozdíl od většiny bylinek neztrácí své aroma ani při dlouhém vaření, hodí se proto do pomalu vařených jídel.

 

Využití v kuchyni:

→ Bouquet garni, dušené pokrmy, paštiky, husté zeleninové polévky, omáčky s rajčatovým či vinným základem, marinády na vepřové maso a zvěřinu, játrovky, játrové knedlíčky, lasagne, ravioli, pizza, francouzská dušená jídla (pot-au-feu, cassoulet), louisianské pokrmy gumbo a jambalaya.

 

S čím je tymián dobrý?

→ Baklažán, brambory, cibule, jehněčí maso, králík, kukuřičce, lesní houby, luštěniny, mrkev, pórek, rajčata, zelí.

 

Koření, s nimiž se tymián výborně kombinuje:

→ Bazalkabobkový listčesnekhřebíčekchillimajoránkamuškátový oříšeknové kořeníoreganopaprikapetrželrozmarýnsaturejka.

Zázvor celý

Cena 123,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Vůně zázvoru je ovocně kořenitá, aromatická, chuť lehce citronová, ostrá. Sušený je méně aromatický než čerstvý, ale po rozemletí voní teple a peprně s lehce citronovým nádechem. Chuť je pálivá, ostře palčivá a pronikavá.

Využití v kuchyni:

→ Zázvorové pivo, zázvorová limonáda, zázvorový chléb, sušenky, dorty, džemy, čatní, polévky, rýžová jídla, asijské masové pokrmy, pečená zelenina.

 

S čím je zázvor dobrý?

→ Ananas, banán, dýně, hruška, mrkev, pomeranč, různé druhy masa, ryby, sladké brambory, tykev, zelenina.

 

Koření, s nimiž se zázvor výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekhřebíčekchillikardamomkoriandr

kurkumamuškátový oříšekpaprikapepřsojová omáčka

skořicešafrán.

Zázvor mletý

Cena 130,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Vůně zázvoru je ovocně kořenitá, aromatická, chuť lehce citronová, ostrá. Sušený je méně aromatický než čerstvý, ale po rozemletí voní teple a peprně s lehce citronovým nádechem. Chuť je pálivá, ostře palčivá a pronikavá.

Využití v kuchyni:

→ Zázvorové pivo, zázvorová limonáda, zázvorový chléb, sušenky, dorty, džemy, čatní, polévky, rýžová jídla, asijské masové pokrmy, pečená zelenina.

 

S čím je zázvor dobrý?

→ Ananas, banán, dýně, hruška, mrkev, pomeranč, různé druhy masa, ryby, sladké brambory, tykev, zelenina.

 

Koření, s nimiž se zázvor výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekhřebíčekchillikardamomkoriandr

kurkumamuškátový oříšekpaprikapepřsojová omáčka

skořicešafrán.

Rozmarýn mletý

Cena 96,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Rozmarýn má silně kořenné aroma, jeho vůně je teplá, peprná s náznakem borovice. V chuti je cítit muškátový oříšek, lehká hořkost a pikantnost.

 

Využití v kuchyni:

→ Ovocné nápoje, sladké nebo pikantní sušenky, zelenina smažená na olivovém oleji, chléb, grilovaná a pečená masa, polévky, jídla z jednoho hrnce, ratatouille, saláty, rozmarýnové brambory.

 

S čím je rozmarýn dobrý?

→ Brambory, cibule, čočka, drůbež, houby, jehněčí maso, králík, lilek, meruňky, pastinák, pomeranč, rajčata, ryby, smetanové sýry, telecí maso, vejce, vepřové maso, zelí.

 

Koření, s nimiž se rozmarýn výborně kombinuje:

→ Bobkový listčesneklibečekoreganopažitkapetržel

saturejkašalvějtymián.

 

• TIP! Rozmarýn se hodí pro dlouhé pomalé vaření, protože jeho chuť jen tak nevyprchá.