Jehněčí maso


Bobkový list mletý

Cena 89,00 Kč
Dostupnost: 4989 Kusů skladem:

Aroma bobkového listu, též nazývaného "vavřín", je silně kořenné a mírně trpké.

Využití v kuchyni:

→ Vývary, polévky, dušená masa, marinády, nakládaná zelenina, bešamelová omáčka, fazole, čočka, rajčata, rajská omáčka, vaječný krém, rýžový nákyp, vařené ovoce, kebab, pilaf, bouquet garni.

 

S čím je bobkový list dobrý?

→ Citrusové plody, čočka, hovězí maso, jehněčí maso, kaštany, kuřecí maso, rajčata, ryby, rýže, zelené fazolky, zvěřina.

 

Koření, s nimiž se bobkový list výborně kombinuje:

→ Česnekjalovecmajoránkanové kořenípetrželsaturejkašalvějtymián.

Jalovec celý

Cena 230,00 Kč
Dostupnost: 4998 Kusů skladem:

Chuť jalovce je čistá a osvěžující, nasládlá, lehce pálivá s náznakem borovice a pryskyřice. Má dřevnatou, nezaměnitelnou vůni ginu, jehož výroby je součástí.

 

Využití v kuchyni:

→ Koření na zvěřinu, jehněčí, vepřové maso, divokou kachnu, hovězí maso, láky, marinády, výroba ginu, telecí ledvinky flambované v ginu.

 

S čím je jalovec dobrý?

→ Hovězí maso, husa, jablka, kachna, vepřové maso, zelí, zvěřina.

 

Koření, s nimiž se jalovec výborně kombinuje:

→ Bobkový listcelerčesnekkmínmajoránkapepřrozmarýn

saturejkatymián.

• TIP! Jalovec rozdrťte těsně před použitím, neboť na vzduchu jeho silice rychle vyprchají.

Jalovec mletý

Cena 150,00 Kč
Dostupnost: 5000 Kusů skladem:

Chuť jalovce je čistá a osvěžující, nasládlá, lehce pálivá s náznakem borovice a pryskyřice. Má dřevnatou, nezaměnitelnou vůni ginu, jehož výroby je součástí.

 

Využití v kuchyni:

→ Koření na zvěřinu, jehněčí, vepřové maso, divokou kachnu, hovězí maso, láky, marinády, výroba ginu, telecí ledvinky flambované v ginu.

 

S čím je jalovec dobrý?

→ Hovězí maso, husa, jablka, kachna, vepřové maso, zelí, zvěřina.

 

Koření, s nimiž se jalovec výborně kombinuje:

→ Bobkový listcelerčesnekkmínmajoránkapepřrozmarýnsaturejka

tymián.

Kmín římský celý

Cena 224,00 Kč
Dostupnost: 4998 Kusů skladem:

Kmín římský, někdy též zvaný křížový kmín nebo cumin, má ostře aromatické, jemně hořké aroma. Vůně je silná a těžká, kořeněná až sladká. Chuť je silná, pronikavá, lehce nahořklá, ostrá, zemitá a teplá s přetrvávající palčivostí.

 

Využití v kuchyni:

→ Koření na různé druhy mas, chléb, žaludeční likéry, čatní, ostré směsi koření, dušená zelenina, preclíky, kuskus, párky merguez, španělské tapas, masové kuličky kofta.

S čím je kmín římský dobrý?

→ Baklažán, brambory, cibule, čočka, fazole, chléb, jehněčí maso, kuřecí maso, kysané zelí, rýže, sýry.

 

Koření, s nimiž se kmín římský výborně kombinuje:

→ Anýzbobkový listčesnekhořčicehřebíčekchillikardamomkoriandr

kurkuma, muškátový květ, muškátový oříšeknové kořeníoreganopaprikapepřpískaviceskořicetymiánzázvor.

Kmín římský mletý

Cena 231,00 Kč
Dostupnost: 5000 Kusů skladem:

Kmín římský, někdy též zvaný křížový kmín nebo cumin, má ostře aromatické, jemně hořké aroma. Vůně je silná a těžká, kořeněná až sladká. Chuť je silná, pronikavá, lehce nahořklá, ostrá, zemitá a teplá, s přetrvávající palčivostí.

 

Využití v kuchyni:

→ Koření na různé druhy mas, chléb, žaludeční likéry, čatní, ostré směsi koření, dušená zelenina, preclíky, kuskus, párky merguez, španělské tapas, masové kuličky kofta.

S čím je kmín římský dobrý?

→ Baklažán, brambory, cibule, čočka, fazole, chléb, jehněčí maso, kuřecí maso, kysané zelí, rýže, sýry.

 

Koření, s nimiž se kmín římský výborně kombinuje:

→ Anýzbobkový listčesnekhořčicehřebíčekchillikardamomkoriandr

kurkumamuškátový květmuškátový oříšeknové kořeníoreganopaprikapepřpískaviceskořicetymiánzázvor.

Koriandr celý

Cena 62,00 Kč
Dostupnost: 4962 Kusů skladem:

Plody koriandru chutnají sladce kořenně, aroma připomíná šalvěj, pomerančovou kůru, pepř, mátu a citron.

 

Využití v kuchyni:

→ Chléb, pečivo, zavařování okurek nebo červené řepy, sladkokyselé nálevy, marinády, rybí plévky, sladké sušenky, dorty.

S čím je koriandr dobrý?

→ Avokádo, citron, hovězí maso, jehněčí maso, kokosové mléko, kořenová zelenina, kukuřice, limetka, luštěniny, mořské plody, okurka, pečeně, ryby, rýže, zvěřina.

 

Koření, s nimiž se koriandr výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekchillikoprpažitkapetrželzázvor.

 • TIP! Jedno až dvě rozdrcená koriandrová zrna zlepší chuť kávy.

Koriandr mletý

Cena 71,00 Kč
Dostupnost: 4948 Kusů skladem:

Plody koriandru chutnají sladce kořenně, aroma připomíná šalvěj, pomerančovou kůru, pepř, mátu a citron.

 

Využití v kuchyni:

→ Chléb, pečivo, zavařování okurek nebo červené řepy, sladkokyselé nálevy, marinády, rybí plévky, sladké sušenky, dorty.

S čím je koriandr dobrý?

→ Avokádo, citron, hovězí maso, jehněčí maso, kokosové mléko, kořenová zelenina, kukuřice, limetka, luštěniny, mořské plody, okurka, pečeně, ryby, rýže, zvěřina.

 

Koření, s nimiž se koriandr výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekchillikoprpažitkapetrželzázvor.

Libeček celý

Cena 129,00 Kč
Dostupnost: 4973 Kusů skladem:

Libečku se též říká „české maggi" a toto označení mu není přisuzováno náhodou – vůní totiž připomíná známé polévkové koření. Silně voní, do jisté míry podobně jako celer, jeho vůně je však ostřejší, s pižmovými tóny a náznakem anýzu, citronu a kvasnic. Výrazná vůně a chuť tak snadno nevyprchá.

 

Využití v kuchyni:

→ Polévky, vaječné pokrmy, jídla z jednoho hrnce, dušená masa, tvarohové pomazánky, zelené saláty, bramborový koláč.

 

S čím je libeček dobrý?

→ Brambory, cibule, houby, hrách, jablka, jehněčí maso, kořenová zelenina, kukuřice, mrkev, rajčata, ryby, rýže, smetanové sýry, šunka, uzené ryby, vejce, vepřové maso.

 

Koření, s nimiž se libeček výborně kombinuje:

→ Bobkový listčesnekchillijaloveckmínkoproregano

pažitkapetrželtymián.

 

• TIP! Čerstvý libeček se dá použít i jako náhražka soli.

Libeček mletý

Cena 137,00 Kč
Dostupnost: 4994 Kusů skladem:

Libečku se též říká „české maggi" a toto označení mu není přisuzováno náhodou – vůní totiž připomíná známé polévkové koření. Silně voní, do jisté míry podobně jako celer, jeho vůně je však ostřejší, s pižmovými tóny a náznakem anýzu, citronu a kvasnic. Výrazná vůně a chuť tak snadno nevyprchá.

 

Využití v kuchyni:

→ Polévky, vaječné pokrmy, jídla z jednoho hrnce, dušená masa, tvarohové pomazánky, zelené saláty, bramborový koláč.

 

S čím je libeček dobrý?

→ Brambory, cibule, houby, hrách, jablka, jehněčí maso, kořenová zelenina, kukuřice, mrkev, rajčata, ryby, rýže, smetanové sýry, šunka, uzené ryby, vejce, vepřové maso.

 

Koření, s nimiž se libeček výborně kombinuje:

→ Bobkový listčesnekchillijaloveckmínkoproregano

pažitkapetrželtymián.

 

• TIP! Čerstvý libeček se dá použít i jako náhražka soli.

Majoránka

Cena 96,00 Kč
Dostupnost: 5980 Kusů skladem:

Majoránka je všeobecně velmi oblíbené koření, protože takřka neztrácí své aroma a proto je sušená téměř stejně aromatická jako čerstvá.

 

Aroma majoránky je sladce kořenité, podobné tymiánu. Chuť je kořenitější, ale stále jemnější, než chuť oregana. Je teplá, lehce ostrá a nahořklá s náznakem kafru, sladká, jemně kořenné příchuti.  

 

Využití v kuchyni:

→ Saláty, vaječná jídla, houbové omáčky, bramboráky, nádivky, játrové paštiky, játrové knedlíčky, bylinkové dresinky, těžko stravitelná tučná jídla.

 

S čím je majoránka dobrá?

→ Ančovičky, artyčoky, baklažán, brambory, cibule, cuketa, dýně, drůbež, fazole, houby, jehněčí maso, kachna, kukuřice, kuřecí maso, květák, luštěniny, mořské plody, mrkev, paprika, pepř, rajčata, ryby, sýrové pokrmy, špenát, telecí maso, tučná masa, vejce, zelí, zvěřina.

 

Koření, s nimiž se majoránka výborně kombinuje:

→ Bazalkabobkový listčesnekčerný pepřchillipaprikapetrželrozmarýnřímský kmínšalvějtymián.

 

• TIP! Majoránka je chutí velmi podobná oreganu, proto není vhodné používat obě koření najednou.

Muškátový květ mletý

Cena 784,00 Kč
Dostupnost: 5001 Kusů skladem:

Aroma je kořenité, mírně hořké, ale jemnější, než aroma oříšku. Má sytou, svěží a teplou vůni muškátového oříšku, je však silnější a živě květinová s náznakem pepře a hřebíčku. Chuť je teplá a aromatická s náznakem citronové nasládlosti.

 

Využití v kuchyni:

→ Dýňový koláč, sýrové a mléčné pokrmy, bešamelová omáčka, vaječná jídla, cibulová omáčka, čiré polévky, vývar z mořských plodů, soufflé, čokoládové nápoje, nakládáná zelenina.

 

S čím je muškátový květ dobrý?

→ Cibule, jehněčí maso, kuřecí maso, mrkev, sladké brambory, sýr, špenát, telecí maso, zelí.

 

Koření, s nimiž se muškátový květ výborně kombinuje:

→ Hřebíčekkardamomkoriandrmuškátový oříšekpaprikapepřřímský kmínskořicetymiánzázvor.

Muškátový ořech celý

Cena 500,00 Kč
Dostupnost: 5001 Kusů skladem:

Aroma muškátového oříšku je kořenité a mírně hořké. Voní sladce a po hřebíčku. Chuť je teplá, sytá, nahořkle sladká a dřevitá.

 

Využití v kuchyni:

→ Dýňový koláč, mléčné pokrmy, sýrové a vaječné pokrmy, sladká a pikantní jídla, medové koláčky, ovocné koláče, ovocné dezerty a punče, bešamelová omáčka, dušené pokrmy, zeleninové pyré, pudinky, směsi do pečiva, nádivky, omáčky k těstovinám.

 

S čím je muškátový oříšek dobrý?

→ Brambory, cibule, jehněčí a kuřecí maso, mrkev, sladké brambory, sýr, špenát, telecí maso, vejce, zelí.

 

Koření, s nimiž se muškátový ořech výborně kombinuje:

→ Hřebíčekkardamomkoriandrmuškátový květpepřřímský kmínskořicetymiánzázvor.

Muškátový ořech mletý

Cena 348,00 Kč
Dostupnost: 4997 Kusů skladem:

Aroma muškátového oříšku je kořenité a mírně hořké. Voní sladce a po hřebíčku. Chuť je teplá, sytá, nahořkle sladká a dřevitá.

 

Využití v kuchyni:

→ Dýňový koláč, mléčné pokrmy, sýrové a vaječné pokrmy, sladká a pikantní jídla, medové koláčky, ovocné koláče, ovocné dezerty a punče, bešamelová omáčka, dušené pokrmy, zeleninové pyré, pudinky, směsi do pečiva, nádivky, omáčky k těstovinám.

 

S čím je muškátový oříšek dobrý?

→ Brambory, cibule, jehněčí a kuřecí maso, mrkev, sladké brambory, sýr, špenát, telecí maso, vejce, zelí.

 

Koření, s nimiž se muškátový ořech výborně kombinuje:

→ Hřebíčekkardamomkoriandrmuškátový květpepřřímský kmínskořicetymiánzázvor.

Oregano

Cena 157,00 Kč
Dostupnost: 4990 Kusů skladem:

Oregano je též známo pod názvem „dobromysl".

 

Chuť je kořenně aromatická, mírně slaná, výrazná, peprná, s pálivou, často citronovou příchutí.

 

Využití v kuchyni:

→ Sýrové pokrmy, omáčky na těstoviny, pizza, pečená zelenina, řecké souvlaki, saláty, náplně tortil, salsa omáčky, dušená masová jídla, hamburgerová masa, tučné pokrmy (jehněčí, skopové), ochucení olejů a octů, mexické burritos.

 

S čím je oregano dobré?

→ Ančovičky, artyčoky, baklažán, brambory, cibule, dýně, drůbež, fazole, houby, jehněčí maso, kachna, kukuřice, kuře, květák, lilek, mořské plody, mrkev, paprika, pepř, rajčata, ryby, špenát,  telecí maso, vejce, vepřové maso, zelí, zvěřina.

 

Koření, s nimiž se oregano výborně kombinuje:

→ Bazalkabobkový listčesnekchillipaprikapetrželrozmarýnřímský kmínšalvějtymián.

 

TIP!  Oregano dávkujte opatrně, aby svou chutí nepřebíjelo ostatní ingredience.

Oregano mleté

Cena 164,00 Kč
Dostupnost: 4996 Kusů skladem:

Oregano je též známo pod názvem „dobromysl".

 

Chuť je kořenně aromatická, mírně slaná, výrazná, peprná, s pálivou, často citronovou příchutí.

 

Využití v kuchyni:

→ Sýrové pokrmy, omáčky na těstoviny, pizza, pečená zelenina, řecké souvlaki, saláty, náplně tortil, salsa omáčky, dušená masová jídla, hamburgerová masa, tučné pokrmy (jehněčí, skopové), ochucení olejů a octů, mexické burritos.

 

S čím je oregano dobré?

→ Ančovičky, artyčoky, baklažán, brambory, cibule, dýně, drůbež, fazole, houby, jehněčí maso, kachna, kukuřice, kuře, květák, lilek, mořské plody, mrkev, paprika, pepř, rajčata, ryby, špenát,  telecí maso, vejce, vepřové maso, zelí, zvěřina.

 

Koření, s nimiž se oregano výborně kombinuje:

→ Bazalkabobkový listčesnekchillipaprikapetrželrozmarýnřímský kmínšalvějtymián.

 

TIP!  Oregano dávkujte opatrně, aby svou chutí nepřebíjelo ostatní ingredience.

Pískavice celá

Cena 81,00 Kč
Dostupnost: 4999 Kusů skladem:

Plody pískavice chutnají po celeru či libečku, chuť je lehce hořká, textura moučnatá. Pražená semena chutnají hořkosladce, s nádechem javorového sirupu.

Využití v kuchyni:

→ Chutney, rybí kari, indický chléb dosai, nakládaná zelenina, saláty, turecké sušené hovězí maso pastirma (basturma), pečivo.

 

S čím je pískavice dobrá?

→ Brambory, čočka, jehněčí maso, kořenová zelenina, listová zelenina, luštěniny, rajčata, ryby, rýže.

 

Koření, s nimiž se pískavice výborně kombinuje:

→ Česnek, kmín černýfenyklhřebíčekkardamomkoriandr,

 kurkumařímský kmínskořice.

Pískavice mletá

Cena 86,00 Kč
Dostupnost: 4999 Kusů skladem:

Plody pískavice chutnají po celeru či libečku, chuť je lehce hořká, textura moučnatá. Pražená semena chutnají hořkosladce, s nádechem javorového sirupu.

 

Využití v kuchyni:

→ Chutney, rybí kari, indický chléb dosai, nakládaná zelenina, saláty, turecké sušené hovězí maso pastirma (basturma), pečivo.

 

S čím je pískavice dobrá?

→ Brambory, čočka, jehněčí maso, kořenová zelenina, listová zelenina, luštěniny, rajčata, ryby, rýže.

 

Koření, s nimiž se pískavice výborně kombinuje:

→ Česnekkmín černýfenyklhřebíčekkardamomkoriandr

kurkumařímský kmínskořice.

Provensálské koření

Cena 150,00 Kč
Dostupnost: 5000 Kusů skladem:

Směs koření vhodná k dochucení salátů, paštik, dresingů, majonéz, luštěnin, jehněčího a skopového masa.

Rozmarýn celý

Cena 90,00 Kč
Dostupnost: 4990 Kusů skladem:

Rozmarýn má silně kořenné aroma, jeho vůně je teplá, peprná s náznakem borovice. V chuti je cítit muškátový oříšek, lehká hořkost a pikantnost.

 

Využití v kuchyni:

→ Ovocné nápoje, sladké nebo pikantní sušenky, zelenina smažená na olivovém oleji, chléb, grilovaná a pečená masa, polévky, jídla z jednoho hrnce, ratatouille, saláty, rozmarýnové brambory.

 

S čím je rozmarýn dobrý?

→ Brambory, cibule, čočka, drůbež, houby, jehněčí maso, králík, lilek, meruňky, pastinák, pomeranč, rajčata, ryby, smetanové sýry, telecí maso, vejce, vepřové maso, zelí.

 

Koření, s nimiž se rozmarýn výborně kombinuje:

→ Bobkový listčesneklibečekoreganopažitkapetržel

saturejkašalvějtymián.

 

• TIP! Rozmarýn se hodí pro dlouhé pomalé vaření, protože jeho chuť jen tak nevyprchá.

Skořice celá

Cena 219,00 Kč
Dostupnost: 4968 Kusů skladem:

Chuť skořice je nasládlá, teplá s náznakem hřebíčku a citrusu, aroma je jemně sladké, dřevité, přesto však intenzivní.

 

Je součástí směsí pěti druhů koření, kari a perníkového koření.

 

Využití v kuchyni:

→ Kořeněné pečivo, dezerty, jablečný koláč, pečená jablka, banány smažené na másle, ovocné kompoty, vánoční cukroví, svařené víno, punč, mléčná rýže, vanilkový pudink, skořicové hvězdičky, perník.

 

S čím je skořice dobrá?

→ Baklažán, banány, čokoláda, drůbež, hrušky, jablka, jehněčí maso, káva, mandle, meruňky, rýže.

 

Koření, s nimiž se skořice výborně kombinuje:

→ Hřebíčekkardamomkoriandrkurkumamuškátový květmuškátový oříšekřímský kmínzázvor.

Skořice mletá

Cena 110,00 Kč
Dostupnost: 4943 Kusů skladem:

Chuť skořice je nasládlá, teplá, s náznakem hřebíčku a citrusu, aroma je jemně sladké, dřevité, přesto však intenzivní.

 

Je součástí směsí pěti druhů koření a perníkového koření.

 

Využití v kuchyni:

→ Kořeněné pečivo, dezerty, jablečný koláč, pečená jablka, banány smažené na másle, ovocné kompoty, vánoční cukroví, svařené víno, punč, mléčná rýže, vanilkový pudink, skořicové hvězdičky, perník.

 

S čím je skořice dobrá?

→ Baklažán, banány, čokoláda, drůbež, hrušky, jablka, jehněčí maso, káva, mandle, meruňky, rýže.

 

Koření, s nimiž se skořice výborně kombinuje:

→ Hřebíčekkardamomkoriandrkurkumamuškátový květmuškátový oříšekřímský kmínzázvor.

Šalvěj

Cena 87,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Šalvěji se také říká babské ucho. Její vůně je silně aromatická, pižmová, balzámová a teple kořeněná. Chuť je mírně hořká. Sušená šalvěj je výraznější než čerstvá.

 

Využití v kuchyni:

→ Tučná jídla, italský pokrm saltimbocca, italské pečivo focaccia, polenta, nádivka k masu při americkém Dni díkůvzdání, tvaroh, omelety, omáčky, nudle.

 

S čím je šalvěj dobrá?

→ Cibule, drůbeží maso, fazole, jablka, jehněčí maso, rajčata, sleď, sýry, úhoř, vepřové párky, zvěřina.

 

Koření, s nimiž se šalvěj výborně kombinuje:

→ Bobkový listčesnekkmínlibečekmajoránkapaprika

petrželsaturejkatymiánzázvor.

 

• TIP! Šalvěj má výrazné aroma, proto s ní při kořenění šetřete.

Trampské koření

Cena 106,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Směs koření vhodná na marinování, grilování, rožnění a pečení všech druhů mas.

Tymián celý

Cena 85,00 Kč
Dostupnost: 4983 Kusů skladem:

Vůně tymiánu je aromatická, chuť ostrá, lehce hořká s náznakem hřebíčku, máty a kafru.

 

Na rozdíl od většiny bylinek neztrácí své aroma ani při dlouhém vaření, hodí se proto do pomalu vařených jídel.

 

Využití v kuchyni:

→ Bouquet garni, dušené pokrmy, paštiky, husté zeleninové polévky, omáčky s rajčatovým či vinným základem, marinády na vepřové maso a zvěřinu, játrovky, játrové knedlíčky, lasagne, ravioli, pizza, francouzská dušená jídla (pot-au-feu, cassoulet), louisianské pokrmy gumbo a jambalaya.

 

S čím je tymián dobrý?

→ Baklažán, brambory, cibule, jehněčí maso, králík, kukuřičce, lesní houby, luštěniny, mrkev, pórek, rajčata, zelí.

 

Koření, s nimiž se tymián výborně kombinuje:

→ Bazalkabobkový listčesnekhřebíčekchillimajoránkamuškátový oříšeknové kořeníoreganopaprikapetrželrozmarýnsaturejka.

Worcestrová omáčka 1L

Cena 69,00 Kč
Dostupnost: 4945 Kusů skladem:

Worcestrová omáčka se používá k dochucování dušeného masa, ryb, bifteků a roštěnek, majonéz nebo salátů.

Rozmarýn mletý

Cena 96,00 Kč
Dostupnost: 4997 Kusů skladem:

Rozmarýn má silně kořenné aroma, jeho vůně je teplá, peprná s náznakem borovice. V chuti je cítit muškátový oříšek, lehká hořkost a pikantnost.

 

Využití v kuchyni:

→ Ovocné nápoje, sladké nebo pikantní sušenky, zelenina smažená na olivovém oleji, chléb, grilovaná a pečená masa, polévky, jídla z jednoho hrnce, ratatouille, saláty, rozmarýnové brambory.

 

S čím je rozmarýn dobrý?

→ Brambory, cibule, čočka, drůbež, houby, jehněčí maso, králík, lilek, meruňky, pastinák, pomeranč, rajčata, ryby, smetanové sýry, telecí maso, vejce, vepřové maso, zelí.

 

Koření, s nimiž se rozmarýn výborně kombinuje:

→ Bobkový listčesneklibečekoreganopažitkapetržel

saturejkašalvějtymián.

 

• TIP! Rozmarýn se hodí pro dlouhé pomalé vaření, protože jeho chuť jen tak nevyprchá.

Šalvěj mletá

Cena 95,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Šalvěji se také říká babské ucho. Její vůně je silně aromatická, pižmová, balzámová a teple kořeněná. Chuť je mírně hořká. Sušená šalvěj je výraznější než čerstvá.

 

Využití v kuchyni:

→ Tučná jídla, italský pokrm saltimbocca, italské pečivo focaccia, polenta, nádivka k masu při americkém Dni díkůvzdání, tvaroh, omelety, omáčky, nudle.

 

S čím je šalvěj dobrá?

→ Cibule, drůbeží maso, fazole, jablka, jehněčí maso, rajčata, sleď, sýry, úhoř, vepřové párky, zvěřina.

 

Koření, s nimiž se šalvěj výborně kombinuje:

→ Bobkový listčesnekkmínlibečekmajoránkapaprika

petrželsaturejkatymiánzázvor.

 

• TIP! Šalvěj má výrazné aroma, proto s ní při kořenění šetřete.

Pepř černý drcený

Cena 303,00 Kč
Dostupnost: 5000 Kusů skladem:

Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením. Chuť i vůně černého pepře je aromatická a ostře palčivá.

Využití v kuchyni:

→ Maso a ryby na grilu, pikantní chuťovky, tmavé omáčky a polévky.

S čím je černý pepř dobrý?

→ Většina pokrmů, všechny druhy masa, zelenina, dijonská hořčice.

Koření, s nimiž se černý pepř výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekhřebíčekkardamomkoriandrkurkuma

muškátový oříšekpetrželrozmarýnřímský kmín

skořicetymiánzázvor.