Mexická kuchyně


Česnek mletý

Cena 143,17 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Mletý česnek je všestranným pomocníkem v kuchyni – využijete jej všude tam, kam se hodí i čerstvý česnek. Hodí se do pomazánek, omáček, polévek, luštěnin, karbanátků, salátů, pod maso a na topinky.

Česnek plátkový

Cena 235,69 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Česnekové plátky využijete vždy, když nemáte po ruce čerstvý česnek. Hodí se na pizzu, pod maso, do polévek, bramboráků, omáček nebo majonéz.

Hořčice bílá celá

Cena 73,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Celá semena hořčice nemají žádné aroma, po rozemletí palčivě a mírně nasládle voní.

 

Využití v kuchyni:

→ Pokrmy s kari kořením, nakládaná zelenina, rybí marinády, hořčice, tučná a špatně stravitelná jídla, barbecue omáčky, pokrmy panch phoron a sambhar.

 

S čím je hořčice dobrá? 

→ Aromatické sýry, grilované hovězí maso, kořenová zelenina, králík, kuřecí maso, mořské plody, párky, ryby, uzeniny, zelí.

 

Koření, s nimiž se hořčice výborně kombinuje:

→ Bobkový listčesnekestragonfenyklhřebíčekchillikmín černýkoprkoriandrkurkumanové kořenípepřpetrželpískavice.

 

• TIP! Hořčici přisypávejte až ke konci vaření, vysoká teplota poměrně rychle oslabuje její sílu.

Hořčice bílá mletá

Cena 78,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Celá semena hořčice nemají žádné aroma, po rozemletí palčivě a mírně nasládle voní.

 

Využití v kuchyni:

→ Pokrmy s kari kořením, nakládaná zelenina, rybí marinády, hořčice, tučná a špatně stravitelná jídla, barbecue omáčky, pokrmy panch phoron a sambhar.

 

S čím je hořčice dobrá?

→ Aromatické sýry, grilované hovězí maso, kořenová zelenina, králík, kuřecí maso, mořské plody, párky, ryby, uzeniny, zelí.

 

Koření, s nimiž se hořčice výborně kombinuje:

→ Bobkový listčesnekestragonfenyklhřebíčekchillikmín černýkoprkoriandrkurkumanové kořenípepřpetrželpískavice.

 

• TIP! Hořčici přisypávejte až ke konci vaření, vysoká teplota poměrně rychle oslabuje její sílu.

Chilli mleté

Cena 90,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Chuť chilli má velký rozsah - od jemně pálivé až po neuvěřitelně štiplavou. Mleté chilli má zemitou, ovocnou, ostře palčivou vůni.

 

Využití v kuchyni:

→ Chilli con carne, vaječné pokrmy, vydatná masitá jídla, dušené, grilované a pečené pokrmy, marinády, směs koření berbere, tuniská kořenící směs harissa, omáčky romesco a sambals.

 

S čím je chilli dobré?

→ Fazole, různé druhy mas, zelenina.

 

Koření, s nimiž se chilli výborně kombinuje:

→ Bobkový listkoriandr, většina druhů koření. 

Chilli papriky

Cena 168,49 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Chuť chilli má velký rozsah - od jemně pálivé až po neuvěřitelně štiplavou.

 

Využití v kuchyni:

→ Chilli con carne, vaječné pokrmy, vydatná masitá jídla, dušené, grilované a pečené pokrmy, marinády, směs koření berbere, tuniská kořenící směs harissa, omáčky romesco a sambals.

 

S čím je chilli dobré?

→ Fazole, různé druhy mas, zelenina.

 

Koření, s nimiž se chilli výborně kombinuje:

→ Bobkový listkoriandr, většina druhů koření.

Chilli plátky

Cena 104,21 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Chuť chilli má velký rozsah - od jemně pálivé až po neuvěřitelně štiplavou.


Využití v kuchyni:

→ Chilli con carne, vaječné pokrmy, vydatná masitá jídla, dušené, grilované a pečené pokrmy, marinády, směs koření berbere, tuniská kořenící směs harissa, omáčky romesco a sambals.

 

S čím je chilli dobré?

→ Fazole, různé druhy mas, zelenina.

 

Koření, s nimiž se chilli výborně kombinuje:

→ Bobkový listkoriandr, většina druhů koření.

Kmín římský celý

Cena 224,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Kmín římský, někdy též zvaný křížový kmín nebo cumin, má ostře aromatické, jemně hořké aroma. Vůně je silná a těžká, kořeněná až sladká. Chuť je silná, pronikavá, lehce nahořklá, ostrá, zemitá a teplá s přetrvávající palčivostí.

 

Využití v kuchyni:

→ Koření na různé druhy mas, chléb, žaludeční likéry, čatní, ostré směsi koření, dušená zelenina, preclíky, kuskus, párky merguez, španělské tapas, masové kuličky kofta.

S čím je kmín římský dobrý?

→ Baklažán, brambory, cibule, čočka, fazole, chléb, jehněčí maso, kuřecí maso, kysané zelí, rýže, sýry.

 

Koření, s nimiž se kmín římský výborně kombinuje:

→ Anýzbobkový listčesnekhořčicehřebíčekchillikardamomkoriandr

kurkuma, muškátový květ, muškátový oříšeknové kořeníoreganopaprikapepřpískaviceskořicetymiánzázvor.

Kmín římský mletý

Cena 231,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Kmín římský, někdy též zvaný křížový kmín nebo cumin, má ostře aromatické, jemně hořké aroma. Vůně je silná a těžká, kořeněná až sladká. Chuť je silná, pronikavá, lehce nahořklá, ostrá, zemitá a teplá, s přetrvávající palčivostí.

 

Využití v kuchyni:

→ Koření na různé druhy mas, chléb, žaludeční likéry, čatní, ostré směsi koření, dušená zelenina, preclíky, kuskus, párky merguez, španělské tapas, masové kuličky kofta.

S čím je kmín římský dobrý?

→ Baklažán, brambory, cibule, čočka, fazole, chléb, jehněčí maso, kuřecí maso, kysané zelí, rýže, sýry.

 

Koření, s nimiž se kmín římský výborně kombinuje:

→ Anýzbobkový listčesnekhořčicehřebíčekchillikardamomkoriandr

kurkumamuškátový květmuškátový oříšeknové kořeníoreganopaprikapepřpískaviceskořicetymiánzázvor.

Koriandr celý

Cena 62,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Plody koriandru chutnají sladce kořenně, aroma připomíná šalvěj, pomerančovou kůru, pepř, mátu a citron.

 

Využití v kuchyni:

→ Chléb, pečivo, zavařování okurek nebo červené řepy, sladkokyselé nálevy, marinády, rybí plévky, sladké sušenky, dorty.

S čím je koriandr dobrý?

→ Avokádo, citron, hovězí maso, jehněčí maso, kokosové mléko, kořenová zelenina, kukuřice, limetka, luštěniny, mořské plody, okurka, pečeně, ryby, rýže, zvěřina.

 

Koření, s nimiž se koriandr výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekchillikoprpažitkapetrželzázvor.

 • TIP! Jedno až dvě rozdrcená koriandrová zrna zlepší chuť kávy.

Koriandr mletý

Cena 71,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Plody koriandru chutnají sladce kořenně, aroma připomíná šalvěj, pomerančovou kůru, pepř, mátu a citron.

 

Využití v kuchyni:

→ Chléb, pečivo, zavařování okurek nebo červené řepy, sladkokyselé nálevy, marinády, rybí plévky, sladké sušenky, dorty.

S čím je koriandr dobrý?

→ Avokádo, citron, hovězí maso, jehněčí maso, kokosové mléko, kořenová zelenina, kukuřice, limetka, luštěniny, mořské plody, okurka, pečeně, ryby, rýže, zvěřina.

 

Koření, s nimiž se koriandr výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekchillikoprpažitkapetrželzázvor.

Majoránka

Cena 77,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Majoránka je všeobecně velmi oblíbené koření, protože takřka neztrácí své aroma a proto je sušená téměř stejně aromatická jako čerstvá.

 

Aroma majoránky je sladce kořenité, podobné tymiánu. Chuť je kořenitější, ale stále jemnější, než chuť oregana. Je teplá, lehce ostrá a nahořklá s náznakem kafru, sladká, jemně kořenné příchuti.  

 

Využití v kuchyni:

→ Saláty, vaječná jídla, houbové omáčky, bramboráky, nádivky, játrové paštiky, játrové knedlíčky, bylinkové dresinky, těžko stravitelná tučná jídla.

 

S čím je majoránka dobrá?

→ Ančovičky, artyčoky, baklažán, brambory, cibule, cuketa, dýně, drůbež, fazole, houby, jehněčí maso, kachna, kukuřice, kuřecí maso, květák, luštěniny, mořské plody, mrkev, paprika, pepř, rajčata, ryby, sýrové pokrmy, špenát, telecí maso, tučná masa, vejce, zelí, zvěřina.

 

Koření, s nimiž se majoránka výborně kombinuje:

→ Bazalkabobkový listčesnekčerný pepřchillipaprikapetrželrozmarýnřímský kmínšalvějtymián.

 

• TIP! Majoránka je chutí velmi podobná oreganu, proto není vhodné používat obě koření najednou.

Muškátový ořech celý

Cena 500,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Aroma muškátového oříšku je kořenité a mírně hořké. Voní sladce a po hřebíčku. Chuť je teplá, sytá, nahořkle sladká a dřevitá.

 

Využití v kuchyni:

→ Dýňový koláč, mléčné pokrmy, sýrové a vaječné pokrmy, sladká a pikantní jídla, medové koláčky, ovocné koláče, ovocné dezerty a punče, bešamelová omáčka, dušené pokrmy, zeleninové pyré, pudinky, směsi do pečiva, nádivky, omáčky k těstovinám.

 

S čím je muškátový oříšek dobrý?

→ Brambory, cibule, jehněčí a kuřecí maso, mrkev, sladké brambory, sýr, špenát, telecí maso, vejce, zelí.

 

Koření, s nimiž se muškátový ořech výborně kombinuje:

→ Hřebíčekkardamomkoriandrmuškátový květpepřřímský kmínskořicetymiánzázvor.

Muškátový ořech mletý

Cena 348,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Aroma muškátového oříšku je kořenité a mírně hořké. Voní sladce a po hřebíčku. Chuť je teplá, sytá, nahořkle sladká a dřevitá.

 

Využití v kuchyni:

→ Dýňový koláč, mléčné pokrmy, sýrové a vaječné pokrmy, sladká a pikantní jídla, medové koláčky, ovocné koláče, ovocné dezerty a punče, bešamelová omáčka, dušené pokrmy, zeleninové pyré, pudinky, směsi do pečiva, nádivky, omáčky k těstovinám.

 

S čím je muškátový oříšek dobrý?

→ Brambory, cibule, jehněčí a kuřecí maso, mrkev, sladké brambory, sýr, špenát, telecí maso, vejce, zelí.

 

Koření, s nimiž se muškátový ořech výborně kombinuje:

→ Hřebíčekkardamomkoriandrmuškátový květpepřřímský kmínskořicetymiánzázvor.

Oregano

Cena 135,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Oregano je též známo pod názvem „dobromysl".

 

Chuť je kořenně aromatická, mírně slaná, výrazná, peprná, s pálivou, často citronovou příchutí.

 

Využití v kuchyni:

→ Sýrové pokrmy, omáčky na těstoviny, pizza, pečená zelenina, řecké souvlaki, saláty, náplně tortil, salsa omáčky, dušená masová jídla, hamburgerová masa, tučné pokrmy (jehněčí, skopové), ochucení olejů a octů, mexické burritos.

 

S čím je oregano dobré?

→ Ančovičky, artyčoky, baklažán, brambory, cibule, dýně, drůbež, fazole, houby, jehněčí maso, kachna, kukuřice, kuře, květák, lilek, mořské plody, mrkev, paprika, pepř, rajčata, ryby, špenát,  telecí maso, vejce, vepřové maso, zelí, zvěřina.

 

Koření, s nimiž se oregano výborně kombinuje:

→ Bazalkabobkový listčesnekchillipaprikapetrželrozmarýnřímský kmínšalvějtymián.

 

TIP!  Oregano dávkujte opatrně, aby svou chutí nepřebíjelo ostatní ingredience.

Oregano mleté

Cena 141,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Oregano je též známo pod názvem „dobromysl".

 

Chuť je kořenně aromatická, mírně slaná, výrazná, peprná, s pálivou, často citronovou příchutí.

 

Využití v kuchyni:

→ Sýrové pokrmy, omáčky na těstoviny, pizza, pečená zelenina, řecké souvlaki, saláty, náplně tortil, salsa omáčky, dušená masová jídla, hamburgerová masa, tučné pokrmy (jehněčí, skopové), ochucení olejů a octů, mexické burritos.

 

S čím je oregano dobré?

→ Ančovičky, artyčoky, baklažán, brambory, cibule, dýně, drůbež, fazole, houby, jehněčí maso, kachna, kukuřice, kuře, květák, lilek, mořské plody, mrkev, paprika, pepř, rajčata, ryby, špenát,  telecí maso, vejce, vepřové maso, zelí, zvěřina.

 

Koření, s nimiž se oregano výborně kombinuje:

→ Bazalkabobkový listčesnekchillipaprikapetrželrozmarýnřímský kmínšalvějtymián.

 

TIP!  Oregano dávkujte opatrně, aby svou chutí nepřebíjelo ostatní ingredience.

Paprika mletá pálivá ASTA 80

Cena 81,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Vůně papriky bývá spíše potlačená a jemná. Některé typy se vyznačují karamelovou, ovocnou nebo uzenou příchutí, zatímco jiné lehce dráždí a pálí v nose. Chuť kolísá od nasládle uzené po vyzrálou a plnou nebo jemně palčivou s náznakem hořkosti.

 

Využití v kuchyni:

→ Guláše, pečeně, perkelt, opékané brambory, polévky, saláty, tvarohové pomazánky, vaječné pokrmy, omáčky romesco a sofrito, marocký pokrm tajine (tagine) a marináda chermoula, turecký masový pokrm offal.

 

S čím je paprika dobrá?

→ Bílé sýry, hovězí maso, kachní maso, kuřecí maso, luštěniny, telecí maso, rýže, vepřové maso, zelenina.

 

Koření, s nimiž se paprika výborně kombinuje:

→ Česnekkmínkardamomkurkumanové kořeníoreganopepřpetrželrozmarýnšafrántymián.

 

• TIP! Paprika se nikdy nesmí zahřívat na příliš vysokou teplotu, jinak zhořkne.

Paprika mletá pálivá ASTA 140

Cena 98,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Vůně papriky bývá spíše potlačená a jemná. Některé typy se vyznačují karamelovou, ovocnou nebo uzenou příchutí, zatímco jiné lehce dráždí a pálí v nose. Chuť kolísá od nasládle uzené po vyzrálou a plnou nebo jemně palčivou s náznakem hořkosti.

Využití v kuchyni:

→ Guláše, pečeně, perkelt, opékané brambory, polévky, saláty, tvarohové pomazánky, vaječné pokrmy, omáčky romesco a sofrito, marocký pokrm tajine (tagine) a marináda chermoula, turecký masový pokrm offal.

S čím je paprika dobrá?

→ Bílé sýry, hovězí maso, kachní maso, kuřecí maso, luštěniny, telecí maso, rýže, vepřové maso, zelenina.

Koření, s nimiž se paprika výborně kombinuje:

→ Česnekkmínkardamomkurkumanové kořeníoreganopepřpetrželrozmarýnšafrántymián.

• TIP! Paprika se nikdy nesmí zahřívat na příliš vysokou teplotu, jinak zhořkne.

Paprika mletá sladká ASTA 60

Cena 72,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Vůně papriky bývá spíše potlačená a jemná. Některé typy se vyznačují karamelovou, ovocnou nebo uzenou příchutí, zatímco jiné lehce dráždí a pálí v nose. Chuť kolísá od nasládle uzené po vyzrálou a plnou nebo jemně palčivou s náznakem hořkosti.

Využití v kuchyni:

→ Guláše, pečeně, perkelt, opékané brambory, polévky, saláty, tvarohové pomazánky, vaječné pokrmy, omáčky romesco a sofrito, marocký pokrm tajine (tagine) a marináda chermoula, turecký masový pokrm offal.

S čím je paprika dobrá?

→ Bílé sýry, hovězí maso, kachní maso, kuřecí maso, luštěniny, telecí maso, rýže, vepřové maso, zelenina.

Koření, s nimiž se paprika výborně kombinuje:

→ Česnekkmínkardamomkurkumanové kořeníoreganopepřpetrželrozmarýnšafrántymián.

• TIP! Paprika se nikdy nesmí zahřívat na příliš vysokou teplotu, jinak zhořkne.

Paprika mletá sladká ASTA 80

Cena 81,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Vůně papriky bývá spíše potlačená a jemná. Některé typy se vyznačují karamelovou, ovocnou nebo uzenou příchutí, zatímco jiné lehce dráždí a pálí v nose. Chuť kolísá od nasládle uzené po vyzrálou a plnou nebo jemně palčivou s náznakem hořkosti.

 

Využití v kuchyni:

→ Guláše, pečeně, perkelt, opékané brambory, polévky, saláty, tvarohové pomazánky, vaječné pokrmy, omáčky romesco a sofrito, marocký pokrm tajine (tagine) a marináda chermoula, turecký masový pokrm offal.

 

S čím je paprika dobrá?

→ Bílé sýry, hovězí maso, kachní maso, kuřecí maso, luštěniny, telecí maso, rýže, vepřové maso, zelenina.

 

Koření, s nimiž se paprika výborně kombinuje:

→ Česnekkmínkardamomkurkumanové kořeníoreganopepřpetrželrozmarýnšafrántymián.

 

• TIP! Paprika se nikdy nesmí zahřívat na příliš vysokou teplotu, jinak zhořkne.

Paprika mletá sladká ASTA 100

Cena 92,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Vůně papriky bývá spíše potlačená a jemná. Některé typy se vyznačují karamelovou, ovocnou nebo uzenou příchutí, zatímco jiné lehce dráždí a pálí v nose. Chuť kolísá od nasládle uzené po vyzrálou a plnou nebo jemně palčivou s náznakem hořkosti.

 

Využití v kuchyni:

→ Guláše, pečeně, perkelt, opékané brambory, polévky, saláty, tvarohové pomazánky, vaječné pokrmy, omáčky romesco a sofrito, marocký pokrm tajine (tagine) a marináda chermoula, turecký masový pokrm offal.

 

S čím je paprika dobrá?

→ Bílé sýry, hovězí maso, kachní maso, kuřecí maso, luštěniny, telecí maso, rýže, vepřové maso, zelenina.

 

Koření, s nimiž se paprika výborně kombinuje:

→ Česnekkmínkardamomkurkumanové kořeníoreganopepřpetrželrozmarýnšafrántymián.

 

• TIP! Paprika se nikdy nesmí zahřívat na příliš vysokou teplotu, jinak zhořkne.

Paprika mletá sladká ASTA 140

Cena 103,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Vůně papriky bývá spíše potlačená a jemná. Některé typy se vyznačují karamelovou, ovocnou nebo uzenou příchutí, zatímco jiné lehce dráždí a pálí v nose. Chuť kolísá od nasládle uzené po vyzrálou a plnou nebo jemně palčivou s náznakem hořkosti.

 

Využití v kuchyni:

→ Guláše, pečeně, perkelt, opékané brambory, polévky, saláty, tvarohové pomazánky, vaječné pokrmy, omáčky romesco a sofrito, marocký pokrm tajine (tagine) a marináda chermoula, turecký masový pokrm offal.

 

S čím je paprika dobrá?

→ Bílé sýry, hovězí maso, kachní maso, kuřecí maso, luštěniny, telecí maso, rýže, vepřové maso, zelenina.

 

Koření, s nimiž se paprika výborně kombinuje:

→ Česnekkmínkardamomkurkumanové kořeníoreganopepřpetrželrozmarýnšafrántymián.

 

• TIP! Paprika se nikdy nesmí zahřívat na příliš vysokou teplotu, jinak zhořkne.

Paprika mletá uzená ASTA 90

Cena 118,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Vůně papriky bývá spíše potlačená a jemná. Některé typy se vyznačují karamelovou, ovocnou nebo uzenou příchutí, zatímco jiné lehce dráždí a pálí v nose. Chuť kolísá od nasládle uzené po vyzrálou a plnou nebo jemně palčivou s náznakem hořkosti.

Využití v kuchyni:

→ Guláše, pečeně, perkelt, opékané brambory, polévky, saláty, tvarohové pomazánky, vaječné pokrmy, omáčky romesco a sofrito, marocký pokrm tajine (tagine) a marináda chermoula, turecký masový pokrm offal.

S čím je paprika dobrá?

→ Bílé sýry, hovězí maso, kachní maso, kuřecí maso, luštěniny, telecí maso, rýže, vepřové maso, zelenina.

Koření, s nimiž se paprika výborně kombinuje:

→ Česnekkmínkardamomkurkumanové kořeníoreganopepřpetrželrozmarýnšafrántymián.

• TIP! Paprika se nikdy nesmí zahřívat na příliš vysokou teplotu, jinak zhořkne.

Pepř bílý celý

Cena 280,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením.

 

Bílý pepř bývá méně aromatický než černý, je však ostře palčivý, s nasládlou vůní. Obsahuje také méně silic, protože ty se nachází ve slupce, která se při čištění odstraní.

Využití v kuchyni:

→ Světlé omáčky, smetanové polévky, pikantní chuťovky, maso a ryby na grilu, salátové dresinky, zelenina na másle, pepř mignonette.

S čím je bílý pepř dobrý?

→ Většina pokrmů, všechny druhy masa, zelenina, dijonská hořčice.

Koření, s nimiž se bílý pepř výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekhřebíčekkardamomkoriandrkurkumamuškátový oříšekpetrželrozmarýnřímský kmínskořicetymiánzázvor.

• TIP! Bílý pepř se má zvolit vždy, kdy se žádá pálivost, aniž by se příliš měnila vlastní chuť pokrmu - přidává se teprve před koncem tepelné úpravy.

Pepř bílý mletý

Cena 287,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením.

 

Bílý pepř bývá méně aromatický než černý, je však ostře palčivý, s nasládlou vůní. Obsahuje také méně silic, protože ty se nachází ve slupce, která se při čištění odstraní.

 

Využití v kuchyni:

→ Světlé omáčky, smetanové polévky, pikantní chuťovky, maso a ryby na grilu, salátové dresinky, zelenina na másle, pepř mignonette.

 

S čím je bílý pepř dobrý?

→ Většina pokrmů, všechny druhy masa, zelenina, dijonská hořčice.

Koření, s nimiž se bílý pepř výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekhřebíčekkardamomkoriandrkurkumamuškátový oříšekpetrželrozmarýnřímský kmínskořicetymiánzázvor.

 

• TIP! Bílý pepř se má zvolit vždy, kdy se žádá pálivost, aniž by se příliš měnila vlastní chuť pokrmu - přidává se teprve před koncem tepelné úpravy.

Pepř cayenne mletý

Cena 100,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Kajenský pepř vlastně ani není pravým pepřem - jedná se o sušené mleté plody chilli, pojmenovaného podle města Cayenne ve Francouzské Guyaně. Používá se především do pálivých jídel.

 

Chuť kajenského pepře je pálivá až štiplavá, vůně ovocná a ostře palčivá.

 

Využití v kuchyni:

→ Chilli con carne, vaječné pokrmy, vydatná masitá jídla, dušené, grilované a pečené pokrmy, marinády, směs koření berbere, tuniská kořenící směs harissa, omáčky romesco a sambals.

 

S čím je kajenský pepř dobrý?

→ Fazole, různé druhy mas, zelenina.

 

Koření, s nimiž se kajenský pepř výborně kombinuje:

→ Bobkový listkoriandr, většina druhů koření.

Pepř černý celý

Cena 224,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením. Chuť i vůně černého pepře je aromatická a ostře palčivá.

 

Využití v kuchyni:

→ Maso a ryby na grilu, pikantní chuťovky, tmavé omáčky a polévky.


S čím je černý pepř dobrý?

→ Většina pokrmů, všechny druhy masa, zelenina, dijonská hořčice.

 

Koření, s nimiž se černý pepř výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekhřebíčekkardamomkoriandrkurkuma

muškátový oříšekpetrželrozmarýnřímský kmín, 

skořicetymiánzázvor.

Pepř černý mletý

Cena 117,84 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením. Chuť i vůně černého pepře je aromatická a ostře palčivá.


Využití v kuchyni:

→ Maso a ryby na grilu, pikantní chuťovky, tmavé omáčky a polévky.


S čím je černý pepř dobrý?

→ Většina pokrmů, všechny druhy masa, zelenina, dijonská hořčice.


Koření, s nimiž se černý pepř výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekhřebíčekkardamomkoriandrkurkuma

muškátový oříšekpetrželrozmarýnřímský kmín

skořicetymiánzázvor.

Rozmarýn celý

Cena 84,73 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Rozmarýn má silně kořenné aroma, jeho vůně je teplá, peprná s náznakem borovice. V chuti je cítit muškátový oříšek, lehká hořkost a pikantnost.

 

Využití v kuchyni:

→ Ovocné nápoje, sladké nebo pikantní sušenky, zelenina smažená na olivovém oleji, chléb, grilovaná a pečená masa, polévky, jídla z jednoho hrnce, ratatouille, saláty, rozmarýnové brambory.

 

S čím je rozmarýn dobrý?

→ Brambory, cibule, čočka, drůbež, houby, jehněčí maso, králík, lilek, meruňky, pastinák, pomeranč, rajčata, ryby, smetanové sýry, telecí maso, vejce, vepřové maso, zelí.

 

Koření, s nimiž se rozmarýn výborně kombinuje:

→ Bobkový listčesneklibečekoreganopažitkapetržel

saturejkašalvějtymián.

 

• TIP! Rozmarýn se hodí pro dlouhé pomalé vaření, protože jeho chuť jen tak nevyprchá.

Sezam loupaný

Cena 79,86 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Aroma sezamových semen není nijak výrazné, chuť je však příjemně nasládlá a ořechová, zesiluje po opražení nebo rozemletí semen na pastu.

 

Využití v kuchyni:

→ Poyspání pečiva, chalva, dresink na maso, nudle, zeleninové saláty, olej, indické sezamové kuličky til ladoos, sezamová pasta.

 

S čím je sezam dobrý?

→ Citron, lilek, listová zelenina, luštěniny, med, nudle, ryby, rýže.


Koření, s nimiž se sezam výborně kombinuje:

→ Hřebíčekchillikardamomkoriandrmuškátový oříšekoreganopepřskořicetymiánzázvor.

Skořice celá

Cena 213,29 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Chuť skořice je nasládlá, teplá s náznakem hřebíčku a citrusu, aroma je jemně sladké, dřevité, přesto však intenzivní.

 

Je součástí směsí pěti druhů koření, kari a perníkového koření.

 

Využití v kuchyni:

→ Kořeněné pečivo, dezerty, jablečný koláč, pečená jablka, banány smažené na másle, ovocné kompoty, vánoční cukroví, svařené víno, punč, mléčná rýže, vanilkový pudink, skořicové hvězdičky, perník.

 

S čím je skořice dobrá?

→ Baklažán, banány, čokoláda, drůbež, hrušky, jablka, jehněčí maso, káva, mandle, meruňky, rýže.

 

Koření, s nimiž se skořice výborně kombinuje:

→ Hřebíčekkardamomkoriandrkurkumamuškátový květmuškátový oříšekřímský kmínzázvor.

 

TIP! Říká se, že kombinace skořice a medu má léčivé účinky a pomáhá bojovat proti spoustě nemocí, jako je zvýšená hladina cholesterolu, nemoci srdce, bolesti zubů nebo chřipka.

Skořice mletá

Cena 107,13 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Chuť skořice je nasládlá, teplá, s náznakem hřebíčku a citrusu, aroma je jemně sladké, dřevité, přesto však intenzivní.

 

Je součástí směsí pěti druhů koření a perníkového koření.

 

Využití v kuchyni:

→ Kořeněné pečivo, dezerty, jablečný koláč, pečená jablka, banány smažené na másle, ovocné kompoty, vánoční cukroví, svařené víno, punč, mléčná rýže, vanilkový pudink, skořicové hvězdičky, perník.

 

S čím je skořice dobrá?

→ Baklažán, banány, čokoláda, drůbež, hrušky, jablka, jehněčí maso, káva, mandle, meruňky, rýže.

 

Koření, s nimiž se skořice výborně kombinuje:

→ Hřebíčekkardamomkoriandrkurkumamuškátový květmuškátový oříšekřímský kmínzázvor.

 

TIP! Říká se, že kombinace skořice a medu má léčivé účinky a pomáhá bojovat proti spoustě nemocí, jako je zvýšená hladina cholesterolu, nemoci srdce, bolesti zubů nebo chřipka.

Tymián celý

Cena 95,44 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Vůně tymiánu je aromatická, chuť ostrá, lehce hořká s náznakem hřebíčku, máty a kafru.

 

Na rozdíl od většiny bylinek neztrácí své aroma ani při dlouhém vaření, hodí se proto do pomalu vařených jídel.

 

Využití v kuchyni:

→ Bouquet garni, dušené pokrmy, paštiky, husté zeleninové polévky, omáčky s rajčatovým či vinným základem, marinády na vepřové maso a zvěřinu, játrovky, játrové knedlíčky, lasagne, ravioli, pizza, francouzská dušená jídla (pot-au-feu, cassoulet), louisianské pokrmy gumbo a jambalaya.

 

S čím je tymián dobrý?

→ Baklažán, brambory, cibule, jehněčí maso, králík, kukuřičce, lesní houby, luštěniny, mrkev, pórek, rajčata, zelí.

 

Koření, s nimiž se tymián výborně kombinuje:

→ Bazalkabobkový listčesnekhřebíčekchillimajoránkamuškátový oříšeknové kořeníoreganopaprikapetrželrozmarýnsaturejka.

Vanilka lusk 1ks

Cena 100,31 Kč
Dostupnost: 2 Kusů skladem:

Vanilka je hned po šafránu druhým nejdražším kořením na světě. Její vůně je sytá, lahodná, parfémová s nádechem lékořice či tabáku. Má teplou, měkkou, sladkou a smetanovou chuť.


Využití v kuchyni:

→ Smetana, krémy, pudinky, dorty, zákusky, zmrzliny, sirupy, likéry, zvýraznění chuti kuřecího masa, mořských plodů a kořenové zeleniny, panna cotta, crème brûlée.


S čím je vanilka dobrá?

→ Broskve, čokoláda, hrušky, jahody, jablka, meloun, mléko, mořské plody, ryby, smetana, vejce.


Koření, s nimiž se vanilka výborně kombinuje:

→ Hřebíčekchillikardamomskořicešafrán.


• TIP! Přítomnost drobných černých lepkavých semen v jídle svědčí o pravosti vanilky.

Zázvor celý

Cena 107,13 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Zázvor je velmi oblíbený nejen pro své léčivé účinky, ale také při použití v kuchyni, a to nejen v té asijské.

 

Vůně je ovocně kořenitá, aromatická, chuť lehce citronová, ostrá. Sušený je méně aromatický než čerstvý, ale po rozemletí voní teple a peprně s lehce citronovým nádechem. Chuť je pálivá, ostře palčivá a pronikavá.

 

Využití v kuchyni:

→ Zázvorové pivo, zázvorová limonáda, zázvorový chléb, sušenky, dorty, džemy, čatní, polévky, rýžová jídla, asijské masové pokrmy, pečená zelenina.

 

S čím je zázvor dobrý?

→ Ananas, banán, dýně, hruška, mrkev, pomeranč, různé druhy masa, ryby, sladké brambory, tykev, zelenina.

 

Koření, s nimiž se zázvor výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekhřebíčekchillikardamomkoriandr

kurkumamuškátový oříšekpaprikapepřsojová omáčka

skořicešafrán.

Zázvor mletý

Cena 112,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Zázvor je velmi oblíbený nejen pro své léčivé účinky, ale také při použití v kuchyni, a to nejen v té asijské.

 

Vůně je ovocně kořenitá, aromatická, chuť lehce citronová, ostrá. Sušený je méně aromatický než čerstvý, ale po rozemletí voní teple a peprně s lehce citronovým nádechem. Chuť je pálivá, ostře palčivá a pronikavá.

 

Využití v kuchyni:

→ Zázvorové pivo, zázvorová limonáda, zázvorový chléb, sušenky, dorty, džemy, čatní, polévky, rýžová jídla, asijské masové pokrmy, pečená zelenina.

 

S čím je zázvor dobrý?

→ Ananas, banán, dýně, hruška, mrkev, pomeranč, různé druhy masa, ryby, sladké brambory, tykev, zelenina.

 

Koření, s nimiž se zázvor výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekhřebíčekchillikardamomkoriandr

kurkumamuškátový oříšekpaprikapepřsojová omáčka

skořicešafrán.