Italská kuchyně


Bobkový list mletý

Cena 89,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Aroma bobkového listu, též nazývaného "vavřín", je silně kořenné a mírně trpké.

Využití v kuchyni:

→ Vývary, polévky, dušená masa, marinády, nakládaná zelenina, bešamelová omáčka, fazole, čočka, rajčata, rajská omáčka, vaječný krém, rýžový nákyp, vařené ovoce, kebab, pilaf, bouquet garni.

 

S čím je bobkový list dobrý?

→ Citrusové plody, čočka, hovězí maso, jehněčí maso, kaštany, kuřecí maso, rajčata, ryby, rýže, zelené fazolky, zvěřina.

 

Koření, s nimiž se bobkový list výborně kombinuje:

→ Česnekjalovecmajoránkanové kořenípetrželsaturejkašalvějtymián.

Česnek mletý

Cena 143,17 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Mletý česnek je všestranným pomocníkem v kuchyni – využijete jej všude tam, kam se hodí i čerstvý česnek. Hodí se do pomazánek, omáček, polévek, luštěnin, karbanátků, salátů, pod maso a na topinky.

Česnek plátkový

Cena 235,69 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Česnekové plátky využijete vždy, když nemáte po ruce čerstvý česnek. Hodí se na pizzu, pod maso, do polévek, bramboráků, omáček nebo majonéz.

Fenykl celý

Cena 106,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Fenykl má teplou, anýzovou vůni, chutná svěže, lehce nasládle a po lékořici. 

Využití v kuchyni:

→ Tučné ryby, nakládaná zelenina, polévky, chléb, těstoviny se sardinkami, chowder (americký pokrm), finocchiona (toskánský salám).

 

S čím je fenykl dobrý?

→ Brambory, červená řepa, čočka, fazole, kachna, mořské plody, okurka, pórek, rajčata, ryby, rýže, vepřové maso, zelí.

 

Koření, s nimiž se fenykl výborně kombinuje:

→ Petrželpískaviceskořicetymián.

Fenykl mletý

Cena 113,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Fenykl má teplou, anýzovou vůni, chutná svěže, lehce nasládle a po lékořici. 

Využití v kuchyni:

→ Tučné ryby, nakládaná zelenina, polévky, chléb, těstoviny se sardinkami, chowder (americký pokrm), finocchiona (toskánský salám).

 

S čím je fenykl dobrý?

→ Brambory, červená řepa, čočka, fazole, kachna, mořské plody, okurka, pórek, rajčata, ryby, rýže, vepřové maso, zelí.

 

Koření, s nimiž se fenykl výborně kombinuje:

→ Petrželpískaviceskořicetymián.

Hřebíček celý

Cena 314,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Hřebíček patří mezi jedno z nejstarších koření vůbec – poprvé je zmiňován v indických a čínských spisech. 

Jeho vůně je silně aromatická, příjemná a teplá, s náznakem pepře a kafru, chuť ovocná, ale zároveň palčivě ostrá, pálivá a hořká a v ústech zanechává pocit znecitlivění.

 

Využití v kuchyni:

→ Pečivo, dezerty, sirupy, zavařeniny, marinády, masové vývary, ovocné kompoty, koláče, pečená jablka, vánoční cukroví, svařené víno, nakládaná zelenina.

 

S čím je hřebíček dobrý?

→ Cibule, červená řepa, červené zelí, čokoláda, dýně, jablka, mrkev, pomeranč, sladké brambory, šunka, tykev, vepřové maso, zvěřina.

 

Koření, s nimiž se hřebíček výborně kombinuje:

→ Bobkový listfenyklchillikardamomkoriandrmuškátový květmuškátový oříšeknové kořenískořice.

Hřebíček mletý

Cena 319,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Hřebíček patří mezi jedno z nejstarších koření vůbec – poprvé je zmiňován v indických a čínských spisech. 

 

Jeho vůně je silně aromatická, příjemná a teplá, s náznakem pepře a kafru, chuť ovocná, ale zároveň palčivě ostrá, pálivá a hořká a v ústech zanechává pocit znecitlivění.

 

Využití v kuchyni:

→ Pečivo, dezerty, sirupy, zavařeniny, marinády, masové vývary, ovocné kompoty, koláče, pečená jablka, vánoční cukroví, svařené víno, nakládaná zelenina.

 

S čím je hřebíček dobrý?

→ Cibule, červená řepa, červené zelí, čokoláda, dýně, jablka, mrkev, pomeranč, sladké brambory, šunka, tykev, vepřové maso, zvěřina.

 

Koření, s nimiž se hřebíček výborně kombinuje:

→ Bobkový listfenyklchillikardamomkoriandrmuškátový květmuškátový oříšeknové kořenískořice.

Koriandr celý

Cena 62,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Plody koriandru chutnají sladce kořenně, aroma připomíná šalvěj, pomerančovou kůru, pepř, mátu a citron.

 

Využití v kuchyni:

→ Chléb, pečivo, zavařování okurek nebo červené řepy, sladkokyselé nálevy, marinády, rybí plévky, sladké sušenky, dorty.

S čím je koriandr dobrý?

→ Avokádo, citron, hovězí maso, jehněčí maso, kokosové mléko, kořenová zelenina, kukuřice, limetka, luštěniny, mořské plody, okurka, pečeně, ryby, rýže, zvěřina.

 

Koření, s nimiž se koriandr výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekchillikoprpažitkapetrželzázvor.

 • TIP! Jedno až dvě rozdrcená koriandrová zrna zlepší chuť kávy.

Koriandr mletý

Cena 71,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Plody koriandru chutnají sladce kořenně, aroma připomíná šalvěj, pomerančovou kůru, pepř, mátu a citron.

 

Využití v kuchyni:

→ Chléb, pečivo, zavařování okurek nebo červené řepy, sladkokyselé nálevy, marinády, rybí plévky, sladké sušenky, dorty.

S čím je koriandr dobrý?

→ Avokádo, citron, hovězí maso, jehněčí maso, kokosové mléko, kořenová zelenina, kukuřice, limetka, luštěniny, mořské plody, okurka, pečeně, ryby, rýže, zvěřina.

 

Koření, s nimiž se koriandr výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekchillikoprpažitkapetrželzázvor.

Muškátový ořech celý

Cena 500,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Aroma muškátového oříšku je kořenité a mírně hořké. Voní sladce a po hřebíčku. Chuť je teplá, sytá, nahořkle sladká a dřevitá.

 

Využití v kuchyni:

→ Dýňový koláč, mléčné pokrmy, sýrové a vaječné pokrmy, sladká a pikantní jídla, medové koláčky, ovocné koláče, ovocné dezerty a punče, bešamelová omáčka, dušené pokrmy, zeleninové pyré, pudinky, směsi do pečiva, nádivky, omáčky k těstovinám.

 

S čím je muškátový oříšek dobrý?

→ Brambory, cibule, jehněčí a kuřecí maso, mrkev, sladké brambory, sýr, špenát, telecí maso, vejce, zelí.

 

Koření, s nimiž se muškátový ořech výborně kombinuje:

→ Hřebíčekkardamomkoriandrmuškátový květpepřřímský kmínskořicetymiánzázvor.

Muškátový ořech mletý

Cena 348,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Aroma muškátového oříšku je kořenité a mírně hořké. Voní sladce a po hřebíčku. Chuť je teplá, sytá, nahořkle sladká a dřevitá.

 

Využití v kuchyni:

→ Dýňový koláč, mléčné pokrmy, sýrové a vaječné pokrmy, sladká a pikantní jídla, medové koláčky, ovocné koláče, ovocné dezerty a punče, bešamelová omáčka, dušené pokrmy, zeleninové pyré, pudinky, směsi do pečiva, nádivky, omáčky k těstovinám.

 

S čím je muškátový oříšek dobrý?

→ Brambory, cibule, jehněčí a kuřecí maso, mrkev, sladké brambory, sýr, špenát, telecí maso, vejce, zelí.

 

Koření, s nimiž se muškátový ořech výborně kombinuje:

→ Hřebíčekkardamomkoriandrmuškátový květpepřřímský kmínskořicetymiánzázvor.

Oregano

Cena 149,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Oregano je též známo pod názvem „dobromysl".

 

Chuť je kořenně aromatická, mírně slaná, výrazná, peprná, s pálivou, často citronovou příchutí.

 

Využití v kuchyni:

→ Sýrové pokrmy, omáčky na těstoviny, pizza, pečená zelenina, řecké souvlaki, saláty, náplně tortil, salsa omáčky, dušená masová jídla, hamburgerová masa, tučné pokrmy (jehněčí, skopové), ochucení olejů a octů, mexické burritos.

 

S čím je oregano dobré?

→ Ančovičky, artyčoky, baklažán, brambory, cibule, dýně, drůbež, fazole, houby, jehněčí maso, kachna, kukuřice, kuře, květák, lilek, mořské plody, mrkev, paprika, pepř, rajčata, ryby, špenát,  telecí maso, vejce, vepřové maso, zelí, zvěřina.

 

Koření, s nimiž se oregano výborně kombinuje:

→ Bazalkabobkový listčesnekchillipaprikapetrželrozmarýnřímský kmínšalvějtymián.

 

TIP!  Oregano dávkujte opatrně, aby svou chutí nepřebíjelo ostatní ingredience.

Oregano mleté

Cena 154,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Oregano je též známo pod názvem „dobromysl".

 

Chuť je kořenně aromatická, mírně slaná, výrazná, peprná, s pálivou, často citronovou příchutí.

 

Využití v kuchyni:

→ Sýrové pokrmy, omáčky na těstoviny, pizza, pečená zelenina, řecké souvlaki, saláty, náplně tortil, salsa omáčky, dušená masová jídla, hamburgerová masa, tučné pokrmy (jehněčí, skopové), ochucení olejů a octů, mexické burritos.

 

S čím je oregano dobré?

→ Ančovičky, artyčoky, baklažán, brambory, cibule, dýně, drůbež, fazole, houby, jehněčí maso, kachna, kukuřice, kuře, květák, lilek, mořské plody, mrkev, paprika, pepř, rajčata, ryby, špenát,  telecí maso, vejce, vepřové maso, zelí, zvěřina.

 

Koření, s nimiž se oregano výborně kombinuje:

→ Bazalkabobkový listčesnekchillipaprikapetrželrozmarýnřímský kmínšalvějtymián.

 

TIP!  Oregano dávkujte opatrně, aby svou chutí nepřebíjelo ostatní ingredience.

Pepř bílý celý

Cena 280,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením.

 

Bílý pepř bývá méně aromatický než černý, je však ostře palčivý, s nasládlou vůní. Obsahuje také méně silic, protože ty se nachází ve slupce, která se při čištění odstraní.

Využití v kuchyni:

→ Světlé omáčky, smetanové polévky, pikantní chuťovky, maso a ryby na grilu, salátové dresinky, zelenina na másle, pepř mignonette.

S čím je bílý pepř dobrý?

→ Většina pokrmů, všechny druhy masa, zelenina, dijonská hořčice.

Koření, s nimiž se bílý pepř výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekhřebíčekkardamomkoriandrkurkumamuškátový oříšekpetrželrozmarýnřímský kmínskořicetymiánzázvor.

• TIP! Bílý pepř se má zvolit vždy, kdy se žádá pálivost, aniž by se příliš měnila vlastní chuť pokrmu - přidává se teprve před koncem tepelné úpravy.

Pepř bílý mletý

Cena 287,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením.

 

Bílý pepř bývá méně aromatický než černý, je však ostře palčivý, s nasládlou vůní. Obsahuje také méně silic, protože ty se nachází ve slupce, která se při čištění odstraní.

 

Využití v kuchyni:

→ Světlé omáčky, smetanové polévky, pikantní chuťovky, maso a ryby na grilu, salátové dresinky, zelenina na másle, pepř mignonette.

 

S čím je bílý pepř dobrý?

→ Většina pokrmů, všechny druhy masa, zelenina, dijonská hořčice.

Koření, s nimiž se bílý pepř výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekhřebíčekkardamomkoriandrkurkumamuškátový oříšekpetrželrozmarýnřímský kmínskořicetymiánzázvor.

 

• TIP! Bílý pepř se má zvolit vždy, kdy se žádá pálivost, aniž by se příliš měnila vlastní chuť pokrmu - přidává se teprve před koncem tepelné úpravy.

Pepř černý celý

Cena 213,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením. Chuť i vůně černého pepře je aromatická a ostře palčivá.

 

Využití v kuchyni:

→ Maso a ryby na grilu, pikantní chuťovky, tmavé omáčky a polévky.

S čím je černý pepř dobrý?

→ Většina pokrmů, všechny druhy masa, zelenina, dijonská hořčice.

 

Koření, s nimiž se černý pepř výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekhřebíčekkardamomkoriandrkurkuma

muškátový oříšekpetrželrozmarýnřímský kmín, 

skořicetymiánzázvor.

Pepř černý mletý

Cena 130,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Pepř je celosvětově nejpoužívanějším kořením. Chuť i vůně černého pepře je aromatická a ostře palčivá.

Využití v kuchyni:

→ Maso a ryby na grilu, pikantní chuťovky, tmavé omáčky a polévky.

S čím je černý pepř dobrý?

→ Většina pokrmů, všechny druhy masa, zelenina, dijonská hořčice.

Koření, s nimiž se černý pepř výborně kombinuje:

→ Bazalkačesnekhřebíčekkardamomkoriandrkurkuma

muškátový oříšekpetrželrozmarýnřímský kmín

skořicetymiánzázvor.

Petrželová nať

Cena 136,35 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Sušená nať oblíbené kořenové zeleniny se hodí pro přípravu polévek, smetanových a houbových omáček, bylinkového másla, pomazánek, salátů, houskových knedlíků, sekané, k sýrům nebo do vaječných pokrmů.

Rajčatové floky

Cena 150,96 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Sušená rajčata v podobě malých rajčatových floků se výborně hodí do omáček k těstovinám, na pizzu, pod maso, do polévek, pomazánek, gulášů nebo zapékaných brambor.

Rajčatový prášek

Cena 191,86 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Sušený rajčatový prášek využijeme při přípravě polévek, omáček, pomazánek, na pizzu a do těstovin.


 


Rozmarýn celý

Cena 90,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Rozmarýn má silně kořenné aroma, jeho vůně je teplá, peprná s náznakem borovice. V chuti je cítit muškátový oříšek, lehká hořkost a pikantnost.

 

Využití v kuchyni:

→ Ovocné nápoje, sladké nebo pikantní sušenky, zelenina smažená na olivovém oleji, chléb, grilovaná a pečená masa, polévky, jídla z jednoho hrnce, ratatouille, saláty, rozmarýnové brambory.

 

S čím je rozmarýn dobrý?

→ Brambory, cibule, čočka, drůbež, houby, jehněčí maso, králík, lilek, meruňky, pastinák, pomeranč, rajčata, ryby, smetanové sýry, telecí maso, vejce, vepřové maso, zelí.

 

Koření, s nimiž se rozmarýn výborně kombinuje:

→ Bobkový listčesneklibečekoreganopažitkapetržel

saturejkašalvějtymián.

 

• TIP! Rozmarýn se hodí pro dlouhé pomalé vaření, protože jeho chuť jen tak nevyprchá.

Šafrán

Cena 205,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Aroma šafránu je hořkosladké, jeho vůně silná, ostrá, pižmová a pronikavá. Chuť je zemitá, nahořklá a dlouho přetrvávající.

Na sklizeň 5kg blizen, z nichž se vyrobí 1kg sušeného šafránu, je třeba vypěstovat asi 160 000 květů.

 

Využití v kuchyni:

→ Rizoto / risotto, paella, zarzuela, bujabéza / bouillabaisse, zeleninový pilaf, šafránový koláč, šafránová zmrzlina, omáčky.

 

S čím je šafrán dobrý?

→ Bažant, dýně, houby, chřest, králičí maso, kuřecí maso, mořské plody, mrkev, pórek, ryby, špenát.

 

Koření, s nimiž se šafrán výborně kombinuje:

→ Anýzfenyklkardamommuškátový oříšekpaprikapepřskořicezázvor.

• TIP! Přidáme-li šafrán na začátku vaření, jídlo se obarví, přidáme-li jej později, jídlo ovoní. Nikdy to však nepřeháníme s množstvím, protože pak jídlo zhořkne.

Šalvěj

Cena 87,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Šalvěji se také říká babské ucho. Její vůně je silně aromatická, pižmová, balzámová a teple kořeněná. Chuť je mírně hořká. Sušená šalvěj je výraznější než čerstvá.

 

Využití v kuchyni:

→ Tučná jídla, italský pokrm saltimbocca, italské pečivo focaccia, polenta, nádivka k masu při americkém Dni díkůvzdání, tvaroh, omelety, omáčky, nudle.

 

S čím je šalvěj dobrá?

→ Cibule, drůbeží maso, fazole, jablka, jehněčí maso, rajčata, sleď, sýry, úhoř, vepřové párky, zvěřina.

 

Koření, s nimiž se šalvěj výborně kombinuje:

→ Bobkový listčesnekkmínlibečekmajoránkapaprika

petrželsaturejkatymiánzázvor.

 

• TIP! Šalvěj má výrazné aroma, proto s ní při kořenění šetřete.

Tymián celý

Cena 85,00 Kč
Dostupnost: 1 Kusů skladem:

Vůně tymiánu je aromatická, chuť ostrá, lehce hořká s náznakem hřebíčku, máty a kafru.

 

Na rozdíl od většiny bylinek neztrácí své aroma ani při dlouhém vaření, hodí se proto do pomalu vařených jídel.

 

Využití v kuchyni:

→ Bouquet garni, dušené pokrmy, paštiky, husté zeleninové polévky, omáčky s rajčatovým či vinným základem, marinády na vepřové maso a zvěřinu, játrovky, játrové knedlíčky, lasagne, ravioli, pizza, francouzská dušená jídla (pot-au-feu, cassoulet), louisianské pokrmy gumbo a jambalaya.

 

S čím je tymián dobrý?

→ Baklažán, brambory, cibule, jehněčí maso, králík, kukuřičce, lesní houby, luštěniny, mrkev, pórek, rajčata, zelí.

 

Koření, s nimiž se tymián výborně kombinuje:

→ Bazalkabobkový listčesnekhřebíčekchillimajoránkamuškátový oříšeknové kořeníoreganopaprikapetrželrozmarýnsaturejka.

Vanilka lusk 1ks

Cena 104,00 Kč
Dostupnost: 2 Kusů skladem:

Vanilka je hned po šafránu druhým nejdražším kořením na světě. Její vůně je sytá, lahodná, parfémová s nádechem lékořice či tabáku. Má teplou, měkkou, sladkou a smetanovou chuť.

Využití v kuchyni:

→ Smetana, krémy, pudinky, dorty, zákusky, zmrzliny, sirupy, likéry, zvýraznění chuti kuřecího masa, mořských plodů a kořenové zeleniny, panna cotta, crème brûlée.

S čím je vanilka dobrá?

→ Broskve, čokoláda, hrušky, jahody, jablka, meloun, mléko, mořské plody, ryby, smetana, vejce.

Koření, s nimiž se vanilka výborně kombinuje:

→ Hřebíčekchillikardamomskořicešafrán.

• TIP! Přítomnost drobných černých lepkavých semen v jídle svědčí o pravosti vanilky.

Rozmarýn mletý

Cena 96,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Rozmarýn má silně kořenné aroma, jeho vůně je teplá, peprná s náznakem borovice. V chuti je cítit muškátový oříšek, lehká hořkost a pikantnost.

 

Využití v kuchyni:

→ Ovocné nápoje, sladké nebo pikantní sušenky, zelenina smažená na olivovém oleji, chléb, grilovaná a pečená masa, polévky, jídla z jednoho hrnce, ratatouille, saláty, rozmarýnové brambory.

 

S čím je rozmarýn dobrý?

→ Brambory, cibule, čočka, drůbež, houby, jehněčí maso, králík, lilek, meruňky, pastinák, pomeranč, rajčata, ryby, smetanové sýry, telecí maso, vejce, vepřové maso, zelí.

 

Koření, s nimiž se rozmarýn výborně kombinuje:

→ Bobkový listčesneklibečekoreganopažitkapetržel

saturejkašalvějtymián.

 

• TIP! Rozmarýn se hodí pro dlouhé pomalé vaření, protože jeho chuť jen tak nevyprchá.

Šalvěj mletá

Cena 95,00 Kč
Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Šalvěji se také říká babské ucho. Její vůně je silně aromatická, pižmová, balzámová a teple kořeněná. Chuť je mírně hořká. Sušená šalvěj je výraznější než čerstvá.

 

Využití v kuchyni:

→ Tučná jídla, italský pokrm saltimbocca, italské pečivo focaccia, polenta, nádivka k masu při americkém Dni díkůvzdání, tvaroh, omelety, omáčky, nudle.

 

S čím je šalvěj dobrá?

→ Cibule, drůbeží maso, fazole, jablka, jehněčí maso, rajčata, sleď, sýry, úhoř, vepřové párky, zvěřina.

 

Koření, s nimiž se šalvěj výborně kombinuje:

→ Bobkový listčesnekkmínlibečekmajoránkapaprika

petrželsaturejkatymiánzázvor.

 

• TIP! Šalvěj má výrazné aroma, proto s ní při kořenění šetřete.